Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη θα επισκεφθεί τα Ανώγεια το Σάββατο το πρωϊ με πρώτο σταθμό (11 π.μ.) το Δημαρχείο Ανωγείων, όπου θα την υποδεχθεί ο δήμαρχος Εμμανουήλ Καλλέργης με μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και τους εργαζομένους του δήμου μας, με αφορμή τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Η κ. Γεροβασίλη θα συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο.

 Η κα Γεροβασίλη θα συζητήσει με τον Δήμαρχο Ανωγείων τόσο για το πυροσβεστικό φυλάκιο, όσο και για άλλα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου Ανωγείων σε θέματα Πολιτικής προστασίας.

Ο Μ. Καλλέργης θα επισημάνει τα προβλήματα του Δήμου και με την ευκαιρία θα  προσφέρει στην υπουργό τα καθιερωμένα Ανωγειανά δώρα, πριν αναχωρήσουν για το πυροσβεστικό φυλάκιο στο Μετόχι.

ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Ανώγεια έρχεται να καλύψει ένα έλλειμμα που υπήρχε στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου σε θέματα πολιτικής προστασίας και θα βοηθήσει αποτελεσματικά όπως ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση της στην “Α” η Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι: « η ίδρυση του κλιμακίου έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη δημιουργίας καλύτερων υποδομών για τη θωράκιση απέναντι στις συνέπειες από την εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή. Τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κρήτη και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε υποδομές, επιτείνουν αυτή την ανάγκη».

Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Ευγένιος. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι οι βουλευτές Ρεθύμνου, οι δήμαρχοι της περιοχής, ενώ ομιλίες  πέραν του δημάρχου Ανωγείων και της Υπουργού, θα πραγματοποιήσουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού σώματος Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης. Μετά την εκδήλωση θα παρατεθεί γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους στην παραδοσιακή ταβέρνα “Αμάλθεια”.

Στον χώρο του φυλακίου πραγματοποίησε αυτοψία ο Εμμανουήλ Καλλέργης, με τα πάντα να είναι έτοιμα για την τελετή των εγκαινίων. Διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανωγείων θα είναι ο ανθυποπυραγός Λάζαρος Λαζαρίδης ο οποίος θα έχει υπό τις εντολές του 11 πυροσβέστες.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε βλέπουμε τον δήμαρχο Ανωγείων που επιθεώρησε την Παρασκευή τον χώρο μαζί με τον διοικητή του φυλακίου και μέρους των πυροσβεστών, που προσθέτουν τις τελευταίες “πινελιές” για να είναι όλα έτοιμα αύριο το μεσημέρι ώστε να ξεκινήσει την λειτουργία του αμέσως μετά τα εγκαίνια.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->