Ρεπορτάζ: Γιώργης Μπαγκέρης

Επίσημα πλέον άλλαξε σελίδα ο Αετός Ανωγείων, μετά τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής στα Ανώγεια, στην οποία δεν εμφανίστηκε κάποια άλλη πρόταση και οριστικά πλέον η ομάδα μας θα μετακομίσει στο Ηράκλειο, με έδρα πάντα το Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων. Νέος πρόεδρος του Αετού θα είναι ο Γυναικολόγος ιατρός κ.Στέλιος Ξυλούρης, ενώ ήδη το Δ.Σ απαρτίζεται από άλλα 17 άτομα τα οποία ίσως αυξηθούν τις επόμενες ημέρες! Πλέον οι άνθρωποι της ομάδας “τρέχουν” για να προλάβουν τις διαδικασίες και τις προθεσμίες, ώστε να μπει και η βούλα στην μετακόμιση στο Ηράκλειο και ο Αετός να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, στο Γ’Τοπικό Ηρακλείου, με βάση το Ανωγειανό έμψυχο υλικό και τις Ακαδημίες του, σε ένα τομέα που έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σύντομη ομιλία του ο νέος πρόεδρος.

Στην σημερινή Συνέλευση, το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης, οι πρώην πρόεδροι του Αετού Μίλτος Πλουσής και π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων Νίκος Βρέντζος που ήταν ο πρώτος άνθρωπος  μαζί με τον Πολιτικό Μηχανικό Γιάννη Σαλούστρο και όλα τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και  ξεκίνησαν τις επαφές και τις ενέργειες για να αποτρέψουν τη διάλυση του Αετού, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας και Ανωγειανοί που είτε ζουν στο χωριό, είτε δραστηριοποιούνται μόνιμα στο Ηράκλειο, στην Αθήνα και άλλες περιοχές. Όπως αναφέραμε αρκετοί εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Δ.Σ ενώ υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις για το αν θα αργήσουν οι νομικές διαδικασίες και αν η ομάδα θα προλάβει να συμμετέχει από φέτος στο Ηράκλειο, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Αρχικά στη Συνέλευση μίλησε ο πρώην πλέον πρόεδρος του Αετού Μίλτος Πλουσής που βοήθησε στην μετάβαση της ομάδας και μάλιστα θα συμμετέχει και προσωπικά στο νέο Δ.Σ . Ο κ.Πλουσής μίλησε για τα πεπραγμένα της πενταετούς προεδρίας του, τις δυσκολίες και τις θυσίες του ίδιου και των συνεργατών του για την ύπαρξη της ομάδας, αλλά και την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα στο Ηράκλειο, απόφαση που χαρακτήρισε μονόδρομο.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο νέος πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Ξυλούρης που ανέφερε επιγραμματικά τα εξής:”Πήραμε αυτή τη πρωτοβουλία να μπούμε ενεργά στον Αετό διότι καταρχήν δεν επιθυμούσαμε τη διάλυση της ομάδας.Οι προοπτικές για τον Αετό στο Ηράκλειο θα είναι πολύ μεγαλύτερες για λόγους που έχουν αναφερθεί, όπως η απόσταση αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ανωγειανοί δραστηριοποιούνται εκεί. Εμείς επιθυμούμε ο Αετός να συσταθεί ως μια λαϊκή βάση με τους απανταχού Ανωγειανούς που μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν είτε υλικά είτε ψυχικά.

Να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις μικρές ηλικίες. Ο Αετός να παίξει μορφωτικό και πολιτιστικό ρόλο να διαπαιδαγωγήσει και να τροφοδοτήσει τη κοινωνία με χρήσιμους πολίτες. Παράλληλα η ομάδα να παίξει ένα ενωτικό ρόλο στους απανταχού Ανωγειανούς, στους οποίους απευθύνουμε ανεξαιρέτως το κάλεσμα μας. Υπάρχει από μέρους μας καλή πρόθεση και διάθεση και με τη βοήθεια όλων σας θα υλοποιήσουμε το δικό μας όραμα για τον Αετό..” ολοκλήρωσε ο κ.Ξυλούρης.

Στο κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης μίλησε το δεξί χέρι του νέου προέδρου, ο Πολιτικός Μηχανικός  Γιάννης Σαλούστρος όπου ενημέρωσε τον κόσμο για τα νομικά ζητήματα της μετάβασης στο Ηράκλειο. Όπως ανέφερε, υπάρχει επικοινωνία και με τις δυο Ενώσεις, αλλά και η δέσμευση τους για θετική απάντηση στο αίτημα του Αετού, η οποία αναμένεται άμεσα, ώστε στη συνέχεια να δοθεί η τελική συγκατάθεση από την ΕΠΟ. Όπως αναφέρθηκε σε όλους τους τόνους ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, η ομάδα να μην προλάβει φέτος τις προθεσμίες, το πλάνο δεν αλλάζει, η δουλειά με τις Ακαδημίες θα συνεχιστεί και ο Αετός θα κατέβει στο Ηράκλειο την επόμενη χρονιά.

Δηλώσεις στην ΑΝΩΓΗ

Δήμαρχος Ανωγείων, Εμμανουήλ Καλλέργης: “Βλέπω ότι πολλά πρόσωπα των Ανωγείων δραστηριοποιούνται ξανά με την ομάδα, και εμείς θα είμαστε δίπλα τους όσο μπορούμε για την ουσία του ερασιτεχνικού αθλητισμού..”

“Όσα ειπώθηκαν σήμερα ήταν όλα σε μια σωστή βάση. Αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει να υπάρχει ο Αετός και να συνεχίσει να παίζει καταλυτικό ρόλο στην κοινωνία μας. Άρα ότι και να γίνει με τα νομικά ζητήματα της μετάβασης στο Ηράκλειο, τα λόγια που άκουσα από το νέο πρόεδρο, για τις Ακαδημίες και τις μικρές ηλικίες μου δείχνουν ότι τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Βλέπω ότι πολλά πρόσωπα των Ανωγείων δραστηριοποιούνται ξανά με την ομάδα, και εμείς θα είμαστε δίπλα τους όσο μπορούμε για την ουσία του ερασιτεχνικού αθλητισμού που δεν είναι ο πρωταθλητισμός αλλά η προσοχή και η συνδρομή μας προς τα νέα παιδιά του τόπου μας ώστε αυτά  να στραφούν στον αθλητισμό.

Ας κάνουμε βήμα βήμα αυτή την προσπάθεια για την ομάδα του τόπου μας. Είτε αγωνιστεί φέτος, είτε του χρόνου σημασία έχει να μπουν δυνατές βάσεις και ένα πλάνο και όραμα που από ότι διαπιστώνω υπάρχει σε αυτούς που αναλαμβάνουν τον Αετό. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο Δήμος θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας για ότι χρειαστείτε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας..”

Πρώην πρόεδρος Αετού Μίλτος Πλουσής: “Είμαι αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα του Αετού. Εμείς ως παλιά διοίκηση στηρίξαμε εξαρχής όλο αυτό το εγχείρημα έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε..”

“Οριστικοποιήθηκε πλέον μετά τη σημερινή μας συνάντηση η απόφαση για μετακόμιση του Αετού στην Ένωση Ηρακλείου. Θεωρούμε ότι αυτή ήταν η ιδανική επιλογή για τον Αετό καθώς η ομάδα είχε φτάσει σε ένα διοικητικό αδιέξοδο. Είμαι αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα του Αετού. Εμείς ως παλιά διοίκηση στηρίξαμε εξαρχής όλο αυτό το εγχείρημα έμπρακτα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, καθώς θα συμμετέχω στο νέο συμβούλιο ως εκπρόσωπος της παλιάς διοίκησης, ώστε να βοηθήσουμε στην ομαλή μετάβαση τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο διοικητικό. Είμαι αισιόδοξος το τονίζω. Ο Αετός επιβίωσε.

Δεν γνώριζα προσωπικά το νέο πρόεδρο του Αετού, τον Στέλιο Ξυλούρη. Όσες φορές όμως έχουμε συναντηθεί το τελευταίο διάστημα ί μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση. Είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και γενικά τα πρόσωπα που έχουν μπει στο νέο συμβούλιο μου δίνουν μια σιγουριά ότι όντως ο Αετός έχει αλλάξει σελίδα και φιλοσοφία..”

 Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων, Νίκος Βρέντζος:  “Χρέος και μέλημα μας, ως μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και ως Ανωγειανοί, είναι να μη σταματήσει ο Αετός τις δραστηριότητες του. Να μην σταματήσει ο αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθαι στα Ανώγεια..”

“Μετά τη Συνέλευση της 8ης Ιουλίου η οποία δεν είχε προσέλευση με αποτέλεσμα την παραίτηση του συμβουλίου και την κατάθεση της σφραγίδας και των εγγράφων της ομάδας στον Δήμο Ανωγείων, ως Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων αυτή ήταν μια κατάσταση που μας έκανε να αισθανθούμε άσχημα. Όλα τα μέλη θεωρήσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι. Διότι όπως γνωρίζεται ο Αετός Ανωγείων ιδρύθηκε μέσα από τα σπλάχνα του Πολιτιστικού συλλόγου, το 1960 ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός και τρία χρόνια αργότερα το 1963 ιδρύθηκε ο Αετός. Έπρεπε πάση θυσία να δράσουμε για να διατηρηθεί αυτό το σωματείο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Κρήτης. Ο Πολιτιστικός με μια πρωτοβουλία που πήρε με κάποιους επιχειρηματίες Ανωγειανούς που ζουν μόνιμα στο Ηράκλειο και με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, συνομιλήσαμε και είδαμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε τη διάλυση της ομάδας και να ενεργοποιηθούμε μέλη και φίλοι του Αετού και να την κατεβάσουμε στο πρωτάθλημα. Εκεί υπήρξε το δίλημμα Ηρακλείου ή Ρεθύμνου και αφού μιλήσαμε με νομικούς και τους προέδρους των δυο Ενώσεων, είδαμε ότι η καλύτερη δυνατή λύση είναι η συμμετοχή στο Γ’Τοπικό Ηρακλείου για το νέο ξεκίνημα.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν δυο συναντήσεις σε διάφορα μέρη του Ηρακλείου με μεγάλη συμμετοχή. Τρέξαμε άμεσα τα διαδικαστικά θέματα και μας μένει πλέον η μεταγραφή στο Ηράκλειο βάσει γεωγραφικών λόγων και κοντινότερης απόστασης κάτι που βοηθά την ομάδα σε πολλά επίπεδα τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί υπάρχει μια ενεργοποίηση του χωριού. Θα αναζητήσουμε και νέα μέλη για το Δ.Σ με μπροστάρη το νέο μας πρόεδρο Στέλιο Ξυλούρη, σε μια δύσκολη όσο και ιστορική στιγμή για τον Αετό. Χρέος και μέλημα μας, ως μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και ως Ανωγειανοί, είναι να μη σταματήσει ο Αετός τις δραστηριότητες του. Να μην σταματήσει ο αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθαι στα Ανώγεια. Να γαλουχηθούν τα μικρά παιδιά στη σωστή νοοτροπία του υγιούς αθλητισμού και να βρίσκουν διεξόδους στο χωριό μας μέσω του ποδοσφαίρου.Η ομάδα θα  στηριχθεί κατά κύριο λόγο στους ντόπιους ποδοσφαιριστές. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη προσπάθεια και ελπίζω μέχρι τέλος του μήνα να οριστικοποιηθεί η κατάσταση και να “κλειδώσει” η μεταγραφή του Αετού στο Ηράκλειο..”

Αναφέρουμε τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο Δ.Σ με πρόεδρο τον Στέλιο Ξυλούρη, μια λίστα που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς αναμένονται και νέα ονόματα, ενώ επίσης δεν έχουν οριστεί οι αρμοδιότητες του καθενός αναμένοντας τις εξελίξεις για το αίτημα μεταγραφής στο Ηράκλειο. Τα πρόσωπα μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

-Γιώργης Καλομοίρης

-Μανώλης Σκανδάλης

-Γιάννης Σαλούστρος

-Γιώργης Σπαχής

-Νίκος Καλομοίρης

-Παναγιώτης Πασπαράκης

-Παύλος Σκουλάς

-Γιάννης Καλλέργης (Κουρούπη)

-Μίλτος Πλουσής

-Νίκος Ξυλούρης

-Γιώργης Μπαγκέρης

-Γιάννης Καλλέργης (Σηφογιάννη)

-Δημήτρης Σφακιανάκης

-Νίκος Βρέντζος

-Γιάννης Μπρίνταλος

-Δημήτρης Σκανδάλης

-Βασίλης Ανδρεαδάκης

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η ΑΝΩΓΗ πάντα δίπλα στον Αετό μετέχει στο νέο Δ.Σ , με την παρουσία του συντάκτη της Γιώργη Μπαγκέρη. Η εφημερίδα μας όπως πάντα στηρίζει τις προσπάθειες του Αετού και είναι έτοιμη για νέα ρεπορτάζ αγώνων, οργώνοντας και το Νομό Ηρακλείου, καθώς θα ακολουθήσει σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα την ομάδα σε αυτό το νέο της ξεκίνημα.

Η ΑΝΩΓΗ πήρε συνέντευξη σήμερα από το νέο πρόεδρο του Αετού Στέλιο Ξυλούρη, που μίλησε για το όραμα και τους στόχους του, στο βαρύ φορτίο που επωμίζεται, μιας ιστορικής ομάδας με ένδοξο παρελθόν, δυναμικό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον.

Ολόκληρη τη συνέντευξη θα σας παρουσιάσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ καλή δύναμη!

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->