Σε μια σπουδαία κίνηση και προσφορά στη νεολαία του χωριού, προχώρησε ο γνωστός Ανωγειανός μαντιναδολόγος και ποιητής Γιώργος Αγησιλάου Κουτάντος, προσφέροντας  δωρεάν στους μαθητές όλων των σχολείων μας τις  δυο τελευταίες του ποιητικές συλλογές καθώς και μια νουβέλα. Τα παιδιά έλαβαν από τρία βιβλία ένα σημαντικό δώρο γνώσης και μια συμβολική κίνηση που δείχνει ότι ακόμα και στη σημερινή εποχή του ίντερνετ και της τεχνολογίας, το βιβλίο παραμένει δικαίως το σημαντικότερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε ένα νέο που πλάθει τον χαρακτήρα του τώρα. Στα σχολεία βρέθηκε ο ίδιος ο Γιώργος Κουτάντος που συζήτησε και με τους μαθητές και έδωσε τα βιβλία του σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Ανωγείων. Πρόκειται για τις ποιητικές συλλογές “Ηλιοβασιλεύτρα” και “Ο Ενεστώτας Μέλλοντας” καθώς και τη νουβέλα “”Μυστικός Ύπνος”.

Για την προσφορά του αυτή ανακοίνωση έβγαλαν τα 15μελή των μαθητών του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου που αναφέρει σχετικά: “Oι μαθητές του Σταυράκειου Λυκείου και Γυμνασίου Ανωγείων  αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τον ποιητή Γιώργο Κουτάντο του Αγησιλάου,  για την προσφορά των  δυο ποιητικών συλλογών  του με τίτλο «Ηλιοβασιλεύτρα» και «Ο Ενεστώτας Μέλλοντας» και της  νουβέλας του  «Μυστικός Ύπνος» σε όλους τους μαθητές των σχολείων μας.Εκ μέρους του 15μελούς του Λυκείου,Βρέντζος Γεώργιος και Εκ μέρους του 15μελούς του Γυμνασίου Ξυλούρης Νικόλαος..” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Γιώργος Κουτάντος του Αγησιλάου και της Δόξας, γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1969 και μεγάλωσε στα Ανώγεια. Τα τρία βιβλία του που μοίρασε στους μαθητές εκδόθηκαν τον Ιούλιο του 2018. Στο παρελθόν ο ίδιος έχει εκδώσει και άλλες ποιητικές συλλογές και διηγήματα  που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση όπως τα “Ο κανένας από το πουθενά”, “Η συναυλία σιωπής”, “Δυτικά της νιότης”, “Επτά σιωπές” και άλλα.

Στίχους του έχουν τραγουδήσει μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Κρητικής Μουσικής, σε τραγούδια όπως ο “Ερημίτης” του Ψαραντώνη, το “Μάθημα” του Στέλιου Μπικάκη και το “Είμαι μιας άλλης εποχής” του Αντώνη Μαρτσάκη. Ο ίδιος είναι πτυχιούχος ηλεκτρονικών υπολογιστών και διάτρητων μηχανών.

Η “Α” απευθύνει τα συγχαρητήρια της για αυτή την εξαιρετική κίνηση στον ποιητή μας Γιώργη Κουτάντο. Του ευχόμαστε υγεία και δύναμη, να συνεχίσει να εμπνέεται από τη φύση, την παράδοση και τον έρωτα και να μας χαρίζει υπέροχες εικόνες και στιγμές πάνω στο χαρτί.

Κλείνουμε παραθέτοντας ένα μικρό απόσπασμα του από τη συλλογή “Ηλιοβασιλεύτρα” με τίτλο “Ταίρι δεν έχεις χωρισμέ”.

 

“Ταίρι δεν έχεις χωρισμέ, μήδε γονιούς και αδέρφια,

μα κι ούτε σπίτι για να μπεις, να θέσεις, να δειπνήσεις.

—————————————————————————

Μόνο φωλιάζεις στσι ψυχές τω πικραμένω ανθρώπω.

Μα εγώ δεν είμαι απ’αυτούς..

————————————————————————-

Στα δύσκολα βγάνω φτερά, στα εύκολα λυγίζω,

δε σε φοβούμαι χωρισμέ, μήδε σ’υπολογίζω..”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->