Στα Ανώγεια έφτασε την Τετάρτη 3 Ιουλίου η Έφη Σακελλαράκη-Σαπουνά για την επίσημη πλέον έναρξη και των φετινών ανασκαφών της Ζωμίνθου, που ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τα μέσα του Αυγούστου. Ανεπίσημα, ομάδα αρχαιολόγων και εργατών έχουν ξεκινήσει τις εργασίες από την προηγούμενη Δευτέρα, σε μια από τις σημαντικότερες ανασκαφές της Κρήτης.

Η Έφη Σακελλεράκη Σαπουνά, μια σπουδαία προσωπικότητα στο χώρο της Αρχαιολογίας, συνεχίζει απτόητη παρά τα προβλήματα που κατά καιρούς εμφανίζονται να δίνει τον καλύτερο της εαυτό για την ολοκλήρωση της ανασκαφής της Ζωμίνθου, ενός έργου ζωής όπως αναφέρει η ίδια και πνοής για τον τόπο και την ανάπτυξη των Ανωγείων. Στο πλευρό της βρίσκεται πάντα ο Δήμος Ανωγείων και όλοι οι κάτοικοι του χωριού που την περιβάλλουν πάντα με σεβασμό και εκτίμηση στο έργο και την επιστήμη της.

Ευχόμαστε ένα ακόμα δημιουργικό καλοκαίρι στην Ζώμινθο με σημαντικές ανακαλύψεις και επαναφορά στο φως σημαντικών στοιχείων του πολιτισμού και της ιστορίας του ιερού Ψηλορείτη. Καλή δύναμη!

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->