Θερμοκρασία 17.8°
Άνεμος 4.8 Α
Βαρόμετρο 1010.1
Υγρασία 66%
Βροχόπτωση Μήνα 12.2 mm
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σεισάρχων προσκάλεσε τον σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα στα Σείσαρχα. Ο σκηνοθέτης αποδέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου και θα βρίσκεται στα Σείσαρχα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου όπου στις οκτώ το βράδυ θα προβληθεί η ταινία του «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ».Η ταινία θα προβληθεί στην αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σεισάρχων. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Σκηνοθέτη.

 

Η ταινία είναι μια κωμωδία χαμηλών τόνων που αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις και στη διαδικασία αλλοτρίωσης  των στελεχών. Παρακολουθεί έναν νέο χημικό ο οποίος ξεκινάει την καριέρα του σε μια μικρή φαρμακευτική εταιρεία οικογενειακού τύπου και στη συνέχεια προσλαμβάνεται σε μια θυγατρική πολυεθνικής. Πέρα από τις διαφορές στον τρόπο οργάνωσης των δύο εταιρειών,  και στις δύο περιπτώσεις ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος  με τον καθημερινό παραλογισμό των μηχανισμών εξουσίας, μέχρι που γίνεται  και ο ίδιος μέρος αυτών των μηχανισμών και φορέας του παραλογισμού.

 

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας.

Φωτογραφία: Γιώργος Καβάγιας.

Παίζουν: Μηνάς Χατζησάββας, Νέλλη Αγγελίδου, Γιάννης Γκούμας, Αντώνης Αντωνίου, Λευτέρης Βογιατζής, Τάσος Υφαντής, Μάγια Λυμπεροπούλου, Δημήτρης Καταλειφός, Θάνος Καληώρας, Τάσος Χαλκιάς, Λάμπρος Τσάγκας, Μαρία Φωκά, Αγγελική Κυριαζάκη, Σάντρα Λαμπρίδη, Νίτα Παγώνη, Μαριτίνα Πάσσαρη, Δημήτρης Πετράτος, Λήδα Πρωτοψάλτη, Χριστίνα Σιμοπούλου, Κώστας Σφήκας.

Διάρκεια: 77

 

Βραβεία-Διακρίσεις:

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
1979
ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΠΕΚΚ)
ΕΛΛΑΔΑ 1979
ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1979
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (20ο)
ΕΛΛΑΔΑ 1979
ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Συμμετοχές:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ
ΤΣΕΧΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ 1980

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->