ρεπορτάζ:Γιώργης Μπαγκέρης
Φωτογραφίες:Γιώργος Νταγιαντάς
Μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο στα Ανώγεια, πριν αναλάβει η επόμενη δημοτική αρχή με την ορκωμοσία του νέου δημάρχου και των νέων δημοτικών συμβούλων που θα γίνει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ Πέραν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, υπήρξαν αναφορές στην πενταετία που πέρασε και στα εννιά συνολικά πρόσωπα που μετείχαν για τελευταία φορά σε συμβούλιο καθώς είτε δεν πέτυχαν την επανεκλογή τους στις πρόσφατες εκλογές, είτε δεν έθεσαν υποψηφιότητα.
Εμφανώς συγκινημένος ο απερχόμενος δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ευχαρίστησε προσωπικά έναν έναν τους συμβούλους, ενώ τόνισε ότι θα βρίσκεται πάντα ενεργός στο δημοτικό συμβούλιο και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην πρόοδο των Ανωγείων. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία του εκλεγμένου δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη που μίλησε για την ενότητα που διακρίνει τους Ανωγειανούς ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων. Φορτισμένη και η ομιλία του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αντώνη Ρούλιου που αποχωρεί μετά από δώδεκα χρόνια από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, όπως και των Οδυσσέα Σπαχή και Μαρίας Δραμουντάνη. Αναφορές έκαναν όλοι και στη μεγάλη προσφορά των δημοτικών υπαλλήλων, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Όλγα Σκουλά, υπεύθυνη για τα πρακτικά των συμβουλίων και τη σπουδαία προσφορά της στην ομαλή λειτουργία τους.
Θυμίζουμε ότι στο σημερινό τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, πήραν για τελευταία φορά μέρος οι Δημήτρης Κονιός, Μαρία Δραμουντάνη, Ανάστος Χαιρέτης, Ζαχαρίας Σουλτάτος, Γιάννης Αεράκης, Αντώνης Ρούλιος, Οδυσσέας Σπαχής, Εμμανουήλ Χαιρέτης και Μιχάλης Μανουράς. Η ΑΝΩΓΗ βρέθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και σας παρουσιάζει αναλυτικά όλες τις ομιλίες που έγιναν μετά το τέλος της συζήτησης των θεμάτων ημερησίας διάταξης. Αναλυτικά:
Απερχόμενος Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης:
“Στις 31 Αυγούστου 2019, ολοκληρώνεται η πενταετής θητεία μας στο Δήμο Ανωγείων για αυτή την περίοδο. Με τους προηγούμενους νόμους που ίσχυαν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Καποδίστριας, Καλλικράτης κ.τ.λ), εμείς το 2014, με ένα μικρότερο ποσοστό στον πρώτο γύρο και με μια ψήφο διαφορά στο δεύτερο, πήραμε το 60% των συμβούλων στο Δημοτικό συμβούλιο. Αυτό ήρθε να αποκαταστήσει για μένα ο νέος νόμος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Κλεισθένης, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην εκλογή των συμβούλων από την πρώτη Κυριακή και να εναρμονιστεί με τη λαϊκή βούληση, στα πλαίσια των αρχών του Συντάγματος. Με αυτό τον τρόπο δινόταν περισσότερο βάρος  στο ουσιαστικότερο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι το Δημοτικό συμβούλιο και ενίσχυε το θεσμό της Δημοκρατίας και της συμμετοχής στον πρώτο βαθμό της Διοίκησης της Χώρας που είναι οι Δήμοι. Οι τελευταίες τροποποιήσεις του Νόμου βέβαια πάνε πίσω, την εμβληματική για εμάς και σωστή για λόγους αρχής μεταρρύθμιση αυτή και ενισχύουν ένα δημαρχοκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης.
Όμως, το Δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο μας, από πολύ παλιά, δε νομίζω ότι είχε ανάγκη τους νόμους αυτούς για να αποφασίζει και να συνδιαλέγεται για τα κοινά. Γιατί πάντα υπήρχε ενημέρωση και συνεννόηση των παρατάξεων και των επικεφαλής τους και έτσι ο καθένας βοηθούσε τη Διοίκηση του δήμου από τη θέση του, με σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% για όλους μας. Καθοδηγούσε το συμφέρον και το καλό των δημοτών και η συνεργασία όλων μας ήταν δεδομένη. Αλλά και όπου υπήρχαν αντιρρήσεις ή διαφορετικές απόψεις, η συζήτηση και τα επιχειρήματα εκατέρωθεν, η διαφορετική θεώρηση και στόχευση κάποιων πραγμάτων, ήταν πολιτικά σε υψηλό βαθμό, τεκμηριωμένη και αποδεκτή από όλους και έτσι νομίζω η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, με τα όποια λάθη ή παραλείψεις στην ετοιμασία και προετοιμασία των θεμάτων, ήταν σε μεγάλο βαθμό πολιτικά και ουσιαστικά άψογη.
Σε αυτό βοήθησαν και οι εκάστοτε πρόεδροι και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του οργάνου. Γιατί λειτούργησαν για το κοινό καλό, πέραν από ατομικό, υλικό ή ηθικό συμφέρον, πάντα μέσα στα πλαίσια του κανονισμού που διευκόλυνε τη λειτουργία του, με πλήρη γνώση ότι βασικά ο δημοτικός σύμβουλος ψηφίζει σύμφωνα με τη συνείδηση του πρώτα από όλα, με ελευθερία έκφρασης και γνώμης και συναίσθηση ότι το αξίωμα του συμβούλου είναι ιδιαίτερα τιμητικό και ο ρόλος του εξαιρετικά σημαντικός, γιατί είναι εκλεγμένος από το λαό για αυτό τον σκοπό, σαν αιρετός.
Το δημοτικό μας συμβούλιο κλείνει σήμερα τον κύκλο του. Την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 7 μ.μ έχουμε την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου σε αυτή την αίθουσα. Την  περίοδο που ολοκληρώνουμε ψηφίσαμε και αποφασίσαμε για πάρα πολλά θέματα. Βάλαμε το λιθαράκι μας σε πολλά ζητήματα διοίκησης του δήμου, αντιμετώπισης τοπικών προβλημάτων, στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, στην ανάπτυξη της πολιτιστικής παρέμβασης στον τόπο μας, στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού υπηρεσιών και δομών, στην καθημερινότητα του δημότη και άλλα. Επειδή στο δήμο υπάρχει πάντα η συνέχεια, θα παραδώσουμε στη νέα δημοτική αρχή ένα άξιο λόγου δρομολογημένο και προγραμματισμένο έργο, που με τη δική της συνδρομή στην υλοποίηση του, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πορεία του δήμου μας και την προοπτική για την υπηρέτηση του κοινού καλού και της εξέλιξης προς τα εμπρός της κοινωνίας, αλλά και της βαρύτητας του ονόματος των Ανωγείων.
Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους που δεν θα υπηρετήσουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Θεσμικά αρχίζω από τον Αντώνη το Ρούλιο τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα 12 χρόνια, με τρεις θητείες στο δήμο μας. Η συνέπεια η γνώση και η ενασχόληση του με τα κοινά έκαναν αναγνωρίσιμη την πολιτική και την παράταξη του στο δήμο μας, με αποτέλεσμα τη συνεχή παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο. Πάντα με γνώμονα το κοινό καλό, με καθαρές πολιτικές θέσεις, βοήθησε στη λήψη αποφάσεων, που ο ίδιος μπορεί να μη συμφωνούσε, αλλά και μόνο η παρουσία και η αντίθεση του, εμάς μας προσγείωναν και σκεπτόμασταν διπλά το πως και το γιατί της κάθε πρότασης μας.Ιδιαίτερα σε τεχνικά θέματα  η βοήθεια του ήταν για μένα προσωπικά πολύτιμη.Η προσπάθεια για το φράγμα του Βαρσαμά ήταν βασικά δική του παρότρυνση. Σε κάποια θέματα είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά γενικά πιστεύω ότι η φωνή του θα λείψει αν και πιστεύω ότι θα είναι παρόν και θα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα του δήμου.
Ο Δημήτρης Κονιός υπηρέτησε επάξια το δημοτικό συμβούλιο από τη θέση του προέδρου για δυόμιση χρόνια και ήταν για όλους μας μια παρουσία σύνεσης, σταθερότητας, εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας, ισορροπίας και συναίνεσης  με ιδιαίτερη γνώση και παρέμβαση στα κοινωνικά προβλήματα και σε θέματα ανάπτυξης.Επίσης θέλω να ευχαριστήσω από την ομάδα μου και για την πολύτιμη βοήθεια τους, αλλά και για τη σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης  που αποκτήσαμε και αυτούς που ανέλαβαν θέσεις Αντιδημάρχων και το Γιάννη Αεράκη αλλά και το Ζαχαρία Σουλτάτο με τον οποίο βαδίζουμε πλάι σχεδόν 40 χρόνια. Όπως και τον Ανάστο Χαιρέτη και τη Μαρία Δραμουντάνη που βοήθησαν ιδιαίτερα σε όποια θέση τους ζητήθηκε με ανιδιοτέλεια και προσφορά ψυχής, με όλες τους τις δυνάμεις.Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και το Μανόλη Χαιρέτη και το Μιχάλη Μανουρά που σε όποια συνεργασία είχαμε έβαζαν πάνω από όλα το κοινό καλό και είχαμε αποτελέσματα με τις παρεμβάσεις τους εκεί που χρειάστηκε.Τέλος τον Οδυσσέα τον Σπαχή που είναι και πιο παλιός, με 12χρόνη συνεχή παρουσία στο συμβούλιο, αλλά και παλιότερα. Άνθρωπος με συνεχή παρουσία στα κοινά για πάνω από σαράντα χρόνια. Ένας άνθρωπος που θα λείψει πολύ από το νέο δημοτικό συμβούλιο και μπορώ να πω ότι η συνεργασία μας και η επαφή μας ήταν υποδειγματική σε πολλά θέματα, με λύσεις σε προβλήματα, πάντα με γνώση, με συναίνεση, με κριτική και με υποδείξεις, που ωφέλησαν και τον τόπο και τον δήμο και εμένα προσωπικά.
Τον απολογισμό του έργου μας τον κάναμε προεκλογικά που επικοινωνήσαμε με τον κόσμο του δήμου μας.Πιστεύω ότι επειδή αποκλειστικά δουλέψαμε για το συμφέρον του δήμου και όλων των δημοτών, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, ότι αφήνουμε μια αξιόλογη παρακαταθήκη και έργο, στο οποίο μπορεί να “πατήσει” η επόμενη δημοτική αρχή, να το αξιοποιήσει, να προχωρήσει και με τον δικό της προγραμματισμό. Εμείς θα είμαστε εδώ, από τη θέση που μας ενέταξαν οι πολίτες του δήμου μας, να παρακολουθούμε και να βοηθούμε τη δημοτική αρχή για το κοινό καλό.
 Όλα αυτά όμως δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη βοήθεια των υπαλλήλων του δήμου, ιδιαίτερα αυτών που είχαν θέσεις ευθύνης  και με τις εισηγήσεις τους στα θέματα και της οικονομικής και της τεχνικής υπηρεσίας. Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω αυτή την ώρα την Όλγα Σκουλά που σαν υπεύθυνη για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και για τις αποφάσεις που πήραμε, προστάτευσε το δήμο με τη γνώση και την επιμονή της για τη νομιμότητα, την εγκυρότητα, αλλά και για την ουσιαστική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου..”ολοκλήρωσε ο κ.Καλλέργης.
Εκλεγμένος δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης:
“Το όνομα του Δήμου Ανωγείων, είναι τεράστιο, μας ξεπερνάει σε όλα. Η συνεισφορά κάθε ανθρώπου εδώ μέσα που υπηρετεί είτε ως δήμαρχος είτε ως δημοτικός σύμβουλος, είναι πολύ σημαντική και πολύ ιδιαίτερη. Για αυτό θέλω και εγώ με τη σειρά μου να τους ευχαριστήσω όλους και πιστεύω ότι όλοι έχουμε μέσα μας το αίσθημα ότι το καθήκον μας σε αυτό τον τόπο το πράττουμε στο ακέραιο, με τις δυνάμεις μας ο καθένας.
Είμαστε λίγοι, αλλά είμαστε πολύ δυνατοί. Εκεί λοιπόν χρειάζεται να το αποδείξουμε όπως το κάνουμε κάθε χρόνο, ότι στα δύσκολα πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να εκπλήξουμε τον κόσμο. Έναν κόσμο εκτός της μεγάλης κοινωνίας των Ανωγείων ο οποίος δεν τρέφω de facto την άποψη ότι θέλει να προοδεύει ο τόπος μας. Εμείς λοιπόν πρέπει πραγματικά να έχουμε το στοιχείο της ενότητας, κάτι που το εκφράζουμε και το υπηρετούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, για να καταφέρουμε να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από ότι οι άλλοι πιστεύουν ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε.
Εγώ θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον δήμαρχο Μανόλη Καλλέργη και όλους τους υπόλοιπους για την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον Οδυσσέα Σπαχή ο οποίος μου στάθηκε από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκα με τα κοινά στο χωριό μας. Σαφώς η απουσία του θα είναι σημαντική αλλά είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να εκφράζει την άποψη του και θα συμμετέχει ενεργά και πάλι στα κοινά. Κάτι που έκανε και ο Αντώνης Ρούλιος που με παρρησία εξέφραζε την άποψη του. Δεν θα ξεχάσω Αντώνη τη συνεδρίαση τότε με τον Καλλικράτη όπου εσύ διατύπωσες ξεκάθαρα την άποψη σου, με όποιες παραινέσεις και αν είχες από το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που δείχνει τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση σου.
Να ευχαριστήσω και τον Μανόλη Χαιρέτη και το Μιχάλη Μανουρά για την σύνεση που επέδειξαν σε κάθε κρίσιμο σημείο που τους ζητήθηκε η άποψη τους. Σαφώς ευχαριστίες και στο Δημήτρη Κονιό, Μαρία Δραμουντάνη, Ζαχαρία Σουλτάτο, Γιάννη Αεράκη και Ανάστο Χαιρέτη που και από θέσεις ευθύνης αλλά και από τις τοποθετήσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο προσέφεραν τα μέγιστα στον τόπο μας.
Δεν έχω να πω πολλά. Θεωρώ ότι τα πάντα ρει, τα πάντα εξελίσσονται πάντα προς μια θετική κατεύθυνση για τα Ανώγεια. Η προσφορά στο συμβούλιο ανεξαρτήτως κομμάτων και παρατάξεων είναι μια κατάκτηση που την έχουν τα Ανώγεια εδώ και πολλές δεκαετίες, όλοι δουλεύουμε εδώ μέσα για την πρόοδο του τόπου μας και μόνο.
Τέλος στο πρόσωπο της Όλγας Σκουλά θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του δήμου. Κατανοούμε όλοι ότι αυτοί οι άνθρωποι ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους γιατί υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας και είναι λίγα τα άτομα που τον επωμίζονται. Αυτά ήθελα να πω περισσότερα σαν σκέψεις και να ολοκληρώσω με ένα δικό μου μπράβο για την ολοκλήρωση της θητείας αυτού του συμβουλίου…” κατέληξε ο κ.Κεφαλογιάννης.
Απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αντώνης Ρούλιος
“Ένας κύκλος 12 ετών κλείνει σήμερα προσωπικά για μένα, δεν κλείνει όμως για την παράταξη που εκπροσωπούσα η οποία θα συνεχίσει και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα διατυπώνει με την ίδια σαφήνεια και ένταση τις θέσεις μας.Δεν ήταν θέσεις ενάντια σε όλα, αλλά θέσεις σε πολιτικές και στρατηγικές που πρέσβευαν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, στην αρχή με το Σωκράτη Κεφαλογιάννη και αργότερα με τον Μανόλη Καλλέργη.
Λειτουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια ως παράταξη για το κοινό καλό όπως εμείς το είχαμε στη σκέψη μας και όπως εμείς θεωρούσαμε ότι σε κάθε περίπτωση αντιπροσώπευε τον απλό λαό, τον αγρότη, το νέο, τη γυναίκα και όλους όσοι βιώνουν δύσκολα χρόνια. Μη ξεχνάτε ότι όλο αυτό το διάστημα είχαμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, η οποία συνεχίζεται σε επίπεδο χώρας και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο. Με τα μνημόνια, την κρίση που έπληξε κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Οι Δήμοι βέβαια ως παρακλάδι του Κράτους, σε όλη αυτή τη περίοδο μετεξελίχθηκαν και από καθαρά διεκδικητικό ρόλο που για εμάς έπρεπε να έχουν, έγιναν μια αμιγώς κρατική υπηρεσία. Δηλαδή το Κράτος “φόρτωσε” όλη τη βρόμικη δουλειά να το πω έτσι, στους Δήμους, ούτως ώστε μετά αυτό να επιβάλλει φόρους, να κάνει αυξήσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών. Έτσι ο πολίτης βρέθηκε να λέει ότι τα προβλήματα του θα τα λύσει ο δήμαρχος. Αυτό βόλευε το Κράτος και αντί ο δήμος να έχει μια πορεία που να καθοδηγεί και να κατευθύνει τη λαϊκή αντίδραση ακριβώς σε αυτό που φταίει, τελικά την αποδεχόταν, με αποτέλεσμα οι δήμοι αυτή τη στιγμή να έχουν αποκτήσει ένα αντιλαϊκό για εμάς ρόλο και να υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα.
Η παρουσία μου όσο αυτό είναι εφικτό θα είναι στα δημοτικά συμβούλια, θα προσπαθώ να συμμετέχω. Το μόνο μου παράπονο και δε ξέρω Σωκράτη και Μανόλη πως θα το αντιμετωπίσουμε είναι ότι στα δημοτικά συμβούλια η παρουσία των δημοτών είναι μηδαμινή. Η παρουσία των δημοτών εδώ στις συνεδριάσεις μόνο καλό θα φέρει.Όλα αυτά τα χρόνια αυτό δεν το είχαμε.Δεν θυμάμαι κάποια συνεδρίαση που να είχαμε μεγάλη παρουσία κόσμου.Θυμάμαι μόνο μια φορά σε μια πρόσφατη συνεδρίαση όπου κόντεψα να φύγω από το δημοτικό συμβούλιο, όπου ήρθαμε και το ακροατήριο ήταν τεράστιο για να αλλάξουμε μια απόφαση μας! Ενώ αυτή η απόφαση όταν πάρθηκε σε συνεδρίαση όπου κανείς δεν ήταν στο ακροατήριο εντούτοις μετά που διαμορφώθηκε όπως διαμορφώθηκε το ακροατήριο ήταν τεράστιο. Αυτό με λύπησε γιατί ενώ υπήρχαν πάρα πολύ σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν  αυτά τα 12 χρόνια δεν ερχόταν κανείς!
Θέλω να μιλήσω και για αυτό που είπε ο δήμαρχος για τις αποφάσεις που έπαιρνε το συμβούλιο σε ποσοστό 90%. Το 10% διαφωνούσαμε σε κομβικά ζητήματα προυπολογισμού ή τεχνικών υπηρεσιών. Γιατί όμως; Γιατί αυτοί οι προυπολογισμοί και αυτά τα τεχνικά προγράμματα συντάχθηκαν με βάση τις ανάγκες του Υπουργείου και όχι με βάση τις ανάγκες του κόσμου και των προβλημάτων που έπρεπε να επιλύουν.Στα κύρια ζητήματα λοιπόν που υποδεικνύονται από το Κράτος όσον αφορά το ρόλο και τον χαρακτήρα των δήμων οι κυρίαρχες παρατάξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είναι σύμφωνες. Ίσως να υπάρξουν κάποιες διαφωνίες σε θέματα διαχείρισης μόνο.
Ολοκληρώνοντας θέλω και εγώ να ευχαριστήσω το προσωπικό του δήμου, δια μέσου και της Όλγας Σκουλά που είχαμε αρκετές φορές συνεργασία.Να πω και για τον Οδυσσέα Σπαχή που και ως Αντιδήμαρχος και ως σύμβουλος είχε πάντα μια σοβαρή και σεβαστή παρουσία, αλλά και τους υπόλοιπους συμβούλους που δε θα συνεχίσουν στο επόμενο συμβούλιο, γιατί προσπάθησαν για τον τόπο μας και έδωσαν τη ψυχή τους. Ξαναλέω ότι οι θέσεις μου ήταν θέσεις αρχών, έτσι όπως τις πρεσβεύουμε και θα συνεχίσουν να διατυπώνονται και στο μέλλον σε αυτό το χώρο..” είπε ο κ.Ρούλιος.
Απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος, Οδυσσέας Σπαχής:
“Πράγματι κλείνει ένας κύκλος 12 ετών σήμερα όπως είπε και ο Αντώνης Ρούλιος που είχε πολύ σημαντική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο.Όλοι μαζί εδώ μέσα προσπαθήσαμε για το καλό του τόπου. Ευχαριστώ και τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, και τον Μανόλη Καλλέργη που είναι και ξάδερφος μου, για το έργο που όλοι μαζί επιτελέσαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του δήμου και να σταθώ ιδιαίτερα στις γυναίκες δημοτικές συμβούλους που ευελπιστώ τα επόμενα χρόνια να αυξηθεί ο αριθμός τους γιατί πραγματικά δίνουν μια μεγαλύτερη δυναμική στο σώμα. Ευχαριστώ τη Μαίρη Μπαγκέρη που διαχειρίστηκε άξια το πόστο της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, την Εύη Βρέντζου, την Κατερίνα Κουνάλη. Την Όλγα Σκουλά για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου και τις παρεμβάσεις που έκανε  όποτε χρειαζόταν για διευκρινίσεις με την νομοθεσία.
Στους νέους δημοτικούς συμβούλους εύχομαι υγεία πάνω από όλα και να έχουν όρεξη για να δουλέψουν για τον τόπο.Θέλω να επισημάνω ότι στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τα Ανώγεια διδάσκουν πολιτισμό και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Για όλους μας προέχει το καλό του κόσμου και αυτό κάνουμε από όποια θέση υπηρετούμε. Καλή συνέχεια.” ανέφερε ο κ.Σπαχής.
Απερχόμενη δημοτική σύμβουλος, Μαρία Δραμουντάνη:
“Είναι πολύ δύσκολο για μένα το τελευταίο αυτό δημοτικό συμβούλιο. Πραγματικά τόσα χρόνια πέρασαν που πλέον σας θεωρώ σαν μια οικογένεια και αυτές οι στιγμές με συγκινούν. Θέλω να ευχαριστήσω και τους δυο δημάρχους όπως και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτή την πενταετία. Εύχομαι στους νέους δημοτικούς σύμβουλους να έχουν υγεία και να δώσουν αγώνα για τα Ανώγεια μας..”ολοκλήρωσε η κα Δραμουντάνη.
Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->