Το μέλλον του "Αετού" βρίσκεται εδώ...

Παράλληλα με την μεγάλη ομάδα του ΑΕΤΟΥ Ανωγείων, υπάρχουν και οι Ακαδημίες της ομάδας, τα νέα παιδιά που αποτελούν το μέλλον κάθε σωματείου. Αν αναλογιστούμε μάλιστα και την δύσκολη οικονομική συγκυρία η στήριξη των Ακαδημιών της εκάστoτε ομάδας, θα είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την πορεία τους, θέμα επιβίωσης.
Στον ΑΕΤΟ πέραν των μεγάλων αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Ρεθύμνου και άλλες δύο ομάδες. Η ομάδα Παίδων που αποτελείται από 20 παιδιά που γεννήθηκαν το 1995-96 και η ομάδα προπαίδων με 16 παιδιά του 1999-00.Τα παιδιά προπονούνται κανονικά και με υπεύθυνο τον γενικό αρχηγό της ομάδας Τάκη Μέμμο, συμμετέχουν παρά τις μεγάλες δυσκολίες και στα τοπικά πρωταθλήματα.
Η ομάδα Παίδων μάλιστα έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα εξαιρετική πορεία. Σε 5 αγώνες ήδη μετράει 4 νίκες και μόλις μια ήττα, με τους μικρούς Ανωγειανούς να δείχνουν ότι υπάρχουν ακατέργαστα διαμάντια και στην επαρχία, που με λίγη προσοχή και δουλειά μπορούν να εξελιχθούν και να ανέβουν σημαντικά στις βαθμίδες του ποδοσφαίρου.
Το προηγούμενο Σάββατο αγωνίστηκαν στα Ανώγεια με την Δόξα Πλατανέ και επικράτησαν με το εμφατικό 6-2, πραγματοποιώντας την τέταρτη νίκη τους στο Πρωτάθλημα. Δύο γκολ πέτυχε ο Γ. Σουλτάτος και από ένα οι Ξυλούρης, Νύχταρης, Αεράκης και Κ. Σουλτάτος.
Τα παιδιά που αγωνίστηκαν με προπονητή τον Τάκη Μέμμο ως εξής:
Σταυρακάκης[46’Δ.Σκανδάλης], Γ.Σουλτάτος, Γ.Σκανδάλης,Ν.Ξυλούρης, Κ.Σουλτάτος, Μ.Νύχταρης,
Β.Αεράκης, B.Kουτάντος[46’Σαβ.Σμπώκος], Ν.Σουλτάτος[46’Μ.Κουτάντος], Γ.Χαιρέτης, Ευρ.Κεφαλογιάννης,.
Οι προηγούμενες τρείς νίκες των μικρών ήταν με 5-0 την Επισκοπή, με 3-0 τον Άρη Ρεθύμνου, με 9-2 τον Ψηλορείτη, ενώ είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα με 3-0 από τον Αστέρα Ρεθύμνου. Επόμενος αγώνας είναι στις 5 Φεβρουαρίου στο Ρέθυμνο με αντίπαλο την τοπική ομάδα.
Εκεί πλέον είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου. Βλέπουμε και τρανταχτά παραδείγματα ακόμα και σε επίπεδο Α’ Εθνικής, ότι ομάδες που στο παρελθόν στηρίζονταν σε στρατιές ξένων ποδοσφαιριστών, πλέον επενδύουν στις Ακαδημίες τους. Με αυτό τον τρόπο θα έχουν καλούς ποδοσφαιριστές με λιγότερα χρήματα αλλά και παίχτες που θα πονάνε την φανέλα καθώς θα προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ΑΕΤΟΣ, παρά τις αντιξοότητες που προκύπτουν. Γίνεται σημαντική προσπάθεια από λίγους μεν ανθρώπους, αλλά με μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους. Και αυτή την προσπάθεια οφείλουμε όλοι να την στηρίξουμε, ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί.

ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΠΑΓΚΕΡΗΣ

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->