Επιστολή στην ΑΝΩΓΗ απέστειλαν οι μαθητές του ΓΕΛ Ανωγείων, όπου καταγράφουν τα αιτήματα τους προς τη δημοτική αρχή και την Πολιτεία, που αφορούν ελλείψεις καθηγητών αλλά και τις παρεμβάσεις που όπως αναφέρουν πρέπει να γίνουν σε αίθουσες, και αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου. Οι μαθητές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και αναμένουν τις εξελίξεις για να δουν τις μελλοντικές τους κινήσεις. Η επιστολή προς την ΑΝΩΓΗ έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΑΝΩΓΗ

Αιτήματα των μαθητών του ΓΕΛ Ανωγείων μετά τη συνεδρίαση του συλλόγου των μαθητών που αποφάσισε την κατάληψη για την 4η Νοεμβρίου.

-Καθηγητή Πληροφορικής ώστε να διδάξει στην κατεύθυνση της οικονομίας η οποία έχει απώλεια μαθημάτων δυο μηνών.

-Καλύτερες υλικοτεχνικές υποδομές και πιο συγκεκριμένα να παρέχεται πάντοτε χαρτί υγείας στις τουαλέτες, όπως και σαπούνι.

-Εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής στις τουαλέτες οι οποίες λόγω ελλειπή καθαρισμού είναι επικίνδυνες στη διάδοση ασθενειών.

-Πρόσληψη καθηγητών Αγγλικών και Πολιτικής Παιδείας.

-Αναβάθμιση και ανακατασκευή των αθλητικών- κτιριακών εγκαταστάσεων και χώρων του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα είναι αναγκαία η αναβάθμιση του κλειστού χώρου γυμναστικής καθώς μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί από την έλλειψη αναγκαίων εργαλείων όπως σφαίρες, ακόντιο και πιο ασφαλή πατώματα.

-Η πρόσφατη αναβάθμιση του γηπέδου κρίνεται ανεπιτυχής λόγω της μη πρακτικότητας της όπως αποδείχθηκε την προχθεσινή βροχερή ημέρα κάτι που θα επαναλαμβάνεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

-Πρόσληψη καθηγητή ελεύθερου σχεδίου.

 

Η ΑΝΩΓΗ επικοινώνησε άμεσα με τον Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη ο οποίος έχοντας λάβει ήδη γνώση του ζητήματος είχε προχωρήσει στις πρώτες ουσιαστικές ενέργειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητών ώστε να λυθούν τα τρέχοντα ζητήματα κυρίως της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα ο κ.Κεφαλογιάννης είχε επικοινωνία με τον Περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης  Ιωάννη Μαρκαντέ πιέζοντας τον για την πρόσληψη των απαραίτητων αναπληρωτών καθηγητών. Μέχρι την Παρασκευή αναμένονται εξελίξεις καθώς θα υπάρξουν διορισμοί στο νησί και υπήρξε η δέσμευση του κ.Μαρκαντέ να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Ανωγείων ενώ και τρεις καινούριες αίθουσες στο υπόγειο του Γυμνασίου είναι έτοιμες προς χρήση μετά τις εργασίες που έγιναν τον τελευταίο μήνα. Όπως αναφέρει ο κ.Κεφαλογιάννης:

“Πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή ίσως να έχει λυθεί το ζήτημα με τα κενά κάποιων μαθημάτων του ΓΕΛ Ανωγείων.Πιέσαμε και συνεχίζουμε να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση και στην επικοινωνία μου με τον κ.Μαρκαντέ υπάρχει θετικό κλίμα για την επίλυση των ζητημάτων. Στο θέμα αυτό αναμένω άμεσες εξελίξεις.

Επίσης έχουμε τρέξει πολύ το θέμα τον τελευταίο μήνα με την ολοκλήρωση των εργασιών στις τρεις αίθουσες που υπάρχουν στο κάτω μέρος του χώρου του Γυμνασίου, με τις αίθουσες αυτές να είναι έτοιμες για εκπαίδευση. Τρεις νέες αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν για τους μαθητές του Γυμνασίου και κάποιων ειδικών μαθημάτων όλου του σχολείου.

Να αναφέρω ότι είναι διαπιστωμένη η ανάγκη της ύπαρξης χώρων τόσο για τον αθλητισμό όσο και για πολυχώρους για τους μαθητές και γενικότερα της νεολαίας του χωριού και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Η δημοτική αρχή γνωρίζει τα προβλήματα και έχει σκύψει εξαρχής πάνω από αυτά καθώς για όλους μας το ζήτημα της εκπαίδευσης και της Παιδείας των Ανωγείων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας…”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->