Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης θα βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, όπου το πρωί έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για θέματα του Δήμου Ανωγείων. Την επόμενη μέρα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στα Καλάβρυτα και στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς, ενώ την επόμενη ημέρα έχει προγραμματιστεί εκεί Γενική συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων όπου συμμετέχει και ο Δήμος Ανωγείων. Ο Υπουργός Εσωτερικών θα συμμετέχει επίσης στις εκδηλώσεις των Καλαβρύτων Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

Η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940-1945 θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11.00’ π.μ. στο «Πέτρινο κτίριο» στη Κεντρική Πλατεία των Καλαβρύτων.Το Δίκτυo έχει, ως σκοπούς, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση άσβεστης της ιστορικής μνήμης των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να μην ξαναγίνει πόλεμος, της μνήμης του ελληνικού λαού για τη συνεισφορά του στον αγώνα για τη συντριβή του ναζισμού και του φασισμού και της καταξίωσης των αγωνισθέντων, σφαγιασθέντων, εκτελεσθέντων, μαρτυρησάντων, βασανισθέντων κατοίκων των πόλεων και των χωριών μας κατά τη Γερμανική, Ιταλική και Βουλγαρική κατοχή, της περιόδου 1940-1945, την αναζήτηση, διεκδίκηση και καταβολή των εύλογων, δίκαιων και πλήρων, ηθικών και υλικών, γερμανικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν σε ανθρώπους, υποδομές και περιουσίες, την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης, την προώθηση κοινών δράσεων μεταξύ μας, αδελφοποιήσεων, κ.λ.π.

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει υπό την προεδρία του Θανάση Παπαδόπουλου, με θέμα τις γερμανικές επανορθώσεις αλλά και την ανάδειξη των περιοχών μαζικών εκτελέσεων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου Καλαβρύτω , την Παρασκευή , περιλαμβάνει στις 10:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό της πόλης την τέλεση του πάνδημου μνημόσυνου για τους καλαβρυτινούς ήρωες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, χοροστατούντος του Μακαριότατου τον οποίο θα συνοδεύσουν πέντε ακόμη Μητροπολίτες, μαζί με τον οικείο ποιμενάρχη, των Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο.

Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην πρόεδρος του ΕΑΠ Βασίλειος Καρδάσης ενώ θα ακολουθήσει η πομπή, από τον Καθεδρικό Ναό, στον Τόπο Εκτέλεσης όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι κομμάτων, 25 δήμαρχοι και εκπρόσωποι συνολικά από 35 μαρτυρικούς Δήμους όλης της χώρας, ανώτατα στελέχη του Στρατού, της ΕΛΑΣ, σωμάτων ασφαλείας και Πρεσβευτές.

Βαρυσήμαντη αναμένεται να είναι και η παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου, κατά το επίσημο γεύμα της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις «ΤΟ ΟΡΑΜΑ» της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε σχέση με το ζήτημα των Γερμανικών Επανορθώσεων.

> Ο κ.Θεοδωρικάκος με τους δημάρχους και εκπροσώπους από το δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών 1940-’45 θα παραμείνουν και το Σάββατο στα Καλάβρυτα καθώς ώρα 11.00 π.μ. στο κτίριο «Πέτρινο» στην Κεντρική Πλατεία των Καλαβρύτων θα γίνει η ετήσια γενική συνέλευση του δικτύου «Ελληνικά Ολοκαυτώματα», υπό την προεδρία του Θανάση Παπαδόπουλου, με θέμα τις γερμανικές επανορθώσεις αλλά και την ανάδειξη των περιοχών μαζικών εκτελέσεων.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->