Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ Ευγένιου, θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου τα εγκαίνια του νεόκτιστου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Αγίας Άννας, που βρίσκεται στα Ανώγεια, στο Περαχώρι, στην θέση Μαγγανάρι. Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 7.30 π.μ στην οποία πέραν του κ.κΕυγένιου θα συμμετέχουν και όλοι οι ιερωμένοι του χωριού.Η εκκλησία χτίστηκε μετά από τάμα που έκαναν και πραγματοποίησαν ο Μπάμπης και η Μαρία Τζαγκαράκη και αποτελεί ένα υπέροχο κτίσμα σε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο χώρο των Ανωγείων. Μετά τα εγκαίνια της θα παρατεθεί στον  χώρο  τραπέζι προς τους πιστούς και τους εκλεκτούς καλεσμένους της αυριανής ημέρας.

 

Ο Μπάμπης Τζαγκαράκης, ένας υπέροχος άνθρωπος και Ανωγειανός, ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό, εργάζεται εδώ και τρεις δεκαετίες σε διευθυντικές θέσεις στον Δήμο Ανωγείων, ενώ και η σύντροφος του Μαρία, ακολουθεί ίδια μονοπάτια προσφοράς ως δασκάλα στο σχολείο. Τους ευχόμαστε υγεία , να είναι πάντοτε άξιοι και να χαίρονται τον μικρό τους γιο.

 

Η Αγία Άννα, η μητέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου, καταγόταν από τη φυλή του Λευί. Ο πατέρας της, που ήταν ιερέας, ονομαζόταν Ματθάν και ιεράτευε την εποχή της βασιλείας της Κλεοπάτρας. Τη δε μητέρα της, την έλεγαν Μαρία.

Η Άννα είχε και δύο αδελφές, την ομώνυμη με τη μητέρα της Μαρία και τη Σοβήν. Και η μεν Μαρία, που παντρεύτηκε στην Bηθλεέμ, είχε κόρη τη Σαλώμη την μαία, η δε Σοβή, που παντρεύτηκε και αυτή στην Bηθλεέμ, την Ελισάβετ. Τέλος, η Αγία Άννα που παντρεύτηκε στην Γαλιλαία τον Ιωακείμ, γέννησε την Παρθένο Μαρία.

Η Αγία Άννα αξιώθηκε να έχει τη μεγάλη τιμή και ευτυχία να αποκτήσει μοναδική κόρη, τη μητέρα του Σωτήρα του κόσμου. Αφού η Αγία Άννα απογαλάκτισε τη Θεοτόκο και την αφιέρωσε στο Θεό, αυτή πέρασε την υπόλοιπη ζωή της με νηστείες, προσευχές και ελεημοσύνες προς τους φτωχούς. Τέλος, ειρηνικά παρέδωσε στο Θεό τη δίκαια ψυχή της, κληρονομώντας τα αιώνια αγαθά. Διότι ο ίδιος ο Κύριος διαβεβαίωσε ότι «οἱ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιο ἀπελεύσονται» (Ματθαίου, κε’ 46). Οι δίκαιοι, δηλαδή, θα μεταβούν για να απολαύσουν ζωή αιώνια.

Περικαλλή ναό προς τιμήν της αγίας Άννας, έκτισε στην Κωνσταντινούπολη περί το 550 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός. Λείψανο της Αγίας υπάρχει στην αγιορείτικη σκήτη της Αγίας Άννας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης Κατερίνης, καθώς και αλλού. Η σύλληψη της Αγίας Άννας γιορτάζεται στις 9 Δεκεμβρίου και η κοίμησή της στις 25 Ιουλίου.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->