Τρεις κορυφαίες διεκδικήσεις ολοκληρώνουν την παρουσίαση μέσω της εφημερίδας μας, του προγράμματος του Σωκράτη Κεφαλογιάννη και της δημοτικής κίνησης “Τ’Ανώγεια του Μέλλοντος”. Αναλυτικά:

3  ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

  1. Η σύσταση νομικής ομάδας διεκδίκησης της ιδιοκτησίας του βουνού. Να καθορίσουμε εμείς το μέλλον του βουνού μας.
  2. Βιώσιμη επαναλειτουργία του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού, την οποία θεωρούμε ως την ζωτικότερη πηγή ανάπτυξης
  3. Την ολοκλήρωση της νέας οδικής διασύνδεσης των Ανωγείων με το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο μέσα από Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά εργαλεία

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ,ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ

Αγαπητοί Συγχωριανές και Συγχωριανοί,

Γνωρίζετε πως, ό,τι σας είχαμε υποσχεθεί, το κάναμε πράξη με συνέπεια.Το έργο που υλοποιήσαμε κατά την περίοδο 2007-2014 είναι υπαρκτό και φανερό. Τα έργα υποδομής, καθώς και  ο κεντρικός , ο περιφερειακός δρόμος,οι εκτεταμένες αναπλάσεις σε όλο το Δήμο, έδωσαν νέα αισθητική όψη στα Ανώγεια.

Οι αναπτυξιακές δομές που δημιουργήσαμε όπως:

Το σύγχρονο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης του Ψηλορείτη «Γιάννη και Έφης Σακελλαράκη», Το περίπτερο στη Νίδα ,το εργαστήρι της Ανωγειανής Μουσικής Παράδοσης, το Κέντρο Πληροφόρησης  του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη ,το πρότυπο συγκρότημα «ο Τόπος του Βοσκού», Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τράπεζας Πειραιώς στοχεύουν στην αξιοποίηση των ιστορικών παραδόσεων και των διαχρονικών αξιών της ανωγειανής κοινωνίας

Ταυτόχρονα είχαμε υλοποιήσει μια σειρά από σημαντικές μελέτες που προωθούσαν τον ολόπλευρο αναπτυξιακό μας σχεδιασμό για τα Ανώγεια, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε: το Χιονοδρομικό-Ορεινό Καταφύγιο, την οργάνωση και λειτουργία Αστεροσχολείου στο Σκίνακα , τo Moυσείο και Εργαστήρι Υφαντικής Τέχνης Ανωγείων για την αναβίωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας κ.ά.

Πάντα σας λέμε πράγματα συγκεκριμένα.

Σήμερα ο Δήμος η ανωγειανή κοινωνία στο σύνολό της χρειάζονται μία ΝΕΑ ΠΝΟΗ, μια έκρηξη συλλογικότητας πάνω σε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα για το σήμερα και το κοντινό μας αύριο. Με συναίσθηση της ευθύνης μας , η νέα πρότασή μας είναι η συνέχεια του Οράματός μας για τα Ανώγεια του Μέλλοντος.

Στηρίζετα, από τη μια,  σε 2 Στρατηγικούς Πυλώνες, τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό και στην Κοινωνική Ευημερία.Από την άλλη,επικεντρώνεται σε 11βασικές Πτυχές-Κλειδιά, σε 3 Εμβληματικά έργα και σε 3 Κορυφαίες Διεκδικήσεις, που φανερώνουν ότι:Γνωρίζουμε τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες  της κοινωνίας μας  και ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε επιστημονικά και να οργανώνουμε μεθοδικά.

Γνωρίζουμε να κάνουμε χρήση όλων των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, για να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας. Θα εργαστούμε στην υλοποίηση όλων των έργων  που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση, με αναπροσαρμογή  στις μελέτες εφαρμογής  τους με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους προς όφελος των δημοτών.

Εσείς γνωρίζετε ότι διεκδικούμε δυναμικά και μπορούμε να υλοποιήσουμε ό,τι σχεδιάζουμε.Πιστεύουμε απόλυτα πως στο τέλος της επόμενης τετραετίας, όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού , όταν τα λόγια θα αναμετρηθούν με τις πράξεις, εμείς ,για μια ακόμη φορά, δεν θα έχουμε διαψεύσει την εμπιστοσύνη που μάς δείχνετε.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού

Σωκράτης Σ. Κεφαλογιάννης

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->