Το πανηγύρι του Αγίου Φανουρίου στην περιοχή “Πετραδολάκια” στα Ανώγεια, συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκεπτών, που απολαμβάνουν την άψογη φιλοξενία της μεγάλης κτηνοτροφικής οικογένειας των Ξυλούρηδων. Ο εσπερινός θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου στην εκκλησία στα Πετραδολάκια που θεμελιώθηκε το 1950 και θα ακολουθήσει πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τραπέζι με όλα τα αυθεντικά Ανωγειανά εδέσματα, με κρέας από τους κτηνοτρόφους της οικογένειας και όλες τις υπόλοιπες παραδοσιακές γεύσεις από τις γυναίκες της σε μια προετοιμασία που διαρκεί τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Θα ακολουθήσει μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, όπου συμμετέχουν κάθε χρόνο σπουδαίοι καλλιτέχνες της οικογένειας, όπως ο Ψαραντώνης, ο Ψαρογιώργης, ο Λάμπης και η Νίκη Ξυλούρη, ο Δημήτρης Ξυλούρης και άλλοι. Φέτος στο πανηγύρι του Αγίου Φανουρίου θα τιμηθεί για την τεράστια προσφορά του στην κρητική μουσική παράδοση, ο μεγάλος Ανωγειανός καλλιτέχνης Βασίλης Σκουλάς!

Για τους επισκέπτες που θα ανηφορίσουν και φέτος στα Πετραδολάκια να τονίσουμε ότι θα χρειαστούν βαριά ρούχα καθώς τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει αρκετά στην περιοχή όπου βρίσκεται σε υψόμετρο 1435 μέτρων, 13 χιλιόμετρα νότια των Ανωγείων. Χρόνια πολλά!

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->