Ρεπορτάζ:Γιώργης Μπαγκέρης

Φωτογραφίες:Γιώργος Νταγιαντάς

Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, όπου είχαμε την εκλογή του προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με όλα όσα ορίζει ο νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το συμβούλιο συγκάλεσε ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης της παράταξης του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, ο Εμμανουήλ Βρέντζος που ξεκίνησε τη διαδικασία τονίζοντας: “Όλοι σε αυτόν τον χώρο ανεξάρτητα από την παράταξη που ανήκουμε, έχουμε ως βασικό μέλημα μας την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Εύχομαι υγεία και δύναμη ώστε να δουλέψουμε για το κοινό καλό των Ανωγείων και των δημοτών μας”.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ

Όπως σας είχε αναφέρει η “Α” νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων με διετή θητεία θα είναι ο Μιχάλης Δραμουντάνης. Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα είναι η Μαίρη Μπαγκέρη. Γραμματέας  ο Γιάννης Σαλούστρος καθώς ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Στέλιος Σταυρακάκης δεν πρότεινε ως είχε το δικαίωμα τον εαυτό του για την συγκεκριμένη θέση.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Να αναφέρουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα επικυρωθούν οι δυο Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι που αποφάσισε να ορίσει ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης καθώς και οι αρμοδιότητες που αυτοί θα έχουν. Ο νέος δήμαρχος Ανωγείων κατέληξε στα τέσσερα αυτά πρόσωπα και είναι:

-Αντιδήμαρχος Ανωγείων, ο Λευτέρης Μανουράς.

-Αντιδήμαρχος Ανωγείων, η Λευκοθέα Κουνάλη.

-Εντεταλμένοι σύμβουλοι οι Βασίλης Φασουλάς και Εμμανουήλ Κοντογιάννης.

Η ΕΠΤΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η οικονομική επιτροπή που συστάθηκε θα είναι επταμελής με τη συμμετοχή τόσο του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, όσο και των δυο Αντιδημάρχων που θα είναι ο Λευτέρης Μανουράς και η Λευκοθέα Κουνάλη. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη είναι από την παράταξη Κεφαλογιάννη οι Βασίλης Φασουλάς και Εμμανουήλ Κοντογιάννης και από την παράταξη Καλλέργη ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος και ο Γιάγκος Σκουλάς, Αναπληρωματικά μέλη από την παράταξη Κεφαλογιάννη θα είναι οι Εμμανουήλ Βρέντζος και ο Γιάννης Σαλούστρος και από την παράταξη Καλλέργη η Θεονύμφη Σπιθούρη και ο Βασίλης Μανουράς.

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

“Εύχομαι σε όλους μας καλή θητεία και να δουλέψουμε αυτά τα τέσσερα χρόνια για το καλό της Ανωγειανής κοινωνίας. Αφού ευχαριστήσω προσωπικά τον δήμαρχο Ανωγείων για την τιμή που μου έκανε να με προτείνει για τη θέση του προέδρου και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης μου που δέχτηκαν ομόφωνα αυτή την απόφαση, θέλω να ευχαριστήσω και όλους εδώ τους δημοτικούς συμβούλους και να ευχηθώ να έχουμε την καλύτερη συνεργασία. Θέλω να συγχαρώ και την Μαίρη Μπαγκέρη που εκλέχτηκε στη θέση της Αντιπροέδρου και τον Γιάννη Σαλούστρο που τοποθετείτε γραμματέας του συμβουλίου.

Είναι για μένα η πρώτη φορά στην αίθουσα αυτή ως αιρετός. Έχω υπάρξει στο παρελθόν εδώ στο ακροατήριο είτε και ως υπάλληλος του δήμου. Γνωρίζω σε κάποιο βαθμό τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.Θέλω απλά να σας θέσω δυο πράγματα που σκέφτομαι διότι πιστεύω ότι πρέπει να λαμβάνουμε όλες τις αποφάσεις μαζί και οι σκέψεις όλων μας να ακούγονται, να κρίνονται και να υποστηρίζονται.Θα χαρώ πολύ το συμβούλιο εδώ να είναι ο τόπος που θα συζητούνται και θα λύνονται τα προβλήματα του χωριού μας και δεν θα είναι μια άδεια αίθουσα με παρόντες μόνο εμάς τους αιρετούς. Θα χαρώ η αίθουσα να έχει πάντα κόσμο και συμμετοχή των συγχωριανών μας. Το δεύτερο που θέλω να πω σεβόμενος και τον ρόλο μου, ότι είμαι ανοιχτός να ακούσω και να φέρω στο συμβούλιο, οποιαδήποτε πρόταση μου κατατεθεί είτε από αιρετό είτε από δημότη. Θα σας παρακαλέσω να προσπαθήσουμε όλοι πρώτα από όλα να είμαστε παρόντες στα συμβούλια γιατί είναι το βήμα της έκφρασης όλων μας και δεύτερον να μεταφέρετε όποιες προτάσεις πιστεύετε ότι πρέπει να τεθούν για συζήτηση, πάντα με γνώμονα το καλό όλων των Ανωγειανών.”

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

“Να ευχαριστήσω τον Εμμανουήλ Βρέντζο για την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου. Να συγχαρώ για την εκλογή τους στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, τον Μιχάλη Δραμουντάνη, τη Μαίρη Μπαγκέρη και τον Γιάννη Σαλούστρο. Το προεδρείο που θα πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα, να καταφέρει να πείσει τον κόσμο να έρχεται εδώ και να μας παρακολουθεί στις συνεδριάσεις μας. Όχι για τις αποφάσεις αλλά κυρίως για τη συζήτηση που πρέπει να γίνεται για να λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις για το καλό του τόπου μας. Όπως γνωρίζετε εγώ ως δήμαρχος προσκαλούμε στο δημοτικό συμβούλιο, παρευρίσκομαι αλλά δεν ψηφίζω. Η ψηφοφορία είναι καθαρά αρμοδιότητα δική σας. Ζητάω από όλους σας να είστε εδώ και να στηρίξετε την πρόοδο των Ανωγείων. Ο καθένας σας να είναι ένα αυτί, ένα μάτι για την καθημερινότητα των δημοτών.Για οπουδήποτε χρειάζεται η επέμβαση μας για να λύσει ένα πρόβλημα. Να έχουμε στο τέλος της θητείας μας όλοι μας καθαρή συνείδηση και την πεποίθηση ότι προσθέσαμε ένα λιθαράκι για την πρόοδο του αγαπημένου μας τόπου.”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

“Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους. Σαφώς το δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του κάθε δήμου.Στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίζουμε σύμφωνα με τη συνείδηση μας.Μπορεί να ανήκουμε σε παρατάξεις ή οπουδήποτε αλλά στο τέλος εδώ μέσα όλοι ψηφίζουμε σύμφωνα με τη συνείδηση μας και λαμβάνουμε αποφάσεις που μόνο στόχο έχουν το καλό του τόπου μας. Αυτό γίνεται όλα τα χρόνια, αυτό πιστεύω ότι θα συνεχιστεί να γίνεται και τα επόμενα χρόνια με τη νέα σύνθεση του συμβουλίου.Υγεία και δύναμη για να δώσει ο καθένας όλες του τις δυνάμεις για την πρόοδο των Ανωγείων.”

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

“Καλή θητεία σε όλους. Η αγωνία όλων μας είναι αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Να λύσουμε ζητήματα που χρονίζουν.Το δημοτικό συμβούλιο παίζει καθοριστικό ρόλο για την κοινωνία των Ανωγείων. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν από πριν πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες δεν έχουν γνώση και σωστή στάση για την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Εμείς όπου μπορούμε θα συνεργαζόμαστε. Θα διαφωνούμε όμως σε αποφάσεις πολιτικές που θα απαγορεύουν για παράδειγμα τη θέληση μας να μειώσουμε τα τέλη, να αποκλείσουμε τα κατασχετήρια και άλλα.Εκεί πρέπει όλοι να είμαστε σύμφωνοι για το καλό των δημοτών, σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε αντίθετοι σε πολιτικές που θα επιβαρύνουν τους δημότες μας

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->