Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, όπου σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν ένας από τους ομιλητές της συζήτησης για την “Ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με στόχο την ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050”. Ο Δήμος Ανωγείων συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πρόσφατα θυμίζουμε ότι ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης υπέγραψε το “Σύμφωνο των Δημάρχων” στην Αθήνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με τον Δήμαρχο Ανωγείων βρέθηκαν και μίλησαν και άλλες προσωπικότητες για την ανθρακική ουδετερότητα, όπως η Μόνικα Φρασκόνι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής συμμαχίας για την εξοικονόμηση ενέργειας, ο Φιλανδός Ευρωβουλευτής Βίλε Νιινίστο, ο Μάριος Πετράκκας,Σύμβουλος Ενέργειας του Κυπριακού Οργανισμού, η Πέπη Μπιρλιράκη Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου υπεύθυνη για θέματα τουρισμού, ο Ιβάν Ζαγκάρ, Δήμαρχος της Σλοβενικής πόλης Μπίστριτσα και άλλοι..

Για “Βιώσιμη ανάπτυξη και έργα θετικής ενέργειας σε αγροτικές και νησιωτικές τουριστικές περιοχές της Μεσογείου” μίλησε ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης που τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν καλές πρακτικές και εργαλεία  αναπτυξιακού σχεδιασμού προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε πως “οι τοπικές κοινωνίες μπορούν στο μέλλον να έχουν μεγάλα κοινωνικά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε τέτοιες δράσεις”. Ο Δήμαρχος Ανωγείων δήλωσε την υποστήριξη και τη συναίνεση  του στις κοινοτικές δράσεις για την κλιματική αλλαγή και ανέφερε τη σημασία του πιλοτικού COMPOSE για τα φτωχά κοινωνικά στρώματα. Τέλος υποστήριξε την δημιουργία κατάλληλων πολιτικών για περιοχές απομονωμένες και με ειδικά χαρακτηριστικά όπως είναι και τα Ανώγεια. Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι “Είμαστε ορεσίβιοι, είμαστε Καζαντζακικοί! Και όπως έλεγε ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας: να αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω…”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->