Επιτυχίες, παιδικά χαμόγελα και άλλη μια όμορφη εκδρομή του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων, περιελάμβανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στις Γούρνες Ηρακλείου και το Εκθεσιακό Κέντρο , όπου διεξήχθη το 17ο Μαθητικό πρωτάθλημα Ανατολικής Κρήτης! Περισσότερα από 500 παιδιά συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, ανάμεσα τους και περίπου 25 Ανωγειανοί, μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Τρίτη Λυκείου.

Διοργανωτές της μαζικής και επί σειρά ετών επιτυχημένης διοργάνωσης ήταν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Λέων Κάντια, το Heraklion Chess Academy, το ΣΟ Ηρακλείου, τη ΣΑ Χερσονήσου, το Ηράκλειο ΟΑΑ και την Ε.Σ.Σ.Κ.

Σε αυτή την υπέροχη διοργάνωση οι μικροί Ανωγειανοί μας σκακιστές είχαν απολογισμό πέντε μεταλλίων, ενός χρυσού, ενός ασημένιου και τριών χάλκινων. Η διοργάνωση έφερε και την πρόκριση για πολλούς σκακιστές μας στο επόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου  όπου θα γίνουν τα προκριματικά  του Παγκρήτιου που θα συνεχιστεί αργότερα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σε μια σειρά διοργανώσεων που το σκάκι μπαίνει ακόμα περισσότερο στις καρδιές των μικρών μαθητών! 

Οι διακρίσεις και τα μετάλλια των Ανωγειανών σκακιστών:

 1. Αλεξάνδρα Σφυρή, 1η θέση χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια της Α’ Γυμνασίου
 2. Μαρία Νταγιαντά 2η θέση ασημένιο μετάλλιο στα κορίτσια της ΣΤ’ Δημοτικού
  3. Γιώργος Φασουλάς 3η θέση χάλκινο μετάλλιο στα αγόρια της Β’ Γυμνασίου
  4. Φωτεινή Σπιθούρη 3η θέση χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια της ΣΤ’ Δημοτικού
  5. Δανάη Πολύζου 3η θέση χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια της Ε’ Δημοτικού

Συγχαρητήρια σε όλους! Καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά!

Μοιραστείτε το:
 • Print
 • PDF
 • Twitter
 • Facebook

-

-->