Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι, το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της Αγάπης Σαμόλη και η οικογένεια της καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί για την ξεχωριστή αυτή Ανωγειανή γυναίκα. Με σημείωμα τους στην ΑΝΩΓΗ την αποχαιρετούν με συγκίνηση τα παιδιά και εγγόνια της.  Αναλυτικά:

“Για την αγαπημένη μας Μητέρα.

Μια αρχόντισσα που ήταν γεμάτη καλοσύνη, αγάπη, λεβεντιά, νοικοκυροσύνη. Μια αρχόντισσα που είχε όλα εκείνα τα χαρίσματα μιας γνήσιας Κρητικιάς, καλής Χριστιανής, καλής συζύγου, άριστης μητέρας, κάλλιστης συγγενούς και πολυαγαπημένης φίλης, η Αγάπη Σαμόλη.

“Έφυγε” πριν σαράντα μέρες από κοντά μας και όπως εκείνη παρακαλούσε. “Έφυγε” πλήρης ημερών, ανεπαίσθητα και ειρηνικά. Είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προσφοράς και αγάπης στην οικογένεια της, στα παιδιά, στα εγγόνια της, στους συγγενείς και στους συντοπίτες της.

“Στην άλλη όχθη σαν τραβάς κάποιοι που σ’ αγαπούν πολύ, να ‘ναι κοντά σου να τους κρατάς το χέρι, στήριγμα ακριβό και να είναι τα μάτια τους σαν φως στο πέρασμα σου”.

“Έφυγε” για να συναντήσει εκείνους τους πολυαγαπημένους της που έλειπαν από το τελευταίο της κατευόδιο, τον σεβαστό σύζυγο της και την πολυαγαπημένη της Αργυρώ. Εμείς σεβαστή μας, μονάκριβη και πολυαγαπημένη μας Μητέρα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την καλοσύνη σου, την ευγένεια σου, την ανθρωπιά σου και ευχαριστούμε το Θεό που υπήρξες στη ζωή μας.

“Στον κάτω κόσμο που θα πας, να μην το πεις τ’ αντρού σου,

πως έζησες αρχόντισσα, τον πόνο του παιδιού σου…”

Μια μαντινάδα αφιερωμένη από τον Αριστείδη Χαιρέτη “Γυαλάφτη”, σε σένα που μας δίδαξες τόσα πολλά. Θα λείψεις πάρα πολύ σε όλους μας…”

-Η ΑΝΩΓΗ δέχτηκε προσφορές στη μνήμη της Αγάπης Σαμόλη που πέθανε στα 98 της χρόνια την 12η Δεκεμβρίου 2019.

-Ο γιος της Στεφανής Σαμόλης, προσέφερε το ποσό των 100 ευρώ.

-Ο μαθηματικός Ιδομενέας Κονιός προσέφερε το ποσό των 50 ευρώ.

Τα χρήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης του Αγίου Γεωργίου και των δωρεάν φροντιστηρίων που γίνονται στον χώρο. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που την σκεπάζει.


Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->