Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μετόχι το μνημόσυνο για τις σαράντα ημέρες από το φευγιό του Γιάννη Μανιώρου και η οικογένεια του καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να παραστούν και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. Ο Γιάννης Μανιώρος, ένας σεμνός και εξαιρετικός Ανωγειανός είχε “φύγει” στα 86 του χρόνια στις 24 του περασμένου Ιουνίου, με σύσσωμο το χωριό να αποχαιρετάει με θλίψη τον “φωτογράφο” του,

Για περισσότερο από μισό αιώνα ο Γιάννης Μανιώρος κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του τα Ανώγεια και τους ανθρώπους του χωριού. Όλοι είχαν περάσει από το φωτογραφείο που διατηρούσε για δεκαετίες στον κεντρικό δρόμο του χωριού και απέναντι από την Μαθητική εστία. Μεθοδικός και αεικίνητος διατηρούσε ένα τεράστιο αρχείο με φωτογραφίες των Ανωγείων. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στο Μετόχι με σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά είχε αφήσει σε όλους μας και από μια ανάμνηση των παιδικών ή εφηβικών μας χρόνων μέσω κάποιας φωτογραφίας.

-Στην μνήμη του ο γιος του Γιώργος Μανιώρος προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 50 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που τον σκεπάζει.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->