Θερμοκρασία 20.7°
Άνεμος 0.0 Δ
Βαρόμετρο 1009.1
Υγρασία 60%
Βροχόπτωση Μήνα 12.2 mm
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

Συνέντευξη στον Γιώργη Μπαγκέρη

Οι ραγδαίες εξελίξεις του τελευταίου μήνα, έφεραν τον Αετό από το σκοτάδι της οριστικής διάλυσης, στο φως της αναγέννησης και της οριστικής μετακόμισης του στο Ηράκλειο όπου πλέον θα ανοίγει τα περήφανα φτερά του. Ηγέτης αυτής της κίνησης και μπροστάρης είναι ο Στέλιος Ξυλούρης, ο νέος πρόεδρος της ομάδας που αναλαμβάνει σε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές του σωματείου που μετράει 55 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Ο Στέλιος Ξυλούρης, ιατρός γυναικολόγος με 20 χρόνια παρουσίας στο Ηράκλειο, είναι η ήρεμη δύναμη που θα “σπρώξει” τον Αετό σε αυτό το νέο και άκρως ελπιδοφόρο “πέταγμα” του.

 

Η ΑΝΩΓΗ συνομίλησε με τον καινούριο πρόεδρο του Αετού, μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης. Μας ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αναλάβει την προεδρία, τους στόχους και τους συνεργάτες του σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και το όραμα του για τη νεολαία του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Ανωγειανούς όπου γης να στηρίξουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό των Ανωγείων που όλοι αγαπάμε και πρέπει να συνδράμομε με κάθε τρόπο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Ξυλούρη ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση και πάρθηκε η οριστική απόφαση για μετακόμιση του Αετού στο Ηράκλειο. Πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

Η Συνέλευση που κάναμε στα Ανώγεια, επικύρωσε αυτό που όλοι θέλαμε καθώς όλοι ήταν σύμφωνοι με την ιδέα της μετακόμισης στο Ηράκλειο. Μένει τώρα να προωθήσουμε τα χαρτιά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και σιγά σιγά θα αρχίσουμε παράλληλα να κουβεντιάζουμε και το τεχνικό μέρος.

Για ποιο λόγο ασχοληθήκατε με τον Αετό Ανωγείων. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση και ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Μπήκα στον Αετό γιατί ήμουν σύμφωνος με όλη τη φιλοσοφία και την κουλτούρα με την οποία πάει να δημιουργηθεί ξανά η ομάδα. Όπως είπαμε και στη συνάντηση, η ομάδα θα ασχοληθεί με πολλά πράγματα πέρα από το αγωνιστικό μέρος. Με επίκεντρο τα παιδιά των Ανωγείων. Να λειτουργήσει η ομάδα ως “σχολείο” για την μόρφωση ανθρώπων που θα βγουν καλοί και χρήσιμοι στην κοινωνία. Να συμμετέχουμε επίσης σαν ομάδα σε κοινωνικά θέματα.Να έχουμε καλύτερης ποιότητας ανθρώπους. Βασικό για μένα είναι τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και όχι απαραίτητα με το ποδοσφαιρικό πνεύμα που μέχρι τώρα υπήρχε, της βρισιάς, της βίας, της κακομεταχείρισης. Είμαστε κατά της βίας στο σχηματισμό της νέας μας ομάδας, όχι βρισιές, καλή συμπεριφορά, σεβασμό προς συμπαίχτες και αντιπάλους. Αυτή τη φιλοσοφία έχουν όλοι που μπήκαν στον Αετό, ήμουν σύμφωνος με τη νοοτροπία και τη θέληση τους αυτή και για αυτό δέχτηκα να αναλάβω την προεδρία του Αετού.

Τα πρώτα μηνύματα που έχετε λάβει από δικούς σας ανθρώπους, φίλους και συγγενείς ποια είναι μετά την ανάληψη της προεδρίας:

Είναι σύντομο το χρονικό διάστημα που έχει ακουστεί όλη αυτή η προσπάθεια και δεν έχω πολλά τέτοια μηνύματα ακόμα. Αλλά από τους λίγους με τους οποίους μίλησα, οι πρώτες εκτιμήσεις τους είναι θετικές και μου τονίζουν ότι θα σταθούν στο πλευρό μου και θα με στηρίξουν. Αυτό τουλάχιστον έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα και πιστεύω ότι ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται μέρα με την ημέρα.

 Να περιμένουμε έναν Αετό που θα βασίζεται στο Ανωγειανό στοιχείο;

Φέτος θα είναι μόνο με Ανωγειανούς, αλλά και γενικότερα η φιλοσοφία μας θα είναι αυτή και τα επόμενα χρόνια. Θα ξεκινήσουμε με το καλό φέτος με συμμετοχή στο Γ’Τοπικό Ηρακλείου και αποκλειστικά με  Ανωγειανούς παίχτες και αν δούμε στην πορεία ότι η ομάδα έχει ανάγκη και από άλλους παίχτες ή ανθρώπους για να ενισχύσουμε λίγο το αγωνιστικό μέρος θα το κουβεντιάσουμε και το Δ.Σ θα αποφασίσει για περαιτέρω κινήσεις.

Στην περίπτωση που δεν προλάβει φέτος η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή, αυτό αλλάζει τα σχέδια και το πλάνο σας για τον Αετό;

Εννοείτε πως δεν θα αλλάξει τίποτα. Βεβαίως και θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Θα οργανωθούμε, θα υπάρχουν οι Ακαδημίες στις οποίες από φέτος θα δώσουμε ιδιαίτερη βάση και θα οργανωθούμε περισσότερο για να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

 Η ομάδα μετακομίζει στο Ηράκλειο αλλά έδρα δεν αλλάζει, παραμένει στα Ανώγεια;

Η έδρα του Αετού πάντα θα είναι στα Ανώγεια παρά τη μετακόμιση στα πρωταθλήματα του Ηρακλείου. Έχω ακούσει και έχω διαβάσει ότι θα γίνουν και έργα στο Δημοτικό Στάδιο, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εγκαταστάσεις. Είναι σημαντικό να αγωνίζεται η ομάδα σε ανακαινισμένο και όμορφο γήπεδο, ελπίζω ο Δήμαρχος Ανωγείων που προσπαθεί, να κάνει σύντομα αυτό το έργο που θα έρθει παράλληλα με τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα.

 Ποια είναι η άποψη σας γα τον καταρτισμό του νέου Δ.Σ, είστε ευχαριστημένος από τα πρόσωπα που το απαρτίζουν; Να περιμένουμε και νέες προσθήκες;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη σύσταση του Δ.Σ και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν, ίσως αυτά αυξηθούν λίγο αν και νομίζω ότι ήδη ο αριθμός 18 είναι υπέρ αρκετός.Τα πρόσωπα που μπήκαν μέσα στο συμβούλιο είναι όλα καλής ποιότητας άνθρωποι και λίγο πολύ όλοι έχουμε την ίδια αντίληψη. Αυτό είναι σημαντικό γιατί με κοινές ιδέες στόχους και οράματα, το Δ.Σ θα λειτουργήσει κι αυτό ως ομάδα και θα φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μιλήσατε στην συνέλευση για μια  ομάδα λαϊκής βάσης. Πόσο εφικτός είναι αυτός ο στόχος;

Εγώ θεωρώ ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να σταθεί στα πόδια της μια ερασιτεχνική ομάδα. Για να φτιάξουν έτσι μια σωστή βάση που θα έχει και διάρκεια, θα πάει σε βάθος χρόνου.Αλλιώς όταν μια ομάδα βασίζεται αποκλειστικά σε χορηγούς κάποια στιγμή φτάνει στο σημείο να διαλύσει όπως συνέβη και πρόσφατα με τον Αετό που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

 Τι θέλετε να πείτε στους Ανωγειανούς όπου γης; Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα προς όλους μας;

Απευθύνω κάλεσμα προς όλους τους Ανωγειανούς. Καλούμε κάθε Ανωγειανό όπου και να βρίσκεται με ότι και να ασχολείται, να δώσει σημασία στον Αετό και σε αυτό που τώρα συμβαίνει, γιατί είναι σημαντικό για τη νεολαία του χωριού μας. Ζητάμε τη στήριξη τους. Όχι μόνο την οικονομική αλλά και τη συμμετοχή και παρουσία τους αν είναι δυνατό. Όλοι αγαπάμε αυτόν τον τόπο ας τον στηρίξουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Καλή δύναμη σας ευχόμαστε, ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας.

Και εγώ σας ευχαριστώ και σας περιμένω όλους δίπλα μας να δούμε την ομάδα και τα παιδιά που θα ασχοληθούν με τον αθλητισμό στο επίπεδο που όλοι ονειρευόμαστε.

 

*Ο Στέλιος Ξυλούρης, γεννήθηκε στο Καλού Τεμένους το 1956. Σχολείο πήγε στα Ανώγεια, μέχρι το Γυμνάσιο, το οποίο ολοκλήρωσε στο χωριό Πόμπια. Είναι Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Ιατρικής της Ρώμης. Ειδικεύτηκε στη μαιευτική-γυναικολογία και ασκεί το επάγγελμα του ιατρού γυναικολόγου  στο Ηράκλειο εδώ και 20 χρόνια. Είναι μέσα στην ομάδα των ιατρών που δημιούργησαν την κλινική Ασκληπείο Κρήτης.

Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Δουλγεράκη από τη Μεσσαρά. Έχει τρία παιδιά, δυο γιους και μια κόρη. Ο γιος του Γιάννης έχει ανοίξει φαρμακείο τον τελευταίο χρόνο στα Ανώγεια ο  Απόστολος  έχει κατάστημα οπτικών στο Ηράκλειο και η Μαριλένα  είναι φοιτήτρια Ιατρικής στο πέμπτο έτος στην Ρουμανία. Μάλιστα ο γιος του Απόστολος φόρεσε την φανέλα του Αετού για ενάμιση χρόνο αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΡ την περίοδο 2015-16.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->