Συνέντευξη στον Γιώργη Μπαγκέρη

Ο Σταμάτης Μαματζάκης ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του ως προπονητής του Αετού Ανωγείων, προκαλώντας αίσθηση στο ποδοσφαιρικό Ηράκλειο, καθώς πρόκειται για έναν τεχνικό με σπουδαίες παραστάσεις ακόμα και στην Γ’Εθνική με τον ΠΟΑ, αλλά και στα τοπικά πρωταθλήματα Ηρακλείου με την Τύλισσο και την Δόξα Γαλιάς. Ο ίδιος, λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας, που ορίστηκε για την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ στο Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων, μίλησε στην ΑΝΩΓΗ, για πρώτη φορά ως προπονητής του Αετού, , μετά την πρώτη γνωριμία του με το Δ.Σ της ομάδας, αλλά και το έμψυχο δυναμικό της σε παίχτες. Ο Σταμάτης Μαματζάκης, ασπάζεται πλήρως τη φιλοσοφία της διοίκησης για Ανωγειανό κορμό που θα δώσει σε βάθος χρόνου αποτελέσματα, ενώ μιλάει για το πως υποδέχτηκε το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο, την μετακόμιση εκεί των Ανωγείων. Τέλος απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα παιδιά του χωριού, να ανηφορίσουν στο στάδιο και να ενταχθούν στον Αετό, καθώς όπως αναφέρει όλη η προσπάθεια γίνεται αποκλειστικά και ,όνο για τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην “Α” ο νέος τεχνικός του Αετού, είναι τα εξής:

Για την απόφαση του να υπογράψει στον Αετό Ανωγείων και να συμμετέχει στο Γ’Τοπικό Ηρακλείου:

Με πλησίασαν οι άνθρωποι του Αετού Ανωγείων και μου έκαναν μια πρόταση να οργανώσουμε τις Ακαδημίες της ομάδας, τώρα που πάρθηκε η απόφαση και η ομάδα μετακόμισε στο Ηράκλειο. Μίλησα με τον πρόεδρο και το Δ.Σ και πιστεύω ότι έχουν σκοπό και όραμα για να κάνουν σωστή δουλειά, αυτό είναι το κυριότερο. Αυτό το έλεγα και εγώ πριν αρκετά χρόνια, διότι τυχαίνει να είμαι και Ανωγειανός γαμπρός καθώς η γυναίκα μου κατάγεται από εδώ, ότι χωρίς Ακαδημίες ομάδες δεν υπάρχουν. Όχι μόνο στα Ανώγεια αλλά γενικά.

Συμφωνήσαμε σε όλα με τη διοίκηση και αποφασίσαμε ότι πρέπει ο Αετός να κατέβει στο πρωτάθλημα και να οργανώσουμε τις Ακαδημίες του. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισα να αναλάβω τον Αετό Ανωγείων. Θεωρώ ότι με επιμονή και πολύ δουλειά θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα η κατηγορία που θα αγωνιστούμε είναι χαμηλή και για μένα, καθώς πηγαίνοντας ένας προπονητής από βοηθός στη Γ’Εθνική, στο Γ’Τοπικό Ηρακλείου, αλλά πολλές φορές δεν πρέπει να εξετάζεις αυτό το πράγμα. Θεωρώ ότι όποιος έχει όρεξη για δουλειά και θέλει να προσφέρει κάποια πράγματα, δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία είναι, αλλά το πως αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει και η διοίκηση και εγώ να περάσει και πιστεύω ότι θα κάνουμε τον Αετό Ανωγείων σε βάθος χρόνου, την ομάδα που όλοι μας ονειρευόμαστε.

Για το Ανωγειανό στοιχείο που θα είναι το κύριο συστατικό του Αετού:

Αυτή ήταν η φιλοσοφία μας από την αρχή και της διοίκησης και εμένα. Γιατί όπως σου είπα και πριν, η φιλοσοφία μου αυτή δεν ξεκίνησε φέτος, αλλά από πολλά χρόνια πριν, όταν είχα κάνει εδώ κάποιες συζητήσεις με κάποιους ανθρώπους των Ανωγείων και τους είπα ότι χωρίς Ακαδημίες δεν υπάρχουν ομάδες. Μετά από περίπου 7 χρόνια είδαν ότι έτσι είναι η πραγματικότητα, όχι μόνο εδώ, αλλά παντού, είτε Ηράκλειο, είτε Ρέθυμνο, είτε οπουδήποτε! Η ουσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι να ρίχνεις το βάρος στα νέα παιδιά. Θα το προσπαθήσουμε με πίστη και επιμονή να κάνουμε αυτό που ονειρεύονται όλοι οι άνθρωποι του Αετού Ανωγείων, τόσο ο πρόεδρος Στέλιος Ξυλούρης, όσο και όλο το Δ.Σ.

Για τους στόχους στο Γ’Τοπικό φέτος, αλλά και αυτούς σε βάθος χρόνου στα πρωταθλήματα του Ηρακλείου:

Αυτοσκοπός σίγουρα δεν είναι η άνοδος στο Β’Τοπικό. Αλλά πάντα πρέπει να βάζουμε στόχους. Είτε παίζουν Ανωγειανοί μόνο, είτε όχι. Στην προκειμένη περίπτωση παίζουν Ανωγειανοί. Αλλά εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά που έχουν εδώ τα Ανώγεια μπορούν να ανεβάσουν και την ομάδα. Άρα λοιπόν ο στόχος μπαίνει αυτόματα, χωρίς να είναι αυτοσκοπός, να ανέβει η ομάδα κατηγορία.Ο Αετός φεύγοντας από μια κατηγορία όπως είναι το Α’Τοπικό Ρεθύμνου, με το υλικό και τα παιδιά που έχει το χωριό, μπορεί η ομάδα να πάρει την άνοδο από το Γ’Τοπικό Ηρακλείου.

Για το πως “υποδέχτηκαν” οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου του Ηρακλείου την μετακόμιση του Αετού στα πρωταθλήματα τους:

Όλος ο κόσμος και στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, το Λασίθι και παντού, γνωρίζει ότι τα Ανώγεια είναι ένα φιλόξενο χωριό και για αυτό μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Αλλά βγαίνοντας ποδοσφαιρικά η ομάδα προς το Ηράκλειο από το Ρέθυμνο, πολλοί το αντιλαμβάνονται και το βλέπουν λίγο καχύποπτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν αρέσει σε πολλούς. Γιατί στο μυαλό τους τα Ανώγεια στο ποδόσφαιρο τα συνδέουν με φασαρίες,τραμπουκισμούς και διάφορα άλλα τέτοια. Αυτά εμείς πρέπει να τα αποβάλλουμε.Όχι να τα αποβάλλουμε γιατί γίνονται μόνο στα Ανώγεια, καθώς παντού γίνονται, αλλά εμείς αυτό που πρέπει να περάσουμε είναι η φιλοξενία και αυτό που δείχνουν τα Ανώγεια, σε όλα τα άλλα επίπεδα, είτε στη μουσική, τον πολιτισμό τους ανθρώπους, παντού. Αυτό πρέπει εμείς να δώσουμε στο Ηράκλειο.Κανείς άνθρωπος δεν είναι καχύποπτος έτσι απλά από μόνος του. Πρέπει να το αποδείξουμε εμείς οι ίδιοι όλο αυτό, μέσα από τις πράξεις μας. Να μείνει η ποδοσφαιρική ομάδα του Αετού στο Ηράκλειο, και να είναι όπως το χωριό που εκπροσωπεί, φιλόξενη και πάντα με σεβασμό προς όλους, αυτό πρέπει εμείς να περάσουμε στον υπόλοιπο κόσμο.Η φιλοξενία σε όλες τις ομάδες που θα έρχονται εδώ, θα είναι από τα πιο σημαντικά καθήκοντα όλων μας.

Για την έναρξη της προετοιμασίας την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου και το κάλεσμα του στα νέα παιδιά του χωριού:

Αυτό που θέλω να πω στα παιδιά που βρίσκονται στα Ανώγεια, είναι ότι πρέπει να ασχοληθούν με τον Αετό, γιατί είναι η ομάδα του χωριού τους. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας.Ότι τα παιδιά είναι το μέλλον, παντού, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Αυτά τα παιδιά, αν καταλάβουν ότι πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον και ότι στην ουσία η ομάδα θα στηρίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της σε αυτούς, πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουν και θα δώσουν και περισσότερα από ότι εμείς περιμένουμε.Πρέπει να τους δώσουμε το ερέθισμα ώστε να έρθουν και να μην φύγουν. Το θέμα δεν είναι μόνο να έρθουν στο γήπεδο, αλλά το πως θα τα κρατήσεις, πως θα τους μάθεις να παίζουν μπάλα, πως θα διδαχθούν τον σεβασμό στον συμπαίχτη, τον αντίπαλο, τον διαιτητή, τον κόσμο. Όλο αυτό το πακέτο πρέπει να δώσουμε στα παιδιά. Προτείνω λοιπόν στα παιδιά να έρθουν και θα δουν στην πράξη ότι πραγματικά η ομάδα του Αετού θα στηρίζεται στα παιδιά των Ανωγείων.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->