Θερμοκρασία 29.2°
Άνεμος 6.4 ΝΔ
Βαρόμετρο 1008.8
Υγρασία 23%
Βροχόπτωση Μήνα 0.0 mm
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

Κυριακή 13 Αυγούστου. Εκδηλώσεις μνήμης για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Γερμανούς  με την τιμητική παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Ο κ.Παυλόπουλος θα φτάσει στα Ανώγεια στις 10.30 π.μ όπου θα τελεστεί Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου. Στις 11 π.μ Επιμνημόσυνος δέησις στην πλατεία “Αρμί”. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο κ.Δημήτρη Σαλούστρο (Ζαϊμης) με τίτλο “Το ποινικό δικαίωμα στο φως”. Η Μαρίνα Δακανάλη θα τραγουδήσει απόσπασμα από το τραγούδι της Ειρήνης Αναγνωστάκη “Ω! Παναγιά μου Ανωγειανή”.

Στις 12 μ.μ η τελετή ανακήρυξης του κ.Παυλόπουλου σε επίτιμου δημότη Ανωγείων στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων.

Στη 1 μ.μ επίσκεψη στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης και ξενάγηση από την αρχαιολόγο Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη.

Στις 2 μ.μ επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Στις 9.30 μ.μ στο θέατρο “Νίκος Ξυλούρης” οι “Μύθοι των Ανωγείων”. Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μέσα από τους μύθους και με ακριβούς συμπαραστάτες θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει την ψυχή αυτού του λαού που πιο ψηλά από όλα βάζει τον Πολιτισμό, την υπερηφάνεια, την ελευθερία. Μαζί του μουσικοί  χορευτές και τραγουδιστές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Μια πορεία στην ιστορία των Ανωγείων μέσα από τους Μύθους της “Νεράιδας” του θεριού της Ζώμινθος, του Υάκινθου, της Βοσκοπούλας, του Αί Γιώργη.

Συμμετέχουν οι:Ψαραντώνης-Γιαλάφτης-Βασίλης Δραμουντάνης-Γιώργης Βρέντζος-Δημήτρης Ξυλούρης-Γιώργης Ρούλιος-Στέφανος και Βασίλης Χαιρέτης-Μαρίνα Δακανάλη-Αλίκη Ζωγράφου.

Αφήγηση:Νίκος Βρέντζος (Μπουργονίκος)

Στο χορό το “μυθικό” συγκρότημα Μαυρόκωστα-Σταυρακάκη και η σχολή χορού Φένιας Χαιρέτη και Παύλου Πωλιουδάκη.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->