Η ομιλία του π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη στην έναρξη των Υακινθείων:

“Ευλογούμε, χαιρόμαστε, κοινωνούμε την εκ νέου συνάντηση μας στις πλαγιές του Ψηλορείτη, στο αντάμωμα που μας δίνει την ευκαιρία αυτή, η Γιορτή των ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ  που πάλι ξεκινάει που πάλι δίνει το σύνθημα για την ουσιαστική επικοινωνία των ανθρώπων ,μέσω της μουσικής, του λόγου, της επικοινωνίας και της ανταλλαγής πληροφοριών, εμπειριών εικόνων. Όλοι όσοι συνεργάζονται για την υλοποίηση των ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ συνεργάζονται στην ουσία με την τέχνη της επικοινωνίας των ανθρώπων. Κι όσοι κουράζονται για να γίνουν έργο δωρεάς το έργο των ανθρώπων, επί της ουσίας δωρίζουν και δωρίζονται, αγγίζουν  και αγγίζονται. 

Όπως είπατε εσείς οι διοργανωτές των ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ «Δεν είναι το πρεπό του ανδρούς να κάνει τα διηγάται. Οι άλλοι να τα διαλαλούν κι εκείνος να τ αρνάται.» σύμφωνα με τον Βιντζεντζο Κορνάρο. Όμως αδέρφια μου, η ζωή μας όλη, όλων μας, είναι κατάθεση, μαρτυρία, εμπειριών, διδασκαλίας, πόρευσης και συμπόρευσης. Γινόμαστε καθημερινά παράδειγμα προς μίμηση είτε παράδειγμα προς αποφυγήν. Ας διηγούμαστε λοιπόν τους κόσμους μας ας μαρτυρούμε τα βιώματα μας, ας αγγίζουμε ο ένας τη ζωή του άλλου με διακριτικότητα, αγάπη, δίνοντας το μήνυμα της κοινής πορείας 

έχοντας τη γνώση και σκορπίζοντας τη γύρω και παντού, πως ο ένας δηλαδή, δε δύναται να ζήσει, να συνεχίσει δίχως τον άλλον. 

Αυτή η κοινή πορεία αυτή η μεταξύ μας ομόνοια, έχει ως αποτέλεσμα τα μεγάλα έργα, ένα εξ αυτών και η ανάταση των κοινωνιών που ζούμε, της πατρίδας μας και η στήριξη των επόμενων μετά από εμάς συνεχιστών της ζωής. Αυτού του υπέρτατου αγαθού και δώρου, που μας δόθηκε, μας χαρίστηκε και εμείς έχουμε την υποχρέωση να το παραδώσουμε αναίμακτο και υγιές στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. 

Αυτό αισθάνομαι ότι πίστευε και ο μεγάλος μας φίλος, συντοπίτης, συνάνθρωπος και αδερφός, ευεργέτης και άξιος άνθρωπος που θα τιμηθεί στη διάρκεια των ΥΑΚΙΝΘΕΙΩΝ, ο Μιχάλης Σταυρακάκης. Δε θα σας πω τίποτε πιο πέρα από τη μία και μοναδική αλήθεια… Για να μπορέσεις να είσαι ευεργέτης πρέπει πρώτα να έχεις φτάσει στο επίπεδο να ευεργετείς  τον ευεργέτη σου θεό, για όλα όσα σου πρόσφερε, να γνωρίζεις την ουσία και αξία της ευεργεσίας, μα να γνωρίζεις παράλληλα πως στην ευεργεσία η μόνη ευχαριστία και χαρά είναι να βλέπεις, πως αυτή αξιολογείται και βοηθάει στον πολλαπλασιασμό του καλού. 

Ο ευεργέτης δεν πεινάει, δε διψάει, δεν αποζητά, δεν βολεύεται. Υπάρχει, για να δίνει απλόχερα τα πολλά ή τα λίγα που ο ίδιος έφτιαξε από τον ιδρώτα του, με στόχο να απαλύνει τον ιδρώτα και την κούραση του συνανθρώπου του. 

Αυτή την αλήθεια κάμετε τη, κτήμα σας, ακολουθείστε το παράδειγμα του Μιχάλη Σταυρακάκη και σκουπίστε τον ιδρώτα του διπλανού σας, χωρίς να νοιάζεστε μήτε για την κούραση σας μήτε για την αναγνώριση σας. Σας εύχομαι την απόλυτη ελευθερία, την απόλυτη αγάπη, την απόλυτη υγεία, την απόλυτη χαρά, το απόλυτο χαμόγελο και γαλήνη. Ο θεός μαζί μας, τιμή σε όλους σας, σε όσους στηρίξατε τα φετινά ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ και τιμή στον Μιχάλη Σταυρακάκη».

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->