Με μια γιορτή ειρήνης, αγάπης και φιλίας έκλεισε ένας ακόμα κύκλος σπουδών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανωγείων, την Πέμπτη το απόγευμα, στις 13-6-2019. Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι έζησαν ένα ατελείωτα ειρηνικό ξεφάντωμα με τραγούδια , δρώμενα και χορούς. Η γιορτή της ειρήνης ήταν αφιερωμένη στους απόφοιτους αλλά και σε όλους τους δωρητές που στήριξαν ποικιλοτρόπως το έργο του Σχολείου. Με τον αποχαιρετισμό προσφέρθηκαν αναμνηστικά από το Σχολείο, αλλά και από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων στους είκοσι πέντε απόφοιτους και δόθηκε το καθιερωμένο βραβείο των τριακοσίων ευρώ που προσφέρεται για εικοστή πρώτη συνεχόμενη χρονιά από την οικογένεια Αλέξανδρου Γεωργίου Καλλέργη στη μνήμη των παππούδων του Ελευθερίου και Αργυρής Σκουλά. Η βραδιά έκλεισε με την καθιερωμένη προβολή των αποφοίτων και πολλά…..δάκρυα!!

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της διευθύντριας του Δημοτικού σχολείου Ανωγείων κας Τριανταφυλλιάς Χατζάκη:

Αγαπητοί γονείς, κυρίες και κύριοι!!!

Σας καλωσορίζουμε στη γιορτή του Σχολείου, στη γιορτή λήξης των μαθημάτων, στη γιορτή της ειρήνης! Γιατί η γιορτή είναι ειρήνη, το ξεφάντωμα είναι ειρήνη, οι χαρούμενες φωνές των παιδιών είναι ειρήνη, η ολοκλήρωση ενός έργου είναι ειρήνη, το Σχολείο είναι ειρήνη.

Η ειρήνη μας χαρίζει το αίσθημα της ασφάλειας και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη γαλήνη και την ψυχική μας ηρεμία. Η ειρήνη θέτει τις προϋποθέσεις για τη μόρφωση και την πνευματική μας ανάπτυξη. Σε περίοδο ειρήνης καλλιεργούνται και αναπτύσσονται οι τέχνες, οι επιστήμες, τα γράμματα. Η ειρήνη επίσης συμβάλλει στη οικονομική πρόοδο, αφού διευκολύνει τις συναλλαγές, το εμπόριο και την παραγωγική δραστηριότητα. Σε καιρό ειρήνης, καλλιεργούνται κοινωνικές αρετές, όπως η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός. Ξεπερνιούνται οι εθνικές διαφορές και οι ρατσιστικές προκαταλήψεις, με συνέπεια την αρμονική συνύπαρξη των λαών, ενώ τα προβλήματα επιλύονται με διεθνή συνεργασία και διάλογο.

Το Σχολείο με την παροχή ανθρωπιστικής παιδείας και με την αντικειμενική προσέγγιση της Ιστορίας, αγωνίζεται να εμφυσήσει στους νέους τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου και την αλληλένδετη σχέση ειρήνης και προόδου.

Αγαπητοί γονείς

Τα παιδιά θέλουν ειρήνη, οι μεγάλοι θέλουν ειρήνη, όλη η οικουμένη οραματίζεται μια παγκόσμια ειρήνη. Για αυτήν θα πρέπει κάθε μέρα να αγωνιζόμαστε, μικροί, μεγάλοι! Για οικογενειακή ειρήνη, κοινωνική ειρήνη, παγκόσμια ειρήνη.

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!! Η γιορτή μας περιλαμβάνει χορευτικά και δρώμενα για την ειρήνη, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια και κλείνει με χορούς.

Η γιορτή της ειρήνης αφιερώνεται με αγάπη στους μαθητές της Έκτης τάξης που ανοίγουν τα φτερά τους για μια άλλη βαθμίδα, παίρνοντας μαζί τους πολλές γνώσεις αλλά και τα μηνύματα της ειρήνης, της αγάπης, της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών. Τους καλούμε κοντά μας για να τους αποχαιρετήσουμε μαζί με τους δασκάλους τους και να τους προσφέρουμε ένα αναμνηστικό δωράκι, καθώς και να προσφέρουμε το καθιερωμένο βραβείο των τριακοσίων (300,00) ευρώ στον καλύτερο μαθητή της Έκτης.

Αγαπητά μας παιδιά! Η αδιάλειπτη συνύπαρξή μας για έξι χρόνια μας έφερε πολύ κοντά. Μοιραστήκαμε δυσκολίες, χαρές, επιτυχίες και καμιά φορά απογοητεύσεις. Εμείς οι δάσκαλοι σας, σας βεβαιώνω, προσπαθούσαμε συνεχώς να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της παιδικής σας ψυχής. Σας αγκαλιάσαμε με αγάπη και σεβασμό από την πρώτη τάξη και αφουγκραζόμαστε τους χτύπους της καρδιάς σας! Νομίζω περάσατε καλά και θα έχετε να θυμάστε πολλές καλές στιγμές!

Όμως τα χρόνια της αθωότητας πέρασαν. Έφτασε πρόωρα η προεφηβεία με τις πολλές προκλήσεις! Οι φτερούγες ανοίγουν! Όμως προσέξτε! Το φτερούγισμά σας να μην είναι βιαστικό και απότομο! Να είναι ήρεμο, σταθερό και σίγουρο Έτσι θα ανέβετε σίγουρα ψηλά και θα πετύχετε όλους τους στόχους σας. Σιγά- σιγά θα πετάξετε και θα πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας! Με δουλειά, συγκέντρωση, με τις αξίες και τις γνώσεις που πήρατε από το Δημοτικό, με την οικογένεια σας πάντα κοντά σας, τη σταθερή σας πυξίδα για ένα σίγουρο μέλλον. Προχωρήστε, βάλτε υψηλούς στόχους, αναζητείστε την αλήθεια τη δική σας και του κόσμου παντού και πάντοτε Μείνετε άγρυπνοι φρουροί των αξιών που πήρατε για ένα κόσμο δίκαιο, ειρηνικό, αδελφωμένο.

Σας κατευοδώνουμε στη νέα βαθμίδα, είμαστε αισιόδοξοι πως θα συνεχίσετε τις σπουδές σας με θέρμη, ζήλο και αγάπη γιατί μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι σπουδές είναι απόλυτη αξία και πάντα αναγνωρίσιμη έστω κι αν σας αποφέρει αμέσως εργασία ή όχι. Θα σας δώσει ταυτότητα, θα είστε ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο λογιστής, η νοσηλεύτρια. Αυτό θα σας δίνει αξία για πάντα έστω κι αν το ασκήσετε ή όχι. Αγωνιστείτε να αποκτήσετε την ταυτότητα που σας ταιριάζει! Είναι το μέλλον σας ,η ζωή σας.

Αγαπητοί γονείς σταθείτε κοντά στους νέους έφηβους, μην τους αφήνετε να φτερουγίζουν μόνοι τους. Διδάξτε τους αυτά που μας δίδαξε η πείρα και η ζωή. Δώστε τους ενισχύσεις στα αδύνατα σημεία τους. Μην τους αφήσετε μόνους! Δεν είναι ενήλικες, είναι έφηβοι με χίλιες δύο αγωνίες, Αφουγκραστείτε την ψυχή τους, κάθε μέρα. Στο Γυμνάσιο να είστε πολύ κοντά τους γιατί είναι η πιο κρίσιμη φάση για το μέλλον τους..Αυτά τα τρία χρόνια κερδίζεται το μέλλον! Αν δρομολογήσουν καλά στο Γυμνάσιο θα έχουν ομαλή συνέχεια στο Λύκειο και τις περαιτέρω σπουδές τους. Αναθέστε τους εργασίες, ζητείστε τη βοήθειά τους, δώστε τους ευκαιρίες για το καλοκαίρι, πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα σας ! Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο ρόλο του γονέα εφήβου.

Αγαπητοί μας απόφοιτοι

Θα σας προσφέρουμε ένα ωραίο αναμνηστικό δωράκι, μια πλακέτα που έχει γραμμένα τα ονόματα όλων των συμμαθητών σας για να μην ξεχαστείτε ποτέ και να είστε πάντα αγαπημένοι και να συνεχίσετε χέρι- χέρι όλοι, μέχρι το Λύκειο. Κανείς να μην αποχωρήσει από την πλακέτα, μέχρι τέλος μαζί και μετά.. στο Πανεπιστήμιο.

Επίσης ένα καπελάκι για τις εξόδους του καλοκαιριού να προστατεύσουμε αυτά που με πολύ κόπο έξι χρόνων, βάλατε στο ωραίο κεφάλι σας.

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων έχει επίσης να σας προσφέρει με τις καλύτερες ευχές του για υγεία και πρόοδο ένα υπέροχο άλμπουμ για την αποφοίτησή σας.

Τελειώνοντας, να προχωρήσουμε στην απονομή που χρηματικού βραβείου των τριακοσίων ευρώ, που αδιαλείπτως για 21η χρονιά προσφέρεται στον καλύτερο μαθητή της Έκτης τάξης από την οικογένειαΑλέξανδρου Γεωργίου Καλλέργη

Το βραβείο των τριακοσίων (300€), ευρώ καθιερώθηκε το 1999 από τον πρώην Δήμαρχο Ανωγείων Ελευθέριο Σκουλά, στη μνήμη της συζύγου του Αργυρής Κακουδάκη, η οποία διετέλεσε δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων για 35 χρόνια. Και τους δύο διέκρινε ιδιαίτερη αγάπη για τα Ανώγεια.

Μετά το θάνατο του Ελευθερίου Σκουλά το βραβείο συνέχισε να το προσφέρει η οικογένεια των παιδιών τους Γεωργίου και Νίκης Καλλέργη στη μνήμη των γονέων τους.

Τα τελευταία χρόνια το βραβείο συνεχίζει να προσφέρει η οικογένεια του εγγονού τους, Αλέξανδρου Γ. Καλλέργη.

Το Σχολείο τους ευχαριστεί θερμά και τους εύχεται υγεία και μακροζωία.

Εφέτος, καλύτερος μαθητής της Έκτης αναδείχτηκε ο Γεώργιος Κονιός του Εμμανουήλ και της Ειρήνης. Συγχαρητήρια θερμά στο μαθητή, στους δασκάλους του και τους γονείς του.

Επίσης με άριστα δέκα απολύονται και οι μαθητές αλλά με κάποια εννιάρια στα τρίμηνα οι :Σκουλά Μαρίνα, Μαυρόκωστα Χριστίνα, Ξυλούρη Άννα, Σκανδάλη Ιφιγένεια, Σταυρακάκη Μαριάνθη και Φασουλάς Βασίλειος.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε θερμά και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε φορείς και ιδιώτες που στήριξαν το Σχολείο με θέρμη και αγάπη και να τους αφιερώσουμε μαζί με τους αποφοίτους μας τη γιορτή της ειρήνης. Γιατί η προσφορά είναι ειρήνη, η δωρεά είναι ειρήνη, η αγάπη προς το Σχολείο και τα γράμματα είναι ειρήνη.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ανωγείων που στάθηκε στο πλευρό μας αρωγός και συμπαραστάτης, τη Σχολική Επιτροπή, το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, το Σκακιστικό Σύλλογο Ανωγείων που εφέτος με πολύ κόπο οδήγησε τους μαθητές των Σχολείων μας στην κατάκτηση του Παγκρήτιου πρωταθλήματος

Τον κ. Γιώργο Καλομοίρη που ακολούθησε κα ξενάγησε τους μαθητές στο Ιδαίο ΄Αντρο , την Ζώμινθο,στο σπήλαιο «Σφενδόνη» των Ζωνιανών, στις πτυχές του Βωσάκου ,με προθυμία και αγάπη καθώς και την ξεναγό της Κνωσού κ. Ρούλα.

Το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου για τις δωρεάν χορηγίες εντός χωριού και τον κ. Κώστα Κοντόκαλο που έκανε τις μετακινήσεις προς το Ιδαίο Άντρο και προς τη Στεφάνα, αρκετές φορές για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, αφιλοκερδώς, αλλά και στα γειτονικά χωριά.

Το ΚΠΕ Ανωγείων για τη συνεργασία μας σε περιβαλλοντικά θέματα και που ήλθαν αφιλοκερδώς στο Σχολείο για να εμπνεύσουν στους μαθητές μας στην κυκλοφοριακή αγωγή. Επίσης θερμά ευχαριστούμε το ΚΑΠΗ Ανωγείων, το ΚΗΦΗ Ανωγείων ,το Κέντρο Υγείας Ανωγείων ,το Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης Ανωγείων και το κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου για την πολύπλευρη προσφορά της σε θέματα ασφάλειας και προστασίας από φυσικές καταστροφές.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους δωρητές χρηματικών ποσών, βιβλίων, φαρμακευτικού υλικού καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΝΩΓΗ και τη Φωνή των Ανωγείων για τις καταχωρήσεις δωρεών και άλλων εκπαιδευτικών θεμάτων και δε θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε,τους αφανείς ήρωες, την κ. ‘Ελλη Μανουρά και την κ. Μαρία Χαιρέτη καθώς και την κυλικειάρχη Ζουμπουλιά Σαλούστρου για την πολύτιμη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι!

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->