Θερμοκρασία 14.6°
Άνεμος 11.3 ΒΔ
Βαρόμετρο 1013.9
Υγρασία 99%
Βροχόπτωση Μήνα 35.4 mm
Στοιχεία από τον σταθμό του ΕΑΑ στα Ανώγεια

Μπροστά σε ένα αντιαισθητικό θέαμα, βρέθηκαν οι κάτοικοι του χωριού, που είδαν άναυδοι να τοποθετούνται ζαρντινιέρες – «σύνορα» στην πιο δημοφιλή πλατεία των Ανωγείων, στο Μεϊντάνι, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Ως Ανωγή δεν μπαίνουμε στη λογική μιας …οικοπεδικής διαμάχης σε ποιον ανήκει ή όχι ο χώρος, καθώς θεωρούμε ότι η πλατεία ανήκει σε όλους ντόπιους και  επισκέπτες και δεν είναι κτήμα κανενός. Και ως απάντηση στο επιχείρημα ότι… «εμείς πληρώνουμε δημοτικά τέλη», η απάντηση είναι ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα ισοπεδώσουμε όλα!!!

Εντούτοις θα σταθούμε στο θέμα της αισθητικής, σε μια πλατεία η οποία αποτελεί κόσμημα για τα Ανώγεια και η οποία δέχεται μια … αντιαισθητική επίθεση με  τη συγκεκριμένη τοποθέτηση των ζαρντινιέρων.

Υποβαθμίζεται βάναυσα η ομορφιά αλλά και η παραδοσιακή όψη της που θα έπρεπε όλοι να σεβόμαστε και που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς του χωριού κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι κοινός τόπος στα Ανώγεια ότι πρόκειται για μια κακόγουστη παρέμβαση στο Μεϊντάνι, κάτω από τον γέρο-Πλάτανο, που τόσο έχει τραγουδηθεί σε μαντινάδες, τόσες παρέες και καντάδες έχει σκεπάσει και ακούσει κάτω από τα φύλλα του και που αν είχε φωνή θα εξέφραζε τις έντονες αντιρρήσεις του για τις ζαρντινιέρες που…στολίζουν τα «πόδια» του!

ΑΝΩΓΗ

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->