Μια σειρά επαφών με φορείς και συλλόγους πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, στα πλαίσια της διαβούλευσης και της καταγραφής που πραγματοποιεί στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία του χωριού. Στις επισκέψεις αυτές υπήρξε διάλογος με τους φορείς, στον οποίο “είμαστε όλοι συμμέτοχοι” όπως δήλωσε στη συνέχεια στην “Α” ο κ.Κεφαλογιάννης .Μαζί του βρέθηκαν και αρκετοί από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με την παράταξη του “Τα Ανώγεια του Μέλλοντος”.

Πιο συγκεκριμένα, ο  υποψήφιος δήμαρχος Ανωγείων επισκέφθηκε στις 10 π.μ την Μαθητική Εστία Ανωγείων και για περίπου δυο ώρες, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους και τους ανήλικους ασυνόδευτους, για το πρόγραμμα προσφύγων. Στη συνέχεια ενημερώθηκε για τις δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων. Στις 12.30 μ.μ βρέθηκε στην αίθουσα των καθηγητών του Γυμνασίου Ανωγείων και συνομίλησε για θέματα Παιδείας και ελλείψεων στα σχολεία μας, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και του Λυκείου, όπως και με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη 1.30 μ.μ ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Εκεί πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή του κ.Αντωνάκη, καθώς και με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό τόσο του Κέντρου Υγείας όσο και του τομέα ΕΚΑΒ Ανωγείων. Η συζήτηση στράφηκε στην στελέχωση των υπηρεσιών υγείας του χωριού, στις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν και στους τρόπους επίλυσης τους.

Η περιοδεία αυτή του ολοκληρώθηκε στις 7 μ.μ με επίσκεψη στον Χώρο Μουσικής μελέτης. Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης στη συνέχεια συνομίλησε με τα μέλη της “ΚΟΙΝΣΕΠ Ν-Ιδαίας Συνεργασίας” για τους τρόπους αξιοποίησης των υποδομών του Δήμου Ανωγείων.

Στην δήλωση του μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης τόνισε στην ΑΝΩΓΗ τα εξής:

“Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή και η στήριξη των κατοίκων και των φορέων των Ανωγείων στην κατάρτιση του προγραμματικού μας λόγου, όχι μόνο θα τον εμπλουτίσει αλλά θα επιβεβαιώσει, για άλλη μια φορά, ότι για να πάμε μπροστά χρειάζεται κοινό όραμα, σχέδιο, σύνθεση και υπέρβαση.

Στόχος μας είναι, μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης να συζητήσουμε και να καταγράψουμε τα μικρά και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας τα οποία συνδέονται με τα ευρύτερα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Στόχος μας είναι να αλλάξουμε δομή, να κάνουμε ένα Δήμο πρότυπο, ένα Δήμο καινοτόμο και διεκδικητικό μέσα στις γενικότερες απαιτήσεις της σημερινής εποχής. Να επαναπροσδιορίσουμε, την τοπική αναπτυξιακή στρατηγική και κοινωνική ευημερία.

Σε αυτό τον διάλογο είμαστε όλοι συμμέτοχοι..”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->