Πλήθος κόσμου αναμένεται και αυτό το Σαββατοκύριακο στα Ανώγεια, με επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τη μαγεία του χιονισμένου Ψηλορείτη σε συνδυασμό με την βόλτα στο χωριό και την απόλαυση των Ανωγειανών εδεσμάτων. Εντατικά δούλεψαν τα μηχανήματα του δήμου Ανωγείων όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ώστε να γίνει ομαλά η κίνηση προς τον Ψηλορείτη και τα οχήματα να μην έχουν πρόβλημα διέλευσης.

Έτσι λοιπόν, προς ενημέρωση των επισκεπτών αναφέρουμε ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός και διπλής κατευθύνσεως μέχρι και την Αγία Μαρίνα, περίπου στα 12 χιλιόμετρα προς το βουνό, και μάλιστα τα μηχανήματα κατάφεραν να τον κάνουν διπλής κατευθύνσεως παρά το γεγονός ότι το χιόνι και ο πάγος ξεπερνούσαν τα 70 εκατοστά. Τα συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει μέχρι και την τοποθεσία “Κορίτσι” στα 14 χιλιόμετρα αλλά δεν θα επιτρέπεται στα οχήματα να περνάνε μετά την Αγία Μαρίνα.

“Ο δρόμος είναι ανοιχτός μέχρι την Αγία Μαρίνα, στόχος μας είναι , η εξυπηρέτηση των πολυάριθμων επισκεπτών και να απολαύσουν την επίσκεψη τους στα Ανώγεια χωρίς προβλήματα” αναφέρει σε δήλωση του στην “Α” ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης καταλήγοντας ότι “θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα τις εργασίες στο βουνό καιρού επιτρέποντος βέβαια, καθώς σε κάποια σημεία υπάρχει πραγματικά πολύ χιόνι και η κατάσταση απαιτεί χρόνο και σχέδιο”.

Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι το χιόνι μέχρι και το τέρμα του δρόμου στον κάμπο της Νίδας ξεπερνάει το ενάμιση μέτρο!Τα συνεργεία του δήμου με επικεφαλής τον Γιώργο Βρέντζο (Σουρούλιο) δούλεψαν εντατικά και θα συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

 Φώτο από τον Ψηλορείτη:παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->