ρεπορτάζ:Γιώργης Μπαγκέρης
Φωτογραφίες:Ολυμπία Μπαγκέρη

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην πλατεία Αρμί, για να παρακολουθήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δήμαρχου Ανωγείων με την “Λαϊκή Συσπείρωση”Στέλιου Σταυρακάκη, μέσω της οποίας έθεσε στους κατοίκους του χωριού τις τελικές σκέψεις, τις ιδέες και το όραμα του για την ανάπτυξη της περιοχής. Τον Στέλιο Σταυρακάκη παρουσίασε στον κόσμο ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνης Ρούλιος, ενώ πολιτική ομιλία για τις επερχόμενες εκλογές πραγματοποίησε και ο Νίκος Μανουσάκης, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Μανώλη Συντυχάκη και μέλος του γραφείου περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε “Όλα αυτά τα χρόνια ως “Λαϊκή Συσπείρωση” είχαμε μια τακτική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, με θέσεις και προτάσεις οι οποίες πάντα είχαν ως γνώμονα τους την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών. Με την ίδια λογική θα συνεχίσουμε και στο νέο δημοτικό συμβούλιο, όπου πιστεύουμε ότι θα είμαστε με αυξημένη παρουσία..” τόνισε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της ομιλίας του ο Στέλιος Σταυρακάκης.

Στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Ανωγείων βρέθηκε και ο γιος του Μπάμπης Σταυρακάκης ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Μανώλη Συντυχάκη στην ΠΕ Ρεθύμνου. Το παρόν στην πλατεία έδωσαν και οι δυο συνυποψήφιοι του Στέλιου Σταυρακάκη για τον Δήμο Ανωγείων, ο Εμμανουήλ Καλλέργης και ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης που συνοδεύονταν από υποψήφιους των συνδυασμών τους.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Στέλιος Σταυρακάκης παρουσίασε στον κόσμο και τους 18 υποψηφίους δημοτικούς σύμβουλους με την “Λαϊκή Συσπείρωση” ζητώντας από τον κόσμο να αυξήσει τη δύναμη της στο δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Στέλιος Σταυρακάκης τόνισε τα παρακάτω:”Αγαπητοί συγχωριανοί και σύντροφοι σας ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία. Τέσσερις μόλις μέρες μας χωρίζουν για τις τριπλές κάλπες και εκλογές οι οποίες αδιαμφισβήτητα έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Από αυτή εδώ την πλατεία πριν από τεσσεράμισι χρόνια, σας προειδοποιήσαμε για το τι θα ακολουθήσει με την εφαρμογή του Νόμου Καλλικράτη, που εξελίχθηκε σε Κλεισθένη, ώστε τελικά να συνεχιστεί μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Η οικονομική διαχείριση πλέον των δήμων εξαρτάται από ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ασφυκτικά περιορισμένο όσον αφορά τη δυνατότητα κρατικών επιχορηγήσεων για να υλοποιηθούν έργα τα οποία αφορούν το χωριό μας και σε αυτά θα πρέπει να σταθούμε. Είναι τεράστια όλα αυτά τα προβλήματα, τα έχουμε επανειλημμένως συζητήσει και στην τηλεόραση, αλλά και τα έχουμε αναφέρει στο πρόγραμμα μας. Σήμερα θα ήθελα να σταθούμε στα βασικότερα από αυτά τα προβλήματα.

Τόσο ο σημερινός δήμαρχος ο κ.Καλλέργης όσο και ο προηγούμενος ο κ.Κεφαλογιάννης εναρμονίστηκαν απόλυτα σε αυτό το νομοθετικό πλαίσιο με αποτέλεσμα να μπούμε στη διαδικασία των φόρων και των τελών που αυξάνονται συνεχώς, όσο οι πολιτικές τους επιβάλλονται συνεχώς από την κεντρική διοίκηση και την εκάστοτε Κυβέρνηση.Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο επόμενος δήμαρχος πρέπει να παλέψει ενάντια σε αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, να σταθεί και να διεκδικήσει τα κριτήρια αυτά που θα ανταποκρίνονται και στις οικονομικές δυνατότητες των δημοτών. Έχουμε παραδείγματα δημάρχων που πάλεψαν και κέρδισαν πράγματα, όπως στην Πάτρα και στο Χαϊδάρι και σε άλλους δήμους που την ηγεσία έχουν Κομμουνιστές δήμαρχοι.

Το μεγάλο θέμα που μας αφορά όλους και που αναδείχθηκε σε όλες τις κουβέντες, είναι ο δρόμος Ηράκλειο-Ανώγεια. Η θέση μας είναι σταθερή. Είναι υποχρέωση του Κράτους να υλοποιήσει αυτό το έργο. Είναι απαίτηση των Ανωγειανών, το δικαιούμαστε και με κάθε τρόπο θα πρέπει να το διεκδικήσουμε.Πρέπει το θέμα να πάρει μια ευρύτερη διάσταση, να γίνει μια λαϊκή συνέλευση, να φωνάξουμε και να διεκδικήσουμε, αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι θα μας κοροϊδεύουν για πολλά χρόνια ακόμα. Και μάλιστα η προσφορά που έκαναν οι Ανωγειανοί με τα χωράφια τους και δεν ανταποδόθηκε είχε χρησιμοποιηθεί ως μέτρο πίεσης αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Εγώ είχα πει και σε προηγούμενη συζήτηση, το λέω και σήμερα ότι πρέπει αυτοί που έδωσαν δωρεάν τα χωράφια τους να διεκδικήσουμε τελικά και να πάρουν αποζημίωση για την γη τους και όχι μόνο κοροϊδία και υποσχέσεις.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που αναδείχθηκε από τους συνυποψήφιους μου και κυρίως από τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη, που “καίει” ιδιαίτερα το χωριό μας, είναι ο Κτηνοτροφικός συνεταιρισμός. Πραγματικά είναι ένα ζήτημα καθώς το κλείσιμο του έχει επιφέρει πολλά δεινά στους κτηνοτρόφους του χωριού. Καλή η δήλωση του Σωκράτη ότι θέλει να ανοίξει και πάλι. Αλλά θέτω το ερώτημα. Σε ποια φάση και με ποια προοπτική μπορεί να ανασυσταθεί και να λειτουργήσει ο Συνεταιρισμός; Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι υπάρχει ένα τεράστιο χρεωστικό υπόλοιπο, πως λοιπόν μπορεί όλο αυτό να δρομολογηθεί και να λυθεί. Αλλά ακόμα και αν αυτό γίνει, βλέπουμε Πανελλήνια ότι παντού οι συνεταιρισμοί έχουν κλείσει ή είναι ζημιογόνοι. Μεγάλοι συνεταιρισμοί που ήταν κράτος εν κράτη έχουν διαλυθεί.

Οι Καλλέργης και Κεφαλογιάννης ανταγωνίζονται καθημερινά ποιος ξεκίνησε και ποιος τελείωσε τα έργα. Έργα ασφαλώς και πρέπει να γίνονται δεν το αμφισβητούμε. Αλλά έργα θα πρέπει να γίνονται με βάση προτεραιότητες με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων. Αλήθεια τι γίνεται με το φράγμα Βαρσαμά που έχει μείνει στα αζήτητα; Το σχέδιο πόλης;Ο δρόμος για το Ηράκλειο; Η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων; Ο βιολογικός καθαρισμός στα Σείσαρχα: Τι γίνεται και με τη συντήρηση ολοκληρωμένων έργων: Πρέπει να απαιτήσουμε τη στελέχωση του δήμου με εξειδικευμένο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα μελετά, θα ολοκληρώνει και θα συντηρεί τα έργα.

Όλα αυτά τα χρόνια ως “Λαϊκή Συσπείρωση” είχαμε μια τακτική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, με θέσεις και προτάσεις οι οποίες πάντα είχαν ως γνώμονα τους την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών. Με την ίδια λογική θα συνεχίσουμε και στο νέο δημοτικό συμβούλιο, όπου πιστεύουμε ότι θα είμαστε με αυξημένη παρουσία. Η απάντηση σας την Κυριακή πρέπει να είναι καθαρή και χωρίς καμία παρερμηνεία. “Λαϊκή Συσπείρωση” για τους δήμους, τις Περιφέρειες και για τις Ευρωεκλογές Κ.Κ.Ε

Θέλω κλείνοντας να σας πω να κρατήσετε τα προγράμματα μας γιατί εύκολα ξεχνιούνται. Και σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, να μας κρίνεται με βάση όχι τα λόγια αλλά τα έργα.Η στήριξη σας θα είναι και η μεγαλύτερη δύναμη μας για να παλέψουμε για τον κάθε απλό δημότη, για τον κάθε άνθρωπο των Ανωγείων. Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας..”ολοκλήρωσε εν μέσω χειροκροτημάτων ο υποψήφιος δήμαρχος Ανωγείων.

Το ψηφοδέλτιο του Στέλιου Σταυρακάκη με την “Λαϊκή Συσπείρωση”

1 . ΑΕΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2 . ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

3 . ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

4 . ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

5 . ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

6 , ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ -ΦΑΣΟΥΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

7 . ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

8 . ΚΑΠΠΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

9 . ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

10 . ΜΟΥΤΑΦ ΒΑΛΕΡΙΟΥ του ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ

11 . ΠΑΣΠΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

12 . ΡΟΥΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ

13 . ΣΚΟΥΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

14 . ΣΠΑΧΗ ΕΛΣΑ του ΛΕΑΝΔΡΟΥ

15 . ΣΠΑΧΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

16 . ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ

17 . ΦΑΣΟΥΛΑ ΑΡΕΤΗ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

18 ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΟΛΥΖΩΗ

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->