Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της 2 Ιουνίου 2019 στις 7.30 π.μ στο οροπέδιο Νίδας στα Ανώγεια Κρήτης Οι αθλητές των 35 χλμ θα κληθούν να κατακτήσουν την κορυφή του Ψηλορείτη (2.456).Ο διεθνής ορεινός αγώνας «Psiloritis Race» αποτελεί μια αθλητική συνάντηση που προβάλλει τη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την επαφή με τη φύση. Ο αγώνας, εκτός από τη μοναδικότητα της Ορεινής Κρήτης και τη συναρπαστικότητα που προσφέρει ένα μοναδικό ορεινό άθλημα αντοχής και περιπέτειας μαζί, στοχεύει να προσελκύσει αλλά και να αναδείξει έλληνες και ξένους αθλητές που αφοσιώνονται στο ορεινό τρέξιμο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός επίπονου αγώνα διάρκειας επτά περίπου ωρών. Γι’ αυτό και οι αθλητές που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον Psiloritis Race (PR) θα εφαρμόσουν τη φιλοσοφία της ημιαυτονομίας, μεταφέροντας ελάχιστο υποχρεωτικό εξοπλισμό που θα τους προσφέρει τόσο ασφάλεια όσο και αυτάρκεια στη διάρκεια του αγώνα, παρά τη συστηματική και σε τακτά χρονικά διαστήματα τροφοδοσία της διοργάνωσης.

Η διαδρομή τους αναβιώνει μια ιερή πορεία της αρχαιότητας όπου προσκυνητές της ιερής πόλης της Μινωικής Κνωσού ανηφόριζαν στις κορυφές του Ψηλορείτη για να τιμήσουν τον υπέρτατο Θεό τους, τον Κρηταγενή Δία, ο οποίος σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ανατράφηκε στο σπήλαιο Ιδαίον Άντρον το οποίο αποτελούσε κέντρο λατρείας και φημισμένο ιερό κατά την περίοδο των Μινωικών και Ρωμαϊκών χρόνων. Σήμερα, ο «Psiloritis Race» συνδέει τον μύθο με τους δρομείς οι οποίοι ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας πάνω στο ιερό όρος του Κρηταγενή Δία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

05:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 35χλμ)

07:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 8,5χλμ)

07:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 35 χλμ  ΑΠΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ NIΔΑΣ (ANΩΓΕΙΑ)

09:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 8,5 χλμ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ

09:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ 8,5 χλμ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ

09:15 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 2 χλμ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΚΑΛΟΤΑΣ (ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ)

09:30 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 2 χλμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

09:45 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 8,5 χλμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

10:30 AΦΙΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 χλμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

13:00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

13:30 TEΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

14:00 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 χλμ

14:00 ΓΕΥΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

14:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ 8,5 χλμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

15:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ 35 χλμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

Για την έναρξη των αγώνων ο  δήμαρχος Ανωγείων κ. Μανώλης Καλλέργης ανέφερε: «Πρόκειται για μια πολύ θετική δράση με διεθνή απήχηση. Ξεκινά από το Ιδαίον Άντρον και το οροπέδιο της Νίδας και καταλήγει στο Αμάρι. Ο Δήμος Ανωγείων στηρίζει τη διοργάνωση όπως μπορεί, αναδεικνύοντας και το φυσικό γεωπάρκο Ψηλορείτη της UNESCO, ενώ εύχεται άπλετη επιτυχία, όπως συμβαίνει εξάλλου κάθε χρονιά».

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->