Μετά από αρκετό διάστημα όπως αναφέρει και η ανακοίνωση, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων, διοργανώνει εκδρομή στην Κάρπαθο, την ανεξερεύνητη γητεύτρα των Δωδεκανήσων, από τις 6 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου. Οι αιτήσεις για την συμμετοχή πρέπει να γίνουν μέχρι και τις 10 Αυγούστου στον χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στα Ανώγεια. Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο κυμαίνεται από το ποσό των 250 έως και των 310 ευρώ. Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής και όλα τα μέρη που θα επισκεφθούν οι τυχεροί που θα βρεθούν εκεί είναι το εξής:

 

πρόγραμμα εκδρομής

ΤΕΤΑΡΤΗ  06/9: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο φέρρυ μπόουτ  και αναχώρηση για την Κάρπαθο. Αφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πούλμαν,μεταφορά και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για βολτούλα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

ΠΕΜΠΤΗ  07/9:  ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΛΟΙΑΡΙΟ ΣΤΟΝ

                                                           ΟΛΥΜΠΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο  και εκδρομή στην εκθαμβωτική Όλυμπο έναν από τους πιο εντυπωσιακούς οικισμούς του νησιού, που μοιάζει να ακροβατεί ανάμεσα σε δύο λόφους με ιστορία του φτάνει στον 9ο αιώνα. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια, θα δούμε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πλατεία του χωριού, το λαογραφικό μουσείο Ολύμπου κ.α.. Χρόνος για να θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές σε ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς εκεί που σμίγει η παράδοση με την ιστορία και την σκληρή ζωή των κατοίκων του χωριού αυτού. Αργότερα μετάβαση στο  Διαφάνι, για  φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

                                   

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/9  :  ΣΠΟΑ – ΜΕΣΟΧΩΡΙ – ΛΕΥΚΟ – ΑΔΕΙΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο  και ο γύρος μας σήμερα ξεκινάει από τη Σπόα,

γραφικό χωριό με πολλούς ανεμόμυλους και ακολουθεί επίσκεψη

στο Μεσοχώρι ένα γραφικό χωριό κτισμένο σε ένα ύψωμα σε απόσταση 31  χιλιόμετρα  βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα με φανταστική θέα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Λευκό, παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό στη δυτική πλευρά του νησιού με γραφικά ταβερνάκια, ξενοδοχεία και πολλές όμορφες παραλίες. Ιδανικό σημείο να απολαύσoυμε  και το ηλιοβασίλεμα.

Τελευταίος σταθμός της ημέρας η Άδεια,παραλία που βρίσκεται στην περιοχή των Πυλών, παρόλο που λίγο πιο πέρα υπάρχουν δυο ταβέρνες είναι εντελώς ερημική. Τα νερά της θάλασσας έχουν ένα βαθύ γαλάζιο ενώ στην στεριά κυριαρχεί το βότσαλο. Στην περιοχή και πάνω από την παραλία εκτείνετε ένα θαυμάσιο δάσος και το λεγόμενο φαράγγι του Φλασκιά που ενώνει την παραλία με το υψηλότερη κορυφή στην Κάρπαθο την Λάστο.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο διανυκτέρευση.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  09/9       :  ΑΠΕΡΙ – ΒΟΛΑΔΑ – ΟΘΩΣ – ΠΗΛΕΣ – ΦΟΙΝΙΚΙ

                                                 ΑΡΚΑΣΑ – ΜΕΝΕΤΕΣ  

Πρόγευμα και ο γύρος μας σήμερα ξεκινάει από το Απέρι, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά του σοκάκια και γεφύρια από την εποχή της Ιταλοκρατίας.

Στάση στη Βωλάδα  ένα όμορφο χωριό με εξαιρετική αισθητική σπιτιών που προσφέρει υπέροχη θέα. Σήμερα περίπου 300 άτομα που ζουν στην Βωλάδα ασχολούνται με τη γεωργία, ενώ κάτω από το χωριό υπάρχει αρκετή καλλιεργήσιμη γη.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Όθος όπου και θα ξεναγηθούμε στο λαογραφικό μουσείο (έξοδα ατομικά) για να δούμε το εσωτερικό ενός Καρπάθικου σπιτιού με την ιδιαίτερη διακόσμηση.

Συνέχεια στο αγροτικό μουσείο Πυλών (έξοδα ατομικά) όπου θα δούμε σκηνές και αντικείμενα από την αγροτική ζωή των κατοίκων του νησιού. Μετάβαση στο γραφικό ψαροχώρι Φοινίκι, όπου χρόνος για προαιρετικό φαγητό στο γραφικό λιμανάκι του. Τελειώνοντας την ημέρα μας, θα μεταφερθούμε στις γραφικές Μενετές, στον Ιερό βράχο της Παναγίας των Μενετών για να απολαύσουμε τη θέα. Επιστροφή και το βράδυ στο ξενοδοχείο μας,   δείπνο.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  10/9        : ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, μεταφορά στο λιμάνι για αναχώρηση προς Ηράκλειο.
 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΟΥ F/B ΠΡΕΒΕΛΗ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/9             ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ                 12:00   /   20:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9            ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ                 10:20   /   18:30

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΤΟΜΟΥ :

 

Σε  Δίκλινο / Τρίκλινο δωμάτιο                   250 €                          

Σε  Μονόκλινο  δωμάτιο                              310 €                          

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Εισιτήρια πλοίου οικονομικής θέσης ( κατάστρωμα ) στο δρομολόγιο Ηράκλειο – Κάρπαθοs – Ηράκλειο .

4 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο 2** κεντρικό στα Πηγάδια ( πρωτεύουσα )

Καρπάθου. Πρωινό  καθημερινά

3 γεύματα Πέμπτη- Παρασκευή –Σάββατο.

 

Μεταφορές – περιηγήσεις – με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν ως παραπάνω πρόγραμμα.

Η ολοήμερη εκδρομή στην ¨Ολυμπο ( περιλαμβάνεται και το εισιτήριο του πλοιάριου )

Συνοδός κατά την διάρκεια των εκδρομών.

Ασφάλεια ταξιδίου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Είσοδοι σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους ή οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται στο

πρόγραμμα.Οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό ή με έξοδα ατομικά.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->