Χαμογελαστός και ευδιάθετος, δίπλα στους συναδέλφους του καθηγητές, παρακολούθησε τον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο πρώην Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης. Η επιστροφή του στις αίθουσες του Γυμνασίου Ανωγείων μετά από πέντε χρόνια, ήταν ένα από τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας, καθώς θα διδάξει τα αγαπημένα του Μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Λίγο πριν μπει στην αίθουσα για τις πρώτες οδηγίες στους μαθητές του για τη νέα χρονιά, ο Εμμανουήλ Καλλέργης μίλησε στην ΑΝΩΓΗ για το νέο αυτό ξεκίνημα, τα συναισθήματα και τις σκέψεις του για την έναρξη των μαθημάτων  στα σχολεία μας. Αναλυτικά:

“Μετά από πέντε χρόνια στο Δημαρχείο γυρνάω ξανά στην δουλειά μου. Κοντά στα παιδιά. Δεν έχω ιδιαίτερα συναισθήματα καθώς βρίσκομαι σε γνώριμα για μένα μέρη.Είναι κάτι που το αγαπώ και το κάνω και αυτό με την ψυχή μου. Φέτος θα διδάξω Μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Ακούσατε όσα είπαν οι καθηγητές όλων των σχολείων μας. Το Γυμνάσιο ιδιαίτερα φέτος έχει παραπάνω μαθητές και μάλλον θα γίνουν επτά τμήματα. Υπάρχουν βέβαια αδυναμίες σε ζητήματα που θέλουν βελτίωση, εδώ θα είμαστε με συνεργασίες για να γίνουν όλα όπως πρέπει να γίνουν και να περάσει ομαλά και αυτή η σχολική χρονιά. Σας ευχαριστώ.”

Ο Μανόλης Καλλέργης του Νικολή και της Ελευθερίας, γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στα Ανώγεια. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος από το 1993 με την Ελένη Ξυλούρη του Επαμεινώνδα, δασκάλα και έχουν τρία παιδιά, τον Νίκο, την Όλγα και την Ελευθερία-Μαρία.

Διετέλεσε υπεύθυνος λειτουργίας του Πολύκεντρου του δήμου Ανωγείων από το 1987 έως το 1990 και δημοτικός σύμβουλος από το 1990 έως το 1994. Από φοιτητής συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες της Αριστεράς, είτε ως μέλος, είτε ως υπεύθυνος οργανώσεων του Συνασπισμού και του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

Εργάστηκε για 16 χρόνια στον ιδιωτικό χώρο της Εκπαίδευσης και από το 2006 έως το 2014 ως μόνιμος καθηγητής Μαθηματικών στο γυμνάσιο Ανωγείων. Τον Μάιο του 2014 εκλέχτηκε δήμαρχος Ανωγείων, επικρατώντας με μια ψήφο διαφορά του Σωκράτη Κεφαλογιάννη (1038 ψήφοι έναντι 1037). Τον Ιούνιο του 2019 έχασε για 13 ψήφους την δημαρχία στον δεύτερο γύρο από τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη (1035 έναντι 1022 ψήφων) και επέστρεψε από τον Σεπτέμβριο του 2019 ως Μαθηματικός του Γυμνασίου Ανωγείων, ενώ συνεχίζει παράλληλα ως δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Ανωγείων.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->