Η οργάνωση, ο προγραμματισμός και η δρομολόγηση με τον σχεδιασμό των έργων της περιφερειακής ενότητας του Ρεθύμνου βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης επίσημης ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντησης που είχε προχθές το απόγευμα η αντιπεριφερειάρχης κυρία Μαρία Λιονή με τους δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη, κ. Σ. Σημαντήρα, κ. Σ. Κεφαλογιάννη, κ. Γ. Πιπεράκη και κ. Δ. Κόκκινο.

Η συνεργασία των καλλικρατικών δήμων με την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου αποτελεί βασικό βήμα για την ανάπτυξη των περιοχών και η κ. Λιονή απευθυνόμενη στους πέντε δημάρχους τους ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των μελετών της περιφερειακής ενότητας για τα έργα της «Πράσινης ανάπτυξης» και τον ΒΟΑΚ. Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι εξέφρασαν τις απόψεις τους και τόνισαν την ανάγκη να τεθεί προτεραιότητα σε μελέτες και σε έργα αναγκαία για τις περιοχές τους, ενώ επεσήμαναν την ανάγκη συντονισμένων προσπαθειών προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια για την αποχέτευση, τα οδικά δίκτυα, τους βιολογικούς καθαρισμούς, το ΧΥΤΑ, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές δράσεις και τις αστικές αναπλάσεις.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών απαλλοτρίωσης, ώστε να δημοπρατηθούν σύντομα τα έργα προσπελασιμότητας του ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->