Σε μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα για όλους τους Ανωγειανούς και πριν την κηδεία του Γεωργίου Κλάδου, το χωριό αλλά και η Κρήτη γενικότερα, αποχαιρέτησε με αίσθημα βαθιάς οδύνης της Ντιάνα Μανουρά, που “έφυγε’ νικημένη από τον καρκίνο μόλις στα 53 της χρόνια. Για “μια λαμπερή προσωπικότητα ενός ωραίου ανθρώπου, της κόρης του αγωνιστή καθηγητή Μανούσου Μανουρά”  όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, ενώ ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι “ο θάνατος της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους εκείνους που την αγάπησαν, μαθήτευσαν και συμπορεύτηκαν μαζί της..”. Μάλιστα μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου θα μετονομαστεί σε αίθουσα “ΝΤΙΑΝΑ ΜΑΝΟΥΡΑ”.

Στο άκουσμα του θανάτου της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εξέδωσε ψήφισμα που αναφέρει τα εξής:

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ηρακλείου, αποτυπώνοντας το συλλογικό αίσθημα της λύπης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου στο άκουσμα του πρόωρου θανάτου της αγαπητής συναδέλφου Ντιάνας ή Αρτεμης Μανουρά, εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του στο σύζυγό , τη μητέρα, τα αδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς της.

Δηλώνει ότι η απουσία της διακεκριμένης φιλολόγου, της αξιοζήλευτης παιδαγωγού, της σεμνής και αξιοπρεπούς συναδέλφου Ντιάνας Μανουρά, καθιστά από σήμερα φτωχότερη την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας, αφού χάνει ένα από τα εκλεκτά μέλη της, που με το παιδαγωγικό έργο και την πολιτιστική δράση του πλούτιζε τις ψυχές των νέων και κέντριζε με το μεράκι της δημιουργικής αναζήτησης τους συμπολίτες της.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει και στους συγγενείς της εκλιπούσης καλή δύναμη στη δύσκολη στιγμή του σκληρού αποχωρισμού.

Η Ντιάνα Μανουρά υπήρξε φιλόλογος, ενώ είχε διατελέσει μέλος της ΕΡΤ και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ είχε θητεύσει ως πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ηρακλείου. Πλήθος κόσμου και προσωπικότητες των γραμμάτων και της εκπαίδευσης την αποχαιρέτησαν χθες στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας στον Μασταμπά, ενώ ακολούθησε η ταφή της στα αγαπημένα της Ανώγεια, τα οποία εξύψωσε με την ακέραιη στάση ζωής της και την προσφορά της στον Πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Συγκλονιστική υπήρξε η στιγμή στην εκκλησία όπου μαθητές της την αποχαιρέτησαν τραγουδώντας με λυγμούς αποσπάσματα από μια ελεγεία του  αρχαίου ποιητή, Αρχίλοχου  , προκαλώντας συγκίνηση και δάκρυα στους παρευρισκόμενους στην τελετή.

Καρδιά μου, που σε ταράζουν αγιάτρευτες συμφορές,

μάζεψε τις δυνάμεις και ενάντια βάλε στους εχθρούς τα στήθη.

—————————————————————————

Και μητ’ όταν νικάς πάρα πολύ να  χαίρεσαι,

κι αν νικηθείς στο σπίτι σου, μη κλειστείς κι οδύρεσαι.

———————————————————————

Λύπη η χαρά σε βρει, συγκράτα την παραφορά σου,

προσπάθησε να καταλάβεις τον ρυθμό που κυβερνάει τους ανθρώπους.

Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=uBzJM978Ca4&feature=youtu.be

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->