Μέχρι την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 12 μ.μ θα μπορούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Ανωγείων να προσέρχονται στα γραφεία του Συνεταιρισμού για να υποβάλλουν την ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το 2019, τη λεγόμενη ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου Η ημερομηνία είναι καταληκτική χωρίς περιθώρια να πάρει παράταση, ενώ όσοι δεν τα ενεργοποιήσουν μέχρι τότε, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 15 Ιουλίου, αλλά με πρόστιμο 1% επί της επιδότησης τους για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης. Μετά την 15η Ιουλίου όλες οι αιτήσεις θα απορρίπτονται.

Στα Ανώγεια η διαδικασία κυλάει ομαλά, με το 70% περίπου των δικαιούχων να έχουν ήδη υποβάλλει την αίτηση τους, με τους εργαζομένους στα γραφεία του Συνεταιρισμού να δουλεύουν νυχθημερόν εδώ και ένα δίμηνο για να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα και καμία εμπλοκή σε καμία επιδότηση. Ως χωριό οφείλουμε ένα ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν υπό δύσκολες συνθήκες και βγάζουν εις πέρας κάθε χρόνο ένα τεράστιο όγκο εργασίας.

Το 30% που δεν έχει ενεργοποιήσει τα δικαιώματα του, πρέπει να το πράξει άμεσα ώστε να μην επιβληθεί πρόστιμο στα χρήματα που θα λάβουν ως επιδότηση στο τέλος της χρονιάς. Θυμίζουμε ότι πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία του συνεταιρισμού με τον εξαψήφιο κωδικό που θα λάβουν από τη λογίστρια τους, ενώ το κόστος για κάθε ενεργοποίηση είναι στα 30 ευρώ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:

“Την Τρίτη 18/6/2019, λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2019. Με δεδομένο ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ενός μήνα από την ΕΕ, σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία αυτή είναι τελική, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό, ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ και το σύστημα θα κλείσει οριστικά για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις στις 12 μ.μ. αυτής της μέρας.

Μετά την ανωτέρω ημερομηνία (18/6/2019) και μέχρι τις 15/7/2019, θα παραλαμβάνονται αιτήσεις με ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη μέρα, 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός και 3% για όσους λάβουν δικαιώματα ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα για πρώτη φορά το 2019. Μετά τις 15/7/2019 οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δε θα πληρώνονται.”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->