Ανώγεια Κάστρο λευτεριάς και με ψηλό μπεντένι,

οι πόρτες σου είναι ανοιχτές, μα ο φασισμός δεν μπαίνει..(Γιαλάφτης)

-Δυναμώνουμε παντού την « ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» σε κοινότητες  Δήμους και Περιφέρειες

-Δυναμώνουμε την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και στον Δήμο Ανωγείων για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο

ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ                                          

-Παλεύουμε για να χειραφετηθουν οι Δημοτες                                                

-Να πιστέψουν στο δίκιο τους . Να εμπιστευτούν την ΔΥΝΑΜΗ τους.                                                                                                              

-Να ανεβάσουν τις Απαιτήσεις τους από τον Δήμο στο ύψος των Αναγκών τους

ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ                                          

Παλεύουμε για να δυναμώσουμε την ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ απέναντι στις κυβερνήσεις του Κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,του ΝΑΤΟ και στους υπηρέτες τους μέσα στους Δήμους

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ                                                     

ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

1 . ΑΕΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2 . ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

3 . ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

4 . ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

5 . ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

6 , ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ -ΦΑΣΟΥΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

7 . ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

8 . ΚΑΠΠΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

9 . ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

10 . ΜΟΥΤΑΦ ΒΑΛΕΡΙΟΥ του ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ

11 . ΠΑΣΠΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

12 . ΡΟΥΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ

13 . ΣΚΟΥΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

14 . ΣΠΑΧΗ ΕΛΣΑ του ΛΕΑΝΔΡΟΥ

15 . ΣΠΑΧΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

16 . ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ

17 . ΦΑΣΟΥΛΑ ΑΡΕΤΗ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

18 . ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΟΛΥΖΩΗ

 

ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ                                          

Παλεύουμε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ο λαός να έχει εργασία να κάνει κουμάντο στη οικονομία και στην κοινωνία να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

“Αγαπητοί Συγχωριανοί

Στις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαη 2019 το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που στηριζεται απο το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους  Ανωγειανους και Ανωγειανες ,στους αγροτοκτηνοτροφους πού καθημερινά βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται ,στους εργατοϋπάλληλους και επαγγελματίες ,στους νέους και νέες που μπροστά τους υψώνονται αδιέξοδα ,στους φτωχούς συνταξιούχους, που όλοι τους στενάζουν κάτω από  αβάσταχτες καθημερινές υποχρεώσεις.

Σας καλούμε να πάρετε τώρα την μεγάλη απόφαση .Να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε για :

-Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών στις οποίες μας έχουν επιβάλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για να μεγαλώνουν τα κέρδη των λίγων

 • Να πορευτούμε μαζί τον δρόμο του αγώνα  της ελπίδας και της διεκδίκησης, για τις σύγχρονες πραγματικές μας ανάγκες

-Να διεκδικήσουμε ,να πάρουμε πίσω, όλα όσα χάσαμε και να βάλουμε τέλος στην κοροϊδία της δήθεν φιλολαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ,που δίνει στο λαό 1€ και παίρνει πίσω 10€ όπως άλλωστε έκαναν η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

-Να αντισταθούμε στις πολιτικές, που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανική βάση ,με στόχο μιας πιθανής μελλοντικής στρατιωτικής σύρραξης .

-Να αντισταθούμε στους πολέμους, που σπέρνουν θάνατο ,καταστροφές ,προσφυγές, πείνα και εξαθλίωση,για τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ,της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

-Να ενισχύσουμε τον αγώνα, ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης ,που εγκλωβίζουν στην χώρα μας χιλιάδες μετανάστες και να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη ,να αντιμετωπίσουμε τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και να απομονώσουμε την εγκληματική φασιστική οργάνωση Χρυσή αυγή.

-Να σχεδιάσουμε μαζί, μια συλλογική κοινωνία και ένα Δήμο βιώσιμο, πρότυπο ορεινού Δήμου, Να βάλουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου λαού σε ένα ορεινό αγροτοκτηνοτροφικό δήμο, όπως ταιριάζει  στις ιστορικές, αγωνιστικές και πολιτιστικές παραδόσεις μας . Απευθυνόμαστε ανοιχτά, καθαρά και θαρραλέα σε όλους όσους πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν το βαρύ τίμημα της αντιλαϊκής πολιτικής. Γιατί όλοι ξέρουν ότι η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» δεν θα προδώσει την ψήφο και την στήριξη κανενός. Η μέχρι σήμερα παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εγγύηση για την στάση της και την στήριξη στα δίκαια αιτήματα των δημοτών .                                              Ήταν η πραγματική ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ . Το έχουν αποδείξει με το έργο τους και την αγωνιστική τους στάση στο πλευρό του λαού οι εκλεγμένοι δήμαρχοι με την ΛΑΪΚΗ Συσπείρωση καθώς και οι Δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι σε Δήμους και Περιφέρειες

– Καλούμε ιδιαίτερα όλους  όσους έκαναν διαφορετικές επιλογές στο παρελθόν ,που πίστεψαν σε ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες που είχε καλλιεργήσει μεθοδευμένα   ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τους υφαρπάξει την ψηφο τους και τους λέμε να στρατευτούν στο πλάι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ,την μοναδική πολιτική δύναμη στους Δήμους και περιφέρειες ,που μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα . Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί .

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Με ένα στρατό να πολεμάς και μοναχός σου νασαι                                                                Άμα ‘χεις με το μέρος σου , το δίκιο μη φοβάσαι

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Α’ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Σε όλες τις εκλογές κόμματα ,παρατάξεις και υποψήφιοι διακηρύσσουν τι ΘΑ κάνουν ,αποκρύπτοντας από τους ψηφοφόρους αυτό που στην πράξη κάνουν όταν εκλέγονται . Να υλοποιούν ή να στηρίζουν δηλαδή στην Τοπική Διοίκηση – «αυτοδιοίκηση» γι’αυτους που θέλουν να κοροϊδεύουν- τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συρρικνώνουν τα λαϊκά εισοδήματα και φορτώνουν τα λαϊκά κοινωνικά στρωματά με φόρους ,ανεργία και φτώχεια .               Μόνο οι δυνάμεις της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», όπου κι αν εκλέγονται είτε στην διοίκηση των Δήμων, είτε στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, λειτούργησαν ως πραγματικοί υπερασπιστές των λαϊκών αναγκών .

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που θα εκλεγούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε από θέση διοίκησης, είτε από θέση αντιπολίτευσης δεσμευόμαστε ότι:

 • Θα είμαστε στο πλευρό των δίκαιων αγώνων του λαού, των αγροτοκτηνοτρόφων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, της νεολαίας και δεν θα δηλώνουμε αναρμοδιότητα μπροστά σ’ αυτά που απασχολούν το λαό.
 • θα βάλουμε όσα εμπόδια μπορούμε στην εφαρμογή της αντιλαικής πολιτικής που υλοποιείται μέσα από τους δήμους, με τις οδηγίες της κυβέρνησης και του οικονομικού παρατηρητήριου κλπ
 • Θα διεκδικήσουμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ,μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ,προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη εργασιακά -ασφαλιστικά δικαιώματα στο ύψος των πραγματικών αναγκών .

 

 • Δεν θα ψηφίσουμε κανένα προϋπολογισμό που συντάσσεται «σύμφωνα με τις οδηγίες» της κυβέρνησης και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών .
 • Δεν θα ψηφίσουμε την επιβολή κανενός άμεσου και έμμεσου φόρου στους Δημότες και κανενός τέλους. Να σταματήσει κάθε ενέργεια δέσμευσης λογαριαριασμων από τράπεζες , εφορία, ασφαλιστικά ταμεία σε βάρος του λαού .
 • Δεν θα αποδεχτούμε ποτέ πολιτικές και μέτρα που θα υπαγορεύονται από τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,του ΝΑΤΟ και της ιμπεριαλιστικής κεφαλαιοκρατίας.
 • Δεν θα αποδεχτούμε την δέσμευση των αποθεματικών  του Δήμου.
 • Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στην παραχώρηση δημόσιας γης πχ  ο ορεινός όγκος , δομών και υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες και ΜΚΟ κ.α. οι οποίοι δρομολογούν διαδικασίες για την τοποθέτηση φωτοβολταικων συστημάτων και ανεμογενητριων .
 • Δεν θα στηρίξουμε επιλογές και επιταγές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,τικών ομίλων και ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού .
 • Θα είμαστε στο πλευρό των δίκαιων αγώνων του λαού, των αγροτοκτηνοτρόφων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, της νεολαίας και δεν θα δηλώνουμε αναρμοδιότητα μπροστά σ’ αυτά που απασχολούν το λαό.

 

 

«ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Για να πάρει ανάσα ο λαός  να δυναμώσει η πάλη τουνα δεχτεί πλήγμα το αστικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που όσο πιο ισχυρό είναι τόσο πιο πολύ θα συντρίβει τον λαό και τις ανάγκες του .

Β’ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ –ΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

Όλοι αναγνωρίζουν αυτό που η εμπειρία της πενταετίας που λήγει, πως μόνο οι δυνάμεις της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» σε Δήμους και Περιφέρειες , λειτούργησαν ως πραγματική λαϊκή Αντιπολίτευση .

Γι’ αυτό μονό μια δυνατή παρουσία της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων, είτε στην διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση, μπορεί να βάλει εμπόδια ,να αποτρέψει ή να ακυρώσει αντιλαϊκά μέτρα .

Μια δυνατή παρουσία της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», μπορεί να διεκδικήσει αποφάσεις και μέτρα που θα ανακουφίζουν τους Δημότες, που θα ανοίγουν το δρόμο για ριζικές αλλαγές ,για ζήσουμε καλύτερα εμεις και τα παιδιά μας με ελπίδα και όραμα για ένα καλύτερο αύριο .                                                                            Γι’ αυτό η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»δεσμεύεται να παλέψει μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο και να διεκδικήσει τα παρακάτω:

1.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ

 • ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ø  Δεν αποδεχτήκαμε ποτέ και ούτε πρόκειται να αποδεχτούμε τις περικοπές από την κρατική επιχορήγηση που φέτος έφτασε στο 63% .

Ø  Σταθερή διεκδίκηση μας είναι ,η επιστροφή των παρακρατηθεντων ποσών που η κυβέρνηση αρνειται να καταβάλει στους Δήμους .

Ø  Απαιτούμε και διεκδικούμε την κατάρτιση του ετήσιου προϋπολογισμού του Δήμου με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Δημοτών σε υγεία ,παιδεία, κοινωνική πρόνοια , Τεχνικά έργα κτλ .

Ø  Είμαστε αντίθετοι στην κάλυψη της μισθοδοσίας υπαλλήλων του Δήμου από ιδίους πόρους του Δήμου όπως συμβαίνει στην Κοινωφελή επιχείρηση τα τελευταία χρόνια  . Τα χρήματα αυτά καλύπτουν δαπάνες για καθαρά κοινωνική υπηρεσία και μόνος υπεύθυνος αρμόδιος ,είναι   το κράτος, το οποιο  είναι υποχρεωμένο να καλύπτει πλήρως όλες τις δαπάνες αυτές και να μην τις μεταφορτώνει στους δημότες . Όλα όσα έχουν πληρώσει οι ανωγειανιοι για την την υπηρεσία αυτή , πρέπει άμεσα να διεκδικηθούν και το κυριότερο, να σταματήσουν να πληρώνουν.

 

 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΤΩΝ

Ø  Αντιπαλεύουμε την πρακτική να μπορεί ο Δήμος να δεσμεύει μέρος των τραπεζιτικών καταθέσεων των δημοτών για χρέη τους από κοινωνικά αγαθά  όπως είναι το νερό .

Ø  Ο Νομος θέλει την ευθύνη της δέσμευσης των καταθέσεων  για καθυστερούμενες οφειλές δημοτών, να την αποδίδει στους αρμόδιους υπαλλήλους . Είμαστε τελείως αντίθετοι σ’αυτό .

Ø  Υποστηρίζουμε και παλεύουμε σταθερά ότι, την ευθύνη για κάθε καθυστέρηση απόδοσης οφειλών δημοτών προς τον Δήμο ,πρέπει να την έχει το Δημοτικό Συμβούλιο ,το οποιο με βάση κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια θα ρυθμίζει τους τρόπους πληρωμής ή όχι .           Το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει 3 φορές αντίστοιχη πρόταση Νόμου στην Βουλή και η κυβέρνηση αρνειται να το υλοποιήσει .

Ø  Είμαστε σταθεροί υποστηρικτές των διεκδικήσεων των εργαζομένων στο Δήμο .

Ø  Παλεύουμε να καταργηθούν οι διάφορες ελαστικές μορφές απασχόλησης και  υποαπασχόλησης . Όλοι θα πρέπει να έχουν μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα .

Ø  Να μετατραπούν οι συμβάσεις όσων εργάζονται με τέτοιες σχέσεις εργασίας σε συμβάσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας .

Ø  Διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση σε επιστημονικό και άλλο Διοικητικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε ο Δήμος να μπορεί να ειναι αυτάρκης στην σύνταξη  μελετών  και εκτέλεση των όποιων έργων προγραμματίζει. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η οποία, τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει τον Δήμο να γίνεται επαίτης από άλλους Δήμους, να εκλιπαρεί για την βοήθεια τους σε προσωπικό και υπηρεσίες .

 

2.ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 • ΥΓΕΙΑ

Ø  Σταθερή διεκδίκηση μας είναι οι πλήρεις ,δωρεάν παροχές υγείας προς όλους ανεξαρτήτως τους κατοίκους του Δήμου .

Ø   Υποστηρίζουμε σταθερά και διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη του Κέντρου Υγείας με ιατρικό , νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε να μπορεί να προσφέρει απρόσκοπτα πλήρεις υπηρεσίες στους Δημότες . Να γίνει προμήθεια όλου του αναγκαίου σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού ώστε η λειτουργία του Κέντρου υγείας να είναι πλήρης και σε όλους τους τομεις .

 • ΠΑΙΔΕΙΑ

Ø  Διεκδικούμε την κτηριακή αναβάθμιση ,ακουστική-κλιματιστική-αισθητική ,των σχολικών εγκαταστάσεων Γυμνασίου – Λυκείου, ώστε να μετατραπούν σε ένα άρτιο και σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Ø  Διεκδικούμε στο πλαίσιο αυτό την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων , την οποία έχει ανάγκη η νεολαία και θα αποτελέσει συμπληρωματική υποδομή των σχολικών αναγκών ιδιαιτέρα τους χειμερινούς μήνες . Απαιτούμε την ενεργοποίηση της μελέτης για την κατασκευή μιας τέτοιας αίθουσας στη περιοχή «κούκος» όπως είχε παλιότερα αποφασισθεί και εγκριθεί αντίστοιχη πίστωση.

Ø  Διεκδικούμε την έγκαιρη πλήρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού με καθηγητές μόνιμης και σταθερής απασχόλησης για όλες τις ειδικότητες.  Στο πλαίσιο αυτό απαιτούμε τον μόνιμο διορισμό καθηγητών  ψυχολογίας και επαγγελματικού προσανατολισμού.                           Να σταματήσει επιτέλους αυτό το άθλιο καθεστώς ομηρίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών .

 

 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ø  Απαιτούμε οι πολιτιστικές παρεμβάσεις του Δήμου να αναβαθμιστούν και να αποκτήσουν ενότητα και χαρακτήρα.

Ø  Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πρέπει  να είναι προγραμματισμένες σε όλη την διάρκεια του χρόνου και να μεριμνούν για τα παιδιά και τους νέους .

Ø  Οι πολιτιστικοί φορείς να έχουν σοβαρή σταθερή στήριξη για την αναβάθμιση του εργου τους .

Ø  Να στοχεύουν στην σύζευξη των πλούσιων παραδοσιακών μορφών με όλες τις εκδοχές της σύγχρονης τέχνης σε υψηλό αισθητικό επίπεδο.

Ø  Διεκδικούμε την αύξηση των οικονομικών πόρων για την πολιτιστική ανάπτυξη της Ανωγειανης κοινωνίας . Απαιτούμαι μέσα σε αυτό το πλαίσιο να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες που θα στοχεύουν στην κατασκευή και λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου που έχει βαλτώσει κυριολεχτικά.

Μέσα σε αυτό πιστεύουμε ότι μπορουν θα βρουν την θέση τους όλοι οι ανωγειανιοι καλλιτέχνες και άνθρωποι του πολιτισμού όπως λυράρηδες ,συγγραφείς ,ποιητές ,σκηνοθέτες ,ηθοποιοί , ζωγράφοι ,τεχνίτες ξυλογλυπτικής , αγγειοπλάστες κτλ.

Η ανάδειξη και προβολή του εργου όλων αυτών των ανθρώπων του πολιτισμού,   πιστεύουμε ότι θα είναι κύριο μέλημα του Δήμου, ο οποίος πρέπει να συμβάλει με κάθε τρόπο σε αυτή την κατεύθυνση.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ø  Υποστηρίζουμε και διεκδικούμε την βελτίωση των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού σταδίου με την κατασκευή κολυμβητηρίου –που έχουν  ανάγκη οι δημότες – στον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να αποτελέσει ένα πλήρες σύγχρονο Αθλητικό κέντρο .

Ø  Υποστηρίζουμε και διεκδικούμε την διάδοση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού με την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων πχ «Ιδαιος Δρόμος» χωρίς την παρέμβαση  ιδιωτών ή ΜΚΟ και χωρίς την καταβολή οιασδήποτε χρηματικής εισφοράς από τους συμμετέχοντες.

Ø  Να ενισχύονται σε σταθερή βάση οι σκακιστικές ομάδες που έχουν επιδείξει σοβαρό έργο.

3.ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 • ΔΡΟΜΟΣ «ΚΥΛΙΣΤΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑ»

Ø  Πρέπει  να πάρει τέλος ο εμπαιγμός και να προχωρήσουν οι όποιες ενέργειες απαιτούνται ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του εργου . Η Περιφέρεια Κρήτης έχει τεράστιες ευθύνες γιατι απαίτησε εκβιαστικά την συναίνεση των ιδιοκτητών, προκειμένου αυτός να ξεκινήσει άμεσα στην συνέχεια αθέτησε αυτήν την υπόσχεση γιατί απλά δεν υπήρχε η αντίστοιχη πλήρης χρηματοδότηση . Όμως 4 χρόνια τώρα και αφού έλαβε την συναίνεση των ιδιοκτητών για την δωρεάν παραχώρηση, δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως .                           Η κοροϊδία δηλαδή προς τους Ανωγειανους πάει «συνεφο» και είναι υπόλογοι όλοι όσοι έχουν συνδράμει σε αυτήν την κοροϊδία.

Ø  Απαιτούμε άμεσα την έναρξη κατασκευής του εργου και όπου τυχόν υπάρχουν ιδιοκτησιακά προβλήματα, να τα λύσει η Περιφέρεια με τον τρόπο που τα έλυσε σε όλα τα μεγάλα οδικά έργα του Νομού Ρεθυμνου. Γιατί δεν μπορεί η Περιφέρεια Κρήτης να έχει πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για απαλλοτριώσεις σε όλα τα μεγάλα  έργα του Νομού Ρέθυμνου και στο συγκεκριμένο να μην γίνεται κάτι αντίστοιχο.

Δεν μπορεί να εφαρμόζονται «δυο μέτρα και δυο σταθμά» και να γίνεται ένας «ωμός εκβιασμός» ότι «αλλιώς δεν θα γίνει το έργο».                                                                                      Απαιτούμε την πλήρη κατασκευή του εργου ,το έχουμε ανάγκη και σε ότι αφορά τις ιδιοκτησίες αυτές να αποζημιωθούν όπως έχει γίνει αλλού .

Ø  Να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες τροποποιήσεις στην χάραξη του εργου, ώστε η ζώνη υψηλής παραγωγικότητας να έχει τις μικρότερες επιπτώσεις , κάτι που  έχουν απαιτήσει οι φορείς της περιοχής . Απαιτούμε ένα έργο σύγχρονο ασφαλές με όλους τους κανόνες της τεχνικής και πιστεύουμε ότι υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να γίνουν οι όποιες αναγκαίες προσαρμογές στην χάραξή του .

 

 • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΕΝΩΝ & ΠΛΑΤΕΙΩΝ

Ø  Πρέπει  επιτελούς να λάβει τέλος αυτή η κατάσταση . Ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι κεντρικοί άξονες , το έργο των αναπλάσεων στα στενά, κυριολεχτικά καρκινοβατεί. Υπάρχει δε τεράστιος κίνδυνος όλες οι μέχρι σήμερα δαπάνες να καταλογιστούν στον Δήμο και να κληθούν φυσικά οι δημότες να πληρώσουν τα σπασμένα . Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν όλες οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές λόγω των ελλιπών μελετών και της ανεπάρκειας του εξειδικευμένου προσωπικού . Απαιτούμαι άμεσα να ολοκληρωθεί το έργο και να μπει τέλος στο μαρτύριο που τόσα χρόνια ταλαιπωρούν τους Δημότες.

Ø  Απαιτούμε να προχωρήσουν και οι αναπλάσεις στο υπόλοιπο τμήμα του χωριού και των Σεισαρχων χωρίς καθυστέρηση.

 • ΦΡΑΓΜΑ ΒΑΡΣΑΜΑ

Ø  Να ενημερωθούν άμεσα οι δημότες για την σημασία του εργου στα Ανώγεια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης σε πια φάση βρίσκεται η μελέτη.

Ø  Να ξεκινήσουν παράλληλα και οι διαδικασίες εκπόνησης μελέτης για την αξιοποίηση του και όλα τα συνοδευτικά έργα που απαιτούνται πχ, δίκτυα διανομής ,Δεξαμενές κτλ  .

 • ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΡΔΕΥΣΗ-ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

Ø  Θέτουμε ως κύριο στόχο την μείωση της τιμής του Νερού που πληρώνουν πανάκριβα οι δημότες για ένα «κοινωνικό αγαθό» και την βελτίωση της ποιότητας του.

Ø  Απαιτούμε την πλήρη αντικατάσταση του παλιού και απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης των Σισαρχων, που αρκετά συχνά παρουσιάζει φθορές και οι κάτοικοι του οικισμού να μένουν για αρκετές μέρες δίχως νερό.

Ø  Απαιτούμε επιτέλους ο Δήμος να προχωρήσει στην σύνταξη υδρογεωλογικης μελέτης, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση των υπόγειων υδάτων, ειδικά στον ορεινό όγκο πχ πετραδολακια και όπου αλλού υποδειχθούν από την μελέτη.

Ø  Να γίνει αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων πηγών του χωριού και να χρησιμοποιηθούν για άρδευση .

 • ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ

Ø  Διεκδικούμε και απαιτούμε την σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης για ολόκληρο το αγροκτηνοτροφικό δίκτυο του Δήμου .

Ø  Να σταματήσει επιτέλους η αναποτελεσματική και αποσπασματική πρακτική του μπαλώματος.

Ø  Απαιτούμε να γίνεται προγραμματισμένα τακτική συντήρηση ολόκληρου του αγροκτηνοτροφικου δικτύου με συστηματικούς κιθαρισμούς πρανών ,τάφρων απόφραξη τεχνικών και διάστρωση όπου απαιτείται με αμμοχάλικο . Αυτό θα έχει συνέπεια την μείωση των δαπανών που κατά κανόνα υποβάλετε ο Δήμος με την αποσπασματική παρέμβαση των τσιμεντοστρώσεων .

 • ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ

Ø  Διεκδικούμε και απαιτούμε επιτέλους να πάρει τέλος αυτή η διαχρονική κοροϊδία ή οποία μπαίνει ως τροχοπέδη στην ανάγκη των δημοτών για ανέγερση οιουδήποτε κτίσματος .

Ø  Σε αυτό το πλαίσιο να προχωρήσουν και οι απαιτούμενες ενέργειες για την επέκτασή του .

 

 • ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕΙΣΑΡΧΩΝ

Ø  Απαιτούμε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την εγκατάσταση του Βιολογικού Καθαρισμού .

Ø  Απαιτούμε την πλήρη ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στα σημεία που δεν κάλυψε η πρόσφατη παρέμβαση με όλες τις αναγκαίες εργασίες  πχ δίκτυα φρεάτια και  συνδέσεις οικιών . Παράλληλα να προχωρήσουν και οι εργασίες ανάπλασης των στενών.

Ø  Να γίνει συμπλήρωση και επέκταση του δικτύου φωτισμού στον Κεντρικό δρόμο, τα οποία έμειναν  κενά μετά την πρόσφατη παρέμβαση και να εγκατασταθεί φωτισμός στα στενά .

 

 • ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ

Μια αναξιοποίητη πηγή πλούτου για τα Ανώγεια είναι η ιστορία ,το περιβάλλον και ο αρχαιολογικός πλούτος του αοριού . Μέχρι σήμερα όλες οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις έχουν προσωρινό και αποσπασματικό χαρακτήρα ενώ απαιτείται ένα μεγαλόπνοο σχέδιο .

Ø  Εμείς πιστεύουμε και διεκδικούμε ένα γενικότερο σχεδιασμό ,μια ολοκληρωμένη μελέτη που θα αναδεικνύει ,θα προστατεύει το ιστορικό ,πολιτιστικό και περιβαντολογικό φορτίο του ανωγειανού αοριού και θα αναδεικνύει ταυτόχρονα τις δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης σε όφελος των δημοτών .

Ø  Βασικές προϋποθέσεις θεωρούμε την συνύπαρξη της όποιας ανάπτυξης με τους χρήστες του αοριού, που δεν είναι άλλοι από τους κτηνοτρόφους και την διαχείριση όλων των δομών από τον Δήμο Ανωγείων . Ο πλούτος του Ψηλορείτη να καταλήγει στην ανωγειανη κοινωνία, χωρίς καμιά παρέμβαση ιδιωτών ή ΜΚΟ ΚΟΙΝΣΕΠ κτλ   σε όφελος πάντα των Δημοτών .

Ø  Μέσα σε ένα τέτοιο γενικό σχέδιο μπορούν να ενταχθούν :

v Το Ιδαιο Αντρον και το υπό κατασκευή Περίπτερο στην Νίδα το οποιο πρέπει να λειτουργεί υπό την άμεση εποπτεία του Δήμου προς όφελος των επισκεπτών .

v Η προστασία ,φύλαξη του οροπεδίου της Νίδας αλλά και όλων των υπολοίπων περιοχών του αοριου  από αυθαιρεσίες ,καταπατήσεις ,αλόγιστες χρίσεις και καταστροφές που συντελουνται είτε από υπερβόσκηση ή άλλες παράνομες ενέργειες .

v Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού ως χώρου χειμερινού αθλητισμού και ψυχαγωγία πάντα μέσα από τον οργανισμό του Δήμου .

v Την αναβάθμιση λειτουργίας του καταφυγίου της Τριγιόδου .

v Την βελτίωση βατότητας του δρόμου πρόσβασης στο αστεροσκοπείο του Σκινακα.

v Η σύνδεση και αξιοποίηση με την σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογίας  όλων των αρχαιολογικών χώρων της Ζωμιθου και του Ιδαιον ανδρον ,ανατολικά με το δικτυο Ηρακλειο –Κνωσος –Τυλισος –Σκλαβοκαμπος –Σεισαρχα , Δυτικά με τον άξονα Ρεθυμνο-Αρχαια ελευθερνα -Αξος-Ζωμιθος και Νότια με τον άξονα Ιδαιον Ανδρον-Γόρτυνα Φαιστός.

v Την αποπεράτωση των ανασκαφών της Ζωμιθου , ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμος και ο δήμος θα πρέπει να πρωτοστατήσει για την συνεχή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση των από το υπουργείο πολιτισμού.

v Την συντήρηση και ανάδειξη του Βενετσιάνικου τυροκομείου της Ζωμιθου.

v Την συντήρηση ,επισκευή, αξιοποίηση μέσα από ένα οργανωμένο δίκτυο -πλαίσιο των υφιστάμενων μητάτων .

v Την συντήρηση ,επισκευή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στον Άγιο Υάκινθο ώστε απρόσκοπτα να διοργανώνονται οι καθιερωμένες ανά έτος πολιτιστικές εκδηλώσεις πάντα βέβαια σε συνεργασία με τους ιδρυτές του χώρου .

v Δημιουργία πίστας ορειβασίας για αθλητικούς σκοπούς .

v Δημιουργία ορεινών ποδηλατικών , περιπατητικών  διαδρομών –μονοπάτια .

v Αξιοποίηση χώρων για γεωργικές καλλιέργειες από τους χρήστες των συγκεκριμένων σημείων που έχουν αφεθει να γίνουν βοσκότοποι.

v Δημιουργία πάρκων αναβίωσης χλωρίδας και πανίδας του Ψηλορείτη καθως και αμεσα μετρα για την προστασια των υφισταμενων ενδοιμικων ειδων τα οποία τεινουν προς εξαφανηση με την αλογιστη χρηση. .

v Αναδασώσεις και καθαρισμοί συστάδων από ασφενταμους που βρίσκονται σε θαμνώδη κατάσταση  σε πλήρη συνεννόηση με δασική υπηρεσία.

Ø  Ασφαλώς όλα τα παραπάνω απαιτούν μεγάλες χρηματοδοτήσεις τις οποίες θα πρέπει συστηματικά και επίμονα ο Δήμος να διεκδικεί από την κεντρική κυβέρνηση. Ωστόσο είναι απαραίτητος  ο γενικός μελετητικός σχεδιασμός που μπορεί να υλοποιείται σταδιακά στο πλαίσιο μιας γενικής φιλοσοφίας για την αξιοποίησή του προς όφελος των Δημοτών .

Ø  Εμείς υποστηρίζουμε και διεκδικούμε σταθερά η κάθε αναπτυξιακή δομή του Δήμου για κάθε παρεχόμενη υπηρεσία προς τους δημότες ,η διαχείριση να γίνεται από προσωπικό που θα είναι ενταγμένο στον οργανισμό του Δήμου με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας . Αν δεν διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις αυτές, είναι πολύ πιθανόν σε λίγα χρόνια οι Ανωγειανιοι να πληρώνουν εισιτήριο για να επισκεφτούν τ’αορι τους .

Ø  Μέσα στην γενικότερη αντίληψη μας για το περιβάλλον, υποστηρίζουμε ετήσιες οργανωμένες από τον Δήμο σε συνεργασία με τους κοινωνικούς Συλλόγους ,δεντροφυτεύεις, καθώς και την ευθύνη του Δήμου για την προστασία των αγροτικών καλλιεργειών από κτηνοτροφικές καταστροφές .

 

Για όλα τα παραπάνω όλοι εμείς που στηρίζουμε στα Ανώγεια το συνδυασμό της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ,  ΔΕΝτρέφουμε αυταπάτες . Γιατί μέσα στο υφιστάμενο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο, ελάχιστα μπορούν να επιλυθούν, αν ο λαός μέσα από την οργανωμένη πάλη του, δεν θέσει στόχο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Το αποδεικνύουν οι προσπάθειες των 5 Δημαρχων που η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει την ευθύνη διοίκησης, στους οποίους το κράτος και οι θεσμοί του, δημιουργούν τεράστια εμπόδια για την άσκηση και  εφαρμογή φιλολαϊκών μέτρων που αυτοί εφαρμόζουν . Σε τακτική βάση τους σέρνουν στις δικαστικές αίθουσες . Όμως με την στήριξη του λαού προχωρούν και αγνοούν κάθε εμπόδιο που τους βάζουν. Αν το παράδειγμα των 5 Δημάρχων που στηρίζει το ΚΚΕ ,ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι, είναι απολύτως βέβαιο ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν.

 

ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ  ΛΑΪΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

«Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο,  για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους και εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων»

«Αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες ,χωρίς πείνα και πόλεμο .  Για το σκοπό αυτό κι όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας »

 

 

«Tον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

δε θα πεθάνει μόνος, τσακισέ τον»

 

 

 

Μοιραστείτε το:
 • Print
 • PDF
 • Twitter
 • Facebook

-

-->