Την Κυριακή 21 Ιουλίου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, το μνημόσυνο για τις σαράντα ημέρες από το φευγιό ενός ξεχωριστού, αγωνιστή, ιδεολόγου και ευγενούς Ανωγειανού, του Ιωάννη Χαχλιούτη ή Χαχλιουτογιάννη. Η οικογένεια του καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς όπως παραστούν και ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του αγαπημένου τους προσώπου. Η ΑΝΩΓΗ έλαβε και δημοσιεύει απόψε, ένα συγκινητικό κείμενο αποχαιρετισμού, γραμμένο από τα εγγόνια του. Αναλυτικά:

“Παππού μου καλέ μου, Οι λέξεις φτωχές για να περιγράψουν πόσο πολύ λείπεις από τις ζωές μας, από το σπίτι σου. Δεν πιστεύω πως σε αποχαιρετώ με αυτό τον τρόπο, νομίζω πως είσαι ακόμα εδώ να μας στηρίζεις, να μας συμβουλεύεις, να στέκεσαι βράχος δίπλα μας.

Ήσουν πάντα ακμαίος, αγέρωχος, ταπεινός. ο καλός άνθρωπος, ο έντιμος σύζυγος, ο στοργικός πατέρας, ο λατρεμένος μας παππούς. Ακόμα και με την περιπέτεια της υγείας σου εσύ ήσουν εκείνος που μας έδινες δύναμη και κουράγιο. Με τη στάση σου αυτή μας έδωσες ένα πολύτιμο μάθημα, πως πρέπει να παλεύουμε στη ζωή πάντα με αξιοπρέπεια, ήθος και ταπεινότητα.Για τίποτα στον κόσμο να μην αφήνεσαι, να μην πέφτεις, να μην εγκαταλείπεις.

Κατάλαβες πως θα ‘φεύγες -είπες πως χόρτασες τη ζωή- και έφυγες ήρεμα και γαλήνια, όπως έζησες πάντα, έχοντας δίπλα σου τα παιδιά και την γυναίκα σου. Η παρακαταθήκη που μας αφήνεις τεράστια, να μας θυμίζεις πως πρέπει να σταθούμε δυνατοί και μονιασμένοι όπως πάντα εσύ ήθελες, όπως πάντα εσύ πάλευες, με το τεράστιο μεγαλείο της ψυχής που πάντα σε διέκρινε.

Όλοι όσοι ήρθαν μας συμπαραστάθηκαν. Ήρθαν με αγάπη, σεβασμό και υπερηφάνεια για σένα. Έτσι περήφανοι θα μείνουμε και εμείς για όλα όσα εσύ πρώτος μας δίδαξες. Καλοστραθιά παππού. Μας λείπεις..

-Η οικογένεια, τα παιδιά και τα εγγόνια του αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους όσοι συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στο πένθος τους. Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και στην μονάδα του ΕΚΑΒ.

-Η ΑΝΩΓΗ δέχτηκε προσφορές στη μνήμη του Ιωάννη Χαχλιούτη, χρήματα που θα διατεθούν για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και τα δωρεάν φροντιστήρια του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, σε ενήλικες, μαθητές και πρόσφυγες. Τους ευχαριστούμε θερμά. Αναλυτικά:

Η Οικογένεια του Χαχλιουτογιάννη προσέφερε το ποσό των 100 ευρώ.

Η Οικογένεια  Κωνσταντίνου Βρέντζου-Χαρούλας Λαδά (Πάσχα) προσέφερε το ποσό των  100 ευρώ.

Η οικογένεια Χαραλάμπου Μαρίας Τζαγκαράκη το ποσό των 50 ευρώ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που τον σκεπάζει..”

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->