“Ώστε να ζω θα ακούγεται στα Ανώγεια τ’όνομα σου,

αφού εσύ μου δίδαξες, την τέχνη τσι ανθρωπιάς σου..”

Με αυτή την μαντινάδα που αφιέρωσε στον παππού του ‘Βασσώ” με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατο του, ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο,στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων, η σεμνή εκδήλωση όπου ο Βασίλης Δακανάλης παρέδωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τις υποτροφίες του στους τρεις καλύτερους Ανωγειανούς μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μια επιταγή των 1000 ευρώ για τον καθένα, ένα επιστέγασμα για τους κόπους και της θυσίες ετών στα μαθητικά θρανία, αλλά και ένα σημαντικό βοήθημα στην αφετηρία του στίβου της φοιτητικής ζωής των τριών μαθητών!

Συνοδευόμενος από την σύζυγο του Πέπη και την κόρη τους, ο Βασίλης Δακανάλης απότισε ξανά φόρο τιμής στον παππού του, τον θρυλικό “Βασσώ” και βράβευσε τους μαθητές τονίζοντας ότι η παιδεία είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που μπορεί να αποκτήσει στη ζωή του ο άνθρωπος. Στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης, η Διευθύντρια του Λυκείου και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαίρη Μπαγκέρη, καθώς και οι γονείς των τριών παιδιών, συγγενείς και φίλοι τους που ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία στους μελλοντικούς φοιτητές μας.Οι γονείς με το τέλος της εκδήλωσης προσέφεραν γλυκά και παραδοσιακές πίτες στους παρευρισκόμενους, ενώ αργότερα παρέθεσαν ευχαριστήριο γεύμα στον Βασίλη Δακανάλη και την οικογένεια του στην παραδοσιακή ταβέρνα “Αετός”.

Η ΑΝΩΓΗ βρέθηκε στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων και συνεχάρη για ακόμα μια χρονιά τον Βασίλη για την σπουδαία πράξη του αλλά και τη γενικότερη προσφορά του στην Ανωγειανή κοινωνία. Του ευχόμαστε υγεία και δύναμη να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να προσφέρει και να τιμάει τον τόπο καταγωγής του. Δείτε παρακάτω τις ομιλίες του δημάρχου Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργη και του Βασίλη Δακανάλη, στη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης:

Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης:

“Να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη Δακανάλη, που για πέμπτη χρονιά φέτος συνεχίζει την εμβληματική για εμένα προσφορά του. Δίνει ένα ισχυρό κίνητρο στους Ανωγειανούς μαθητές να προχωρήσουν παραπάνω στη ζωή τους. Η υποτροφία αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό βοήθημα, αλλά η ουσία είναι η πράξη που κάνει ο Βασίλης όλα αυτά τα χρόνια. Σαν Δήμος Ανωγείων είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε μια τέτοια πράξη, τα 5 αυτά χρόνια θεωρώ ότι τα χρήματα αυτά έπιασαν τόπο και στους 15 μαθητές που τα έχουν πάρει μέχρι σήμερα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που φέτος βλέπω στους τρεις πρώτους μαθητές δυο αγόρια, είναι σημαντικό για μια ορεινή τοποθεσία όπως τα Ανώγεια. Συγχαίρω θερμά και τα τρία παιδιά που πέτυχαν και τους γονείς και καθηγητές τους.

Συγχαρητήρια στον Βασίλη που δίνει αυτές τις υποτροφίες, σήμερα που συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατο του παππού του “Βασσώ”.Ελπίζω και εύχομαι αυτές οι ενέργειες να βρίσκουν μιμητές σε όσους έχουν τη δυνατότητα, την όρεξη και καταλαβαίνουν ότι αυτές οι πράξεις μόνο καλό κάνουν στην κοινωνία των Ανωγείων..”

Βασίλης Δακανάλης:

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ.Η σημερινή μας συνάντηση γίνεται για να τιμήσουμε τον τόπο μας, τους συντοπίτες μας, τα νεότερα παιδιά, τους προγόνους μας. Ανάμεσα τους είναι και ο παππούς μου ο Βασίλης Δακανάλης ή “Βασσώς” όπως τον γνωρίζατε. Νιώθω για άλλη μια χρονιά μεγάλη χαρά και συγκίνηση που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύω τους τρεις καλύτερους μαθητές του Λυκείου Ανωγείων, στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βλέπω μια επιθυμία μου να γίνεται πραγματικότητα και να μπορώ να βοηθάω το συντοπίτη μου και το συνάνθρωπο μου.

Θέλω να συγχαρώ τον σύλλογο των Καθηγητών του Λυκείου Ανωγείων για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά ώστε να μεταφέρουν και να μεταδώσουν στα παιδιά την γνώση και την ορθή παιδεία. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς που παρ όλες τις δυσκολίες, οικονομικές ή άλλες, δίνουν κίνητρο στα παιδιά και τα ωθούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η Παιδεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά που μπορεί να αποκτήσει ο άνθρωπος στη ζωή του. Και ξέρω ότι όταν υπάρχει ορθή Παιδεία μπορούμε να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε.Να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο τόπο, μια καλύτερη κοινωνία για εμάς και τα παιδιά μας.

Να συγχαρώ τα παιδιά για την επιτυχία τους στις εξετάσεις. Να τους ευχηθώ ότι καλύτερο στο νέο τους φοιτητικό ξεκίνημα. Να έχουν τον ζήλο και το Ανωγειανό πείσμα που μας διακρίνει και να ξέρουν ότι στη ζωή, όσο δύσκολος και αν είναι ο στόχος, όταν υπάρχει θέληση και ο καλός εννοούμενος εγωισμός που έχουμε σε αυτό τον τόπο, τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε…”

Τα παιδιά που πήραν τις υποτροφίες:

-Ειρήνη Κονιού του Εμμανουήλ.

-Σωκράτης Βρέντζος του Ανδρέα.

-Κώστας Χαιρέτης του Στεφάνου.

Φώτο-ρεπορτάζ:Γιώργης Μπαγκέρης

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->