Δημοσιεύτηκε από παπα Ανδρεας Κεφαλογιαννης στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

 

Μετά την Θεία Λειτουργία μόνο για άντρες, που έγινε το Σάββατο 13 Απριλίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης τέλεσε μνημόσυνο για τον αδικοχαμένο πιλότο της πολεμικής μας Αεροπορίας Γεώργιο Μπαλταδώρο ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στις 12 Απριλίου 2018, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος του Mirage 2000-5, σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Σκύρου. Ήταν μόλις 34 ετών και υπηρετούσε στην 114 πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Άφησε πίσω του δυο παιδιά.”Αθάνατος μένει εκείνος ο οποίος κατέστη η ζωή του και η ύπαρξη του δυνατή και άξια ώστε να μας αφήσει παρακαταθήκες..” ανέφερε ο π.Ανδρέας χαρακτηριστικά στην ομιλία του για τον άτυχο πιλότο μας. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

“Ένας χρόνος πέρασε από την ηρωική θυσία του Γεωργίου Μπαλταδώρου Ικάρου της Πολεμικής μας αεροπορίας ο οποίος έπεσε στα νερά του Αιγαίου υπερασπιζόμενος τον όρκο του προς την πατρίδα τον εναέριο χώρο της Ελλάδας στον Έβρο, στις Φέρες,στο Καστελόριζο,στη Λήμνο, στην Γαύδο, στον Ψηλορείτη, στα Κύθηρα, στους Οθωνούς και την Ερεικούσα, στο Ιόνιο στον Όλυμπο και τα όνειρα όλων εμάς. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος απέδειξε ότι ο Έλληνας είναι ικανός να ονειρευτεί να πιάσει τους στόχους του να βρεθεί υπερασπιστής του τόπου του όχι για ίδιο συμφέρον αλλά γιατί είναι καταγεγραμμένο μέσα μας ως ιερή υποχρέωση να συνεχίζουμε την πορεία για μία χώρα που της αξίζει.

Η Ελευθερία η δημοκρατία . Μιας και αυτή μπόρεσε να ανατείλει σε όλο τον κόσμο, διδάσκοντας τις αρχές και τις αξίες αυτές να ανατείλει όλα όσα μπορεί να γεννήσει ο άνθρωπος, όντας ελεύθερος σε μία ελεύθερη χώρα. Πολλές φορές ακούμε τη λέξη αθάνατος και την επικαλούμαστε είτε για ήρωες είτε για δασκάλους είτε για μεγάλους ευεργέτες .Η λέξη Αθάνατος δεν πρέπει όμως να στοχεύει μόνο στη μνήμη. Αθάνατος μένει εκείνος ο οποίος κατέστη η ζωή του και η ύπαρξη του δυνατή και άξια ώστε να μας αφήσει παρακαταθήκες. Αυτές τις παρακαταθήκες πρέπει να εξετάζουμε, αυτές να ακολουθούμε, από αυτές να παραδειγματιζόμαστε και με αυτές να συμπορευόμαστε. Βασικές παρακαταθήκες του Γιώργου Μπαλταδώρου του Ικάρου της Ελληνικής μας Αεροπορίας. Ήταν η απόδειξη ότι όταν ο νέος βάλει στόχο μπορεί να καταφέρει να φτάσει στο Επιθυμητό αποτέλεσμα. Όποιο και αν είναι αυτό αυτός ο στόχος είναι η κατευθυντήρια γραμμή που ορίζει τη σχέση μας με τον ορίζοντα και αυτή η χώρα έχει ορίζοντα.

Έχει όμως ορίζοντα μόνο στην περίπτωση που το βλέμμα μας καθαρό, ευθεία κοιτάζει και μπορεί και ανταποκρίνεται σε κάθε καιρική συνθήκη. Άλλη μία Λοιπόν παρακαταθήκη του Γιώργου Μπαλταδώρου ,μπορούσε να πετάει ψηλά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες .Αυτό ας γίνει παράδειγμα για όλους εμάς ώστε να μη λυγίζουμε όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας , αρκεί να συνεχίσουμε την πορεία μας για να φτάσουμε το στόχο μας όποιος και αν είναι αυτός . Ο στόχος γίνεται ιδανικός πάντα όταν συνοδεύεται από τη μνήμη της ιστορίας,  όταν συμπορεύεται από τις αξίες που διδαχτήκαμε και όταν παραδειγματίζετε από τις ζωές ανθρώπων που μας εντυπωσίασαν όπως ο Γιώργος Μπαλταδώρος. Ο Ήρωας πετούσε και συνεχίζει να πετά στις αετοράχες όπου μόνο οι σταυραετοί τολμούν.Ευχαριστούμε Λοιπόν τον Ίκαρο μας για τις παρακαταθήκες που μας επέτρεψε να διαχειριστούμε και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε η διαχείριση αυτή να έχει τα πιο θετικά αποτελέσματα

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->