Ρεπορτάζ:Γιώργης Μπαγκέρης

 

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός επισκέφθηκε την Δευτέρα 29 Μαΐου τα Ανώγεια και συναντήθηκε στο δημαρχείο Ανωγείων με τον δήμαρχο Μανόλη Καλλέργη, όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι η μελέτη που έστειλε ο δήμος Ανωγείων για την ανάπλαση των χώρων του δημοτικού σταδίου Ανωγείων θα ενταχθεί εντός του μήνα Ιουνίου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2017 και το έργο θα ολοκληρωθεί.Το έργο ύψους 100.000 ευρώ ήταν μια προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και το είχε υποσχεθεί και ο ίδιος ο Μανόλης Καλλέργης  στην ομιλία του στην φιέστα τίτλου που είχε πραγματοποιήσει ο Αετός Ανωγείων πριν μερικές εβδομάδες και θα δώσει ανάσα όχι μόνο στην ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και στους δεκάδες Ανωγειανούς αλλά και ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής που ανηφορίζουν καθημερινά στο στάδιο για να αθληθούν. Παράλληλα ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και για τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων,αλλά και τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες της περιοχής με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού να δηλώνει στην Ανωγή ότι μετά το πέρας αυτού του έργου,, επιθυμία είναι να συνεχιστεί η συνεργασία με τον δήμο μας και για άλλες ποιοτικές προσθήκες στον αθλητισμό της περιοχής, καθώς όπως τονίζει η κατεύθυνση του Υπουργείου είναι η στήριξη του αθλητισμού στην επαρχία και όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στην Νησιωτική Ελλάδα!

 

Να αναφέρουμε ότι στη συνάντηση εκτός του Μανόλη Καλλέργη, το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων Ζαχαρίας Σουλτάτος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαίρη Μπαγκέρη, η υπεύθυνη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ζαχαρένια Σκουλά καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Αετού Ανωγείων πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης. Ο Μανόλης Καλλέργης τον υποδέχτηκε με θέρμη ενώ του προσέφερε και μια τσάντα με βιβλία για τα Ανώγεια και παραδοσιακά προϊόντα του χωριού. Μάλιστα τον ξενάγησε στο χωριό όπου ο κ.Συναδινός έμεινε εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη του στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης “Γιάννης και Έφη Σακελλαράκη”, ενώ δήλωσε και ενθουσιασμένος από το τραπέζι που του παρέθεσε ο δήμος στην παραδοσιακή ταβέρνα “Γκαγκάρης”, με όλα τα αυθεντικά ανωγειανά εδέσματα.Η Ανωγή βρέθηκε  στην επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στα Ανώγεια και πήρε δηλώσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Μανόλη Καλλέργη για την σημαντική αυτή εξέλιξη που θα δώσει πνοή στον αθλητισμό των Ανωγείων και θα παρέχει πλέον υψηλές υπηρεσίες άθλησης σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας.

 

Ιούλιος Συναδινός, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού: “Έχουμε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων και θέλουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το έργο είμαστε ανοιχτοί και για νέες συνεργασίες εδώ και να δούμε και άλλες υποδομές που πρέπει να στηρίξουμε..”

 

“Στα πλαίσια της επίσκεψης μου στο Ηράκλειο για την Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού που διοργανώνεται για πρώτη φορά, άσχετα αν ο καιρός δεν μας βοήθησε , ήρθα και στα Ανώγεια, στον ιστορικό αυτό μέρος, να μιλήσουμε με την δημοτική αρχή και τους υπόλοιπους συνεργάτες του δημάρχου Ανωγείων, καθώς έχουμε ήδη ξεκινήσει τις συνεννοήσεις και έχει εκπονηθεί μια ώριμη μελέτη από τη δημοτική αρχή για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού σταδίου Ανωγείων. Οι διαδικασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το Υπουργείο όταν σε λίγες μέρες καταθέσει το καινούριο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το 2017, μέσα στις πρώτες προτεραιότητες θα είναι αυτό το έργο.

 

Νομίζω ότι για περιοχές της Περιφέρειας της Χώρας, τέτοια έργα που είναι προύπολογισμού 100.000 ευρώ και περιλαμβάνει τη βελτίωση της αθλητικής εγκατάστασης, των αποδυτηρίων, του αγωνιστικού χώρου, είναι πολύ σημαντικά. Εμείς προσπαθούμε τα χρήματα για τέτοιου είδους έργα να κατευθύνονται όχι στις μεγάλες πόλεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως στην Περιφέρεια και με προτεραιότητα τη Νησιωτική Ελλάδα διότι οι ελλείψεις στις υποδομές είναι σημαντικές.

 

Νομίζω λοιπόν ότι αυτό το έργο θα συμβάλει ώστε τα παιδιά των Ανωγείων και της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν στον αθλητισμό και βεβαίως να μένουν στον τόπο έχοντας περισσότερη ποιότητα στη ζωή τους και να κάνουν δημιουργικά πράγματα στον ελεύθερο χρόνο τους και για την υγεία τους αλλά και για την εξέλιξη τους στην άθληση. Έχουμε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων και θέλουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το έργο είμαστε ανοιχτοί και για νέες συνεργασίες εδώ και να δούμε και άλλες υποδομές που πρέπει να στηρίξουμε..”.

 

Μανόλης Καλλέργης, Δήμαρχος Ανωγείων: “Μέσω της βελτίωσης αυτής των εγκαταστάσεων μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και το υψόμετρο των Ανωγείων, καθώς μας το έχουν ζητήσει το γήπεδο αρκετές ομάδες όχι μόνο ποδοσφαίρου, αλλά και αθλητές του στίβου για να κάνουν καλύτερη και πιο δυνατή προετοιμασία μέσα στο καλοκαίρι.”

 

” Μιλήσαμε με τον κ.Συναδινό σήμερα για την ανάπλαση και αναμόρφωση των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς έχουμε στείλει μια μελέτη στο Υπουργείογια αυτό το θέμα και μας ανακοίνωσεη χρηματοδότηση της θα μπει σε λίγες μέρες στο τρέχον πρόγραμμα του Υπουργείου. Ενημερώσαμε τον κ.Συναδινό πόσο σημαντικό θα είναι αυτό το έργο για τον τοπικό πληθυσμό και την ευρύτερη περιοχή, καθώς στο στάδιο είναι τόσο ο Αετός Ανωγείων αλλά καθημερινά δεκάδες συντοπίτες μας πηγαίνουν εκεί για να αθληθούν. Τον ενημερώσαμε επίσης τόσο για τις δραστηριότητες του Αετού όσο και για αυτές του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων και για την μεγάλη ανάπτυξη και ανταπόκριση που έχουν τα δυο σωματεία τα τελευταία χρόνια. Του αναπτύξαμε εκτενώς το όραμα που έχουμε ως δημοτική αρχή για την αναμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής μας. Μέσω της βελτίωσης αυτής των εγκαταστάσεων μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και το υψόμετρο των Ανωγείων, καθώς μας το έχουν ζητήσει το γήπεδο αρκετές ομάδες όχι μόνο ποδοσφαίρου, αλλά και αθλητές του στίβου για να κάνουν καλύτερη και πιο δυνατή προετοιμασία μέσα στο καλοκαίρι.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ.Συναδινό για το ενδιαφέρον που δείχνει για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού ταυτόχρονα στην ύπαιθρο που ενώ έχει πολλές δυνατότητες πάσχει έντονα στις υποδομές της. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και άμεσα να αρχίσουν τα έργα που θα δώσουν μια άλλη μορφή και πνοή στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου μας που ανήκουν σε όλους τους δημότες και θα τους προσφέρουν πλέον καλύτερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες άθλησης..”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->