Την μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου και την ιστορική εξέγερση των φοιτητών εναντίον της Χούντας, τιμούν και φέτος με σειρά εκδηλώσεων οι μαθητές των Ανωγείων, τόσο του Δημοτικού όσο και του Λυκείου. Λαμπρές γιορτές με σεβασμό και τιμή στην δημοκρατία που οφείλει να μην ξεχνάει τις μαύρες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας, με την επιβολή της επταετούς δικτατορίας το 1967-1974 που οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου και στην διχοτόμηση του νησιού, που μέτρησε χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους.

Οι εκδηλώσεις των μαθητών, που περιλαμβάνουν, ποιήματα, χρονικό του Πολυτεχνείου και μουσική με τραγούδια εκείνης της εποχής που οι φοιτητές αντιτάχθηκαν στον Φασισμό, με μπροστάρη τότε και τον Αρχάγγελο της Κρήτης Νίκο Ξυλούρη, θα γίνουν αύριο Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, παραμονή της μεγάλης επετείου. Αναλυτικά το πρόγραμμα στο οποίο καλεσμένοι είναι όλοι οι Ανωγειανοί:

-Την Παρασκευή το πρωί στις 9 π.μ το Δημοτικό σχολείο τιμάει την εξέγερση με εκδήλωση στο αμφιθέατρο του.

-Στις 10 π.μ της Παρασκευής οι μαθητές της Α’Λυκείου θα παρουσιάσουν την εκδήλωση τους, την οποία προετοιμάζουν για πάνω από ένα μήνα, σε όλους τους μαθητές στο αμφιθέατρο του Δημοτικού σχολείου. Στον ίδιο χώρο με καλεσμένους όλους τους Ανωγειανούς θα γίνει νέα παρουσίαση της εκδήλωσης το βράδυ της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->