Με το φυλλάδιο του προγράμματος  του συνδυασμού του στα χέρια, την σύζυγο του Τάνια στο πλευρό του και με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπο του, μίλησε στις 10 το βράδυ της Κυριακής στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο εκλογικό του κέντρο, ο νέος δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Ήταν λίγο μετά την επισημοποίηση του αποτελέσματος και την επίσκεψη εκεί του Εμμανουήλ Καλλέργη που τον συνεχάρη για την εκλογή του. Ανθρώπινος, λιτός και ουσιαστικός, ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης δήλωσε έτοιμος να δουλέψει από τον Σεπτέμβριο για ένα δήμο που στόχο έχει να αποτελέσει πρότυπο για την Κρήτη, αλλά και επανέλαβε τις διεκδικήσεις και τις πτυχές ανάπτυξης του προγράμματος του τις οποίες θα διεκδικήσει μέχρι κεραίας στην επόμενη τετραετία.

Η ΑΝΩΓΗ βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο του Σωκράτη Κεφαλογιάννη και σας παρουσιάζει ολόκληρη την ομιλία του. Αναλυτικά:

“Ήτανε μια δύσκολη απόφαση όταν ξεκινούσαμε αρκετούς μήνες πριν να συζητάμε για το αν πραγματικά πρέπει να κοιτάξουμε το χωριό. Συζήτησα με το σπίτι μου, τη γυναίκα μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Συζήτησα με δικούς μου ανθρώπους, με χωριανούς μας. Είχα κοιμηθεί πολλές βραδιές με τη σκέψη ότι είχα ολοκληρώσει ένα κύκλο. Δικό μου κύκλο, όχι του χωριού. Σκέφτηκα ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται αξίζουν τον κόπο να παλέψω για ένα νέο κύκλο. Ενδεχομένως σύντομο, αλλά πιο δημιουργικό. Μετά σκεφτόμουν και έλεγα ότι θέλω να παίξω επί ίσοις όροις. Πολλοί από εσάς και πολλές φορές και εγώ ο ίδιος σκεφτόμουν ότι αν το αποφάσιζα πιο νωρίς θα  είχα μια άλλη δυναμική και μια άλλη σιγουριά. Ήθελα να παίξω με τους ίδιους όρους, όπως το άφησα και παρά το ότι έβλεπα πιο ήταν το συμφέρον, πήρα το ρίσκο να κάνω το σωστό.

Σας παρουσίασα ένα πρόγραμμα. Σας είπα τότε, ότι είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να με ελέγχετε, να με τσεκάρετε, να βλέπετε αν αυτά τα οποία είπα ήταν όχι λόγια στον αέρα, αλλά μια υπόσχεση. Η τελευταία σελίδα ήταν ένα δημιούργημα που ήθελε μεγάλη απόφαση. Να διεκδικήσουμε τρία πολύ σημαντικά πράγματα για το χωριό. Τα είπα και πιστεύω ότι οι συνθήκες οι οποίες διαμορφώνονται είναι οι κατάλληλες για να τα καταφέρουμε, Και θα παλέψουμε για αυτό. Θα παλέψω με όλους. Εκλέχτηκαν σύμβουλοι, άλλοι δεν εκλέχτηκαν, αλλά η υπόσχεση μου ήταν μια. Ότι θα δουλέψω με όλο το χωριό. Έτσι έχω μάθει. Και θα δουλέψω με ένα όραμα, με ένα σκεπτικό. Αυτός ο τόπος, να αποτελέσει πρότυπο για την Κρήτη. Εγχείρημα δύσκολο. Αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και θα τα καταφέρουμε.

Θέλω να ανακεφαλαιώσω λίγο και να σας πω διότι ενδεχομένως στην αγωνία του αγώνα να μην τα προσέξατε όσο θα έπρεπε. Οι τρεις κορυφαίες διεκδικήσεις για μας και για το χωριό είναι καταρχήν το βουνό, η ιδιοκτησία του. Το δεύτερο είναι η βιώσιμη επαναλειτουργία του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού. Όπως είπα και στην ομιλία μου δεν είναι επειδή εγώ το λέω. Είναι επειδή έτσι πρέπει! Το τρίτο είναι  ότι πρέπει το δρόμο που μας ενώνει σε πρώτη φάση με το Ηράκλειο να τον βάλουμε σε πιο σίγουρες βάσεις. Πρέπει να βρούμε ευρωπαϊκά χρήματα για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και να έχει μια ασφαλή πορεία. Γιατί είδαμε ότι τα δυο πρώτα τμήματα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων εδώ και παραπάνω από δέκα χρόνια, φτιάχνονται και φτιάχνονται και δεν έχουν τελειωμό.

Για όλα θα παλέψουμε. Και για τα εμβληματικά έργα θα παλέψουμε και για τις πτυχές ανάπτυξης. Αλλά πάνω από όλα θα παλέψω για εσάς που δείξατε ότι θέλετε το χωριό να πάει σε μια νέα σελίδα, να αλλάξει ρώτα και να αποτελέσει πρότυπο και για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες. Η δύναμη μας, του καθενός σας και εμένα ξεκινάει από το σπίτι μας. Εκεί παίρνουμε τις πρώτες εγγυήσεις και μετά βγαίνουμε στην κοινωνία. Μπορώ να πω ότι αυτός ο αγώνας ήταν εντελώς διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο αγώνα έχω δώσει. Είδα ανθρώπους να ενεργοποιούνται, είδα ανθρώπους να δουλεύουν συστηματικά, είδα ανθρώπους να γίνονται ομάδα. Και πάνω σε αυτό το πετυχημένο μοτίβο θα είναι και η διακυβέρνηση του δήμου Ανωγείων τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Σας ευχαριστώ όλους.

Πραγματικά θα ήθελα και σας το λέω ειλικρινά, αφού ξεκουραστούμε λίγο, να κάνουμε ένα παραδοσιακό “γουρούνι” όπως κάνουμε μετά τους γάμους. Θέλω να ακούσω τον καθένα σας, για παράπονα, για οποιαδήποτε ανάγκη έχει. Θέλω να τον ακούσω και θέλω πραγματικά να τον βοηθήσω.

Θα επαναλάβω αυτό που είχα πει το 2006. Σήμερα ήταν ημέρα Δημοκρατίας, ημέρα γιορτής. Ήσυχα και ήρεμα απλωθείτε στο χωριό καθίστε στα καφενεία, κάντε ήσυχες συζητήσεις. Η αυριανή είναι μια ακόμα μέρα μόχθου για τον καθένα μας για τον δήμαρχο, τον δήμο και εσάς. Τον Σεπτέμβρη επίσης θα είναι το ίδιο. Θέλω να είστε ήσυχοι, ήρεμοι και δυνατοί. Σας ευχαριστώ..”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->