Ο όγδοος άξονας του προγράμματος της δημοτικής κίνησης του Εμμανουήλ Καλλέργη “Τα Ανώγεια Μπροστά” αφορά τον Αθλητισμό και τη Νέα Γενιά. Αναλυτικά:

 

 1. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Ο Τόπος μας τα τελευταία χρόνια επιχείρησε μια ιδιαίτερη και μαζικότερη στροφή στον αθλητισμό.Το βασικό πρόσημο αυτής της στροφής είναι αρχή της συμμετοχικότητας , οι ομάδες κερδίζουν ακόμα και στα πιο ατομικά αθλήματα γιατί αυτές παλεύουν για το κοινό όραμα στον τόπο μας.

Στα Ανώγεια των αθλητικών ακαδημιών πλέον ο μεγάλος στόχος που κατακτάται μέρα με τη μέρα είναι ο αθλητισμός για όλους και αυτό γιατί μέσα από αυτόν καλλιεργείται το πιο υγιές κομμάτι μιας κοινωνίας που ενδιαφέρεται, που εμπλέκεται στα κοινά και που εκτιμά τον καθαρό αγώνα και όχι την πρωτιά μιας φιλάρεσκης νίκης.

Θα είμαστε πάντα υποστηρικτές πρωτοβουλιών και ενεργειών που βγάζουν τον κόσμο στα γήπεδα, τις πλατείες και τις σκακιέρες. Το έχουμε ανάγκη ως κοινωνία να αγωνιζόμαστε, να διαβουλευόμαστε και να δίνουμε βήμα στη νέα γενιά για το πώς σκέφτεται τα Ανώγεια της νέας εποχής.

 

Στηρίξαμε:

-Την ανακατασκευή του Σταδίου Ανωγείων και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών (γυμναστήριο και εξωτερικός χώρος) μέσα από την ένταξη στον Φιλόδημο ΙΙ, με ποσά 744.000€, 100.000€ (κλειστό γυμναστήριο) και 25.000€ για την ανακατασκευή του γηπέδου  5Χ5  και των αύλειων χώρων του Γυμνασίου-Λυκείου, που δημοπρατείται με  55.000€.

-Τη διαρκή και αμείωτη ενίσχυση του  Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων και τoυ ΠΣ Ιδαίοι, σε μια μεγαλειώδη προσπάθεια όχι με όρους κατάκτησης αλλά με στόχους συμμετοχής σε ένα σύλλογο που σκέφτεται ανοιχτά, έξω απ το κουτί και από τα τείχη  που μας περιορίζουν σε σκέψεις και αντίληψη.

Την προσπάθεια του Αετού για μια νέα αφετηρία βασισμένη στη συλλογική ευθύνη στοχεύοντας στην ανάδειξη του υγιούς αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας που επιδιώκει την παρότρυνση των δημοτών προς τον αθλητισμό και την ενίσχυση του συλλογικού πνεύματος.

 

Στοχεύουμε:

 

 1. Στη στήριξη πρωτοβουλιών εξωστρέφειας και στη συμμετοχή των νέων Ανωγειανών σε προγράμματα ανταλλαγής επισκεπτών (Δημιουργική Ευρώπη, Ruritage/ Erasmus+) σε όλη την Ευρώπη μέσα από πρωτοβουλίες ενίσχυσης και εκμάθησης της τοπικής κουλτούρας και παραγωγής.
 2. Στον εκσυγχρονισμό του  Δημοτικού σταδίου Ανωγείωνως έδρα της ομάδας μας, του Αετού Ανωγείων και δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να φιλοξενηθούν μεγαλύτερες αποστολές ποδοσφαίρου και στίβου.
 3. Στη δημιουργία πλάνου βιωσιμότητας και διαχείρισης του Δημοτικού Σταδίου ως ένα στάδιο όλων των Ανωγειανώνπου προάγει τον αθλητισμό και την άσκηση με τη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου και μαζικού αθλητισμού.
 4. Στην ενεργοποίηση ιδίως των νέων του τόπου για εμπλοκή στα κοινά μέσα από τηνετήσια καθιέρωση της προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου για νέους, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.), τον ΕΟΝΕΠΕ (νέων πολιτικών  επιστημόνων) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
 5. Την ενθάρρυνση αποτελεσματικής παρέμβασης στην κοινωνία – ευαισθητοποίηση και συλλογικό βήμα σε ενεργούς πολίτεςμέσα από ανοιχτό κάλεσμα για ένταξη σε δημοτικές επιτροπές και κίνητρα για τη δημιουργία νέων αυτόνομων συλλογικοτήτων.
 6. Στην Ενεργοποίηση της Εστίας με σεβασμό στην ιστορία των χώρων ως πολυχώρος συνάντησης συλλογικοτήτων, ενσωμάτωσης ιδεών, κουλτούρας και κοινών δράσεων για το χωριό. Στόχος μας η εστία να παραμένει το σύμβολο της νέας γενιάς του χωριού που οραματίζεται σχεδιάζει και δημιουργεί τον οδικό χάρτη για τα Ανώγεια του 2030.

 

Μοιραστείτε το:
 • Print
 • PDF
 • Twitter
 • Facebook

-

-->