Φωτογραφίες:Αγγέλα Σκουλά

Με παιδικά και εφηβικά χαμόγελα, με ενθουσιασμό αλλά και άγχος για τα “πρωτάκια” και πολλές προσδοκίες από καθηγητές και γονείς, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Αγιασμός και η επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς στα Ανώγεια. 450 μαθητές πήραν τις θέσεις τους και άκουσαν το πρώτο κουδούνι για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο μετά τον Αγιασμό που πραγματοποίησε ο π.Γεώργιος Ανδρεαδάκης και ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

Ο Αγιασμός έγινε παρουσία του Δήμαρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, της Αντιδημάρχου Παιδείας Λευκοθέας Κουνάλη και του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Δραμουντάνη, ενώ τις πρώτες συμβουλές και νουθεσίες προς τα παιδιά έκαναν οι τρεις διευθύντριες των σχολείων μας, Έφη Χατζάκη για το Δημοτικό, Δήμητρα Στασινού του Γυμνασίου και Μαίρη Μπαγκέρη του Λυκείου.Στο νέο του πόστο και ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης που ξεκινάει και πάλι την εκπαιδευτική δράση του ως Μαθηματικός του Γυμνασίου!Θετικά τα μηνύματα και από την παρουσία των δασκάλων και καθηγητών καθώς φαίνεται ότι η χρονιά ξεκινάει με μικρές ελλείψεις που αναμένεται και αυτές άμεσα να καλυφθούν!

Σωκράτης Κεφαλογιάννης, δήμαρχος Ανωγείων

“Εύχομαι σε όλους σας, μαθητές, καθηγητές και γονείς, υγεία και δύναμη με την έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς.Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια αναφορά στη μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη χρονιά του Λυκείου μας στις πρόσφατες εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.Επειδή αυτά τα παιδιά απουσιάζουν τώρα και θα ανοίξουν τα φτερά τους για μεγαλύτερη γνώση, θα ήθελα να απευθυνθώ στους καθηγητές και να τους πω μπράβο, να τους συγχαρώ για αυτό το σπουδαίο έργο που επιτελούν και όχι μόνο το εκπαιδευτικό.Εδώ οι καθηγητές παίζουν και το ρόλο του γονέα και το καταφέρνουν σε απόλυτο βαθμό, αν και δεν είναι στις αρμοδιότητες τους. Το λειτούργημα που γίνεται στα σχολεία των Ανωγείων από τους εκπαιδευτικούς όλα αυτά τα χρόνια είναι άξιο συγχαρητηρίων.

Απευθυνόμενος σε εσάς τους μαθητές σας εύχομαι να έχετε καλή πρόοδο. Στα παιδιά της Τρίτης Λυκείου καλή επιτυχία. Η επιτυχία είναι η παρακολούθηση, η προσήλωση στο στόχο. Δεν είναι η επιτυχία αν θα μπείτε σε μια σχολή αλλά να επικεντρώνεστε σε αυτό που έχετε βάλει στόχο. Για ένα πράγμα θα σας παρακαλέσω. Σεβασμό! Σεβασμό ο ένας προς τον άλλον.Σεβασμό στους καθηγητές σας. Στο σχολείο που βρίσκεστε.Πιστέψτε με αν λειτουργήσετε με σεβασμό θα επιτύχετε σε όλους τους στόχους σας. Καλή χρονιά σε όλους σας!”

Έφη Χατζάκη, Διευθύντρια δημοτικού σχολείου

“”Είμαστε και πάλι εδώ με την αλλαγή της εποχής, στο αγαπημένο μας σχολείο, για μια νέα αρχή και ένα καινούριο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. Εύχομαι σε όλους μας υγεία και δύναμη για μια ακόμα σχολική χρονιά. Να καλωσορίσω τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της πρώτης δημοτικού που έρχονται σε ένα καινούριο και τόσο όμορφο  για αυτά περιβάλλον. Να απευθυνθώ στους γονείς και να ευχηθώ να έχουμε μια καλή συνεργασία μέσω της οποίας θα έρθει η πρόοδος και των παιδιών. Καλωσορίζω και τους νέους δασκάλους μας που επέλεξαν το πιο απομακρυσμένο σχολείο του Νομού Ρεθύμνης και τους ευχαριστούμε για αυτό προσφέροντας τους άριστες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας.

Φέτος δεν έχουμε κενά προηγούμενων ετών. Κ’άτι πολύ ευχάριστο είναι και η παρουσία από την αρχή ενός γυμναστή κάτι που σημαίνει ότι οι γονείς θα πρέπει άμεσα να ετοιμάσουν τα ατομικά δελτία υγείας των παιδιών τους. Παρακαλώ τους γονείς να μεριμνήσουν άμεσα και να τα προσκομίσουν. Για την ώρα η Δευτέρα τάξη και η Πέμπτη θα είναι ενωμένες αλλά περιμένουμε άμεσα την πρόσληψη άλλων δυο δασκάλων για να καλυφθεί και αυτό το θέμα.”

Δήμητρα Στασινού, Διευθύντρια Γυμνασίου

“Καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου όλα τα παιδιά που ξεκινούν και αυτή τη σχολική χρονιά. Εύχομαι να είναι δημιουργική με υγεία πάνω από όλα.Θα ήθελα να επιμείνω ότι αυτό που θα πρέπει να προσπαθήσετε να κερδίσετε πέρα από τη Γνώση, είναι η Παιδεία. Και η βασική της Αρχή είναι ο σεβασμός και μεταξύ σας και προς τους δασκάλους και προς το σχολείο. Έγινε μια προσπάθεια από την παλιά δημοτική αρχή και συνεχίζεται με την καινούρια ώστε ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο σχολείο να γίνει.Θα δείτε και στους πίσω χώρους ότι έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις και κυρίως στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ζητώ τον σεβασμό σας προς όλα αυτά που γίνονται με μόνο στόχο και επίκεντρο εσάς. Καλή χρονιά με υγεία!”

Μαίρη Μπαγκέρη, Διευθύντρια Λυκείου

“Σας καλωσορίζω όλους και φέτος. Το σχολείο είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη της ζωής σας. Εμείς προσπαθούμε εδώ να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που θα σας παρέχετε η γνώση, αλλά πέρα από αυτό μας ενδιαφέρει να κοινωνικοποιήστε. Βασική αρχή είναι να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους καθηγητές σας και του ενός προς τον άλλον. Σας ζητώ να υπάρχει ενδιαφέρον από εσάς, προσπάθεια για μάθηση και σεβασμό.

Πέρα από τη διδασκαλία που γίνεται στην τάξη οι καθηγητές σας παροτρύνουν να συμμετέχετε σε δράσεις, σε διαγωνισμούς, στη θεατρική ομάδα που λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια. ‘Όλα αυτά γίνονται πέρα από το υποχρεωτικό ωράριο των καθηγητών και τους ευχαριστώ όλους για αυτό. Γίνεται προσπάθεια και από την εκάστοτε δημοτική αρχή τόσο στη διατήρηση του κτηρίου σε καλά επίπεδα όσο και στην παροχή υλικοτεχνικής υποδομής. Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση, όλες οι αίθουσες Γυμνασίου και Λυκείου να έχουν επανδρωθεί με διαδραστικούς πίνακες.

Πιστεύω ότι με το να χαρακτηριστεί πέρσι το σχολείο μας δυσπρόσιτο από το Υπουργείο, πολύ γρήγορα θα καλύψουμε τα κενά μας, αυτό δείχνει μέχρι στιγμής η κινητικότητα που υπάρχει. Θα ήταν παράλειψη όμως να μην αναφέρουμε την επιτυχία του σχολείου μας στις εξετάσεις και φέτος σε ένα ποσοστό 85,7% που μας κάνει όλους περήφανους. Ελπίζω σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα φέτος. Υγεία και δύναμη σε όλους εύχομαι!”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->