Χορταστικό σκάκι, ανατροπές και …ώρες αγωνίας επεφύλασσε ο 4ος γύρος του Σκακιστικού Πρωταθλήματος Ανωγείων. Μια αγωνιστική, που πραγματικά τα είχε όλα: Κάποιες σχεδόν άψογες στρατηγικές παρτίδες, άλλες με επιθετικό συνδυαστικό παιχνίδι όπου η νίκη άλλαζε χέρια αρκετές φορές, μαχητικές ισοπαλίες. Όλα αυτά συνέθεσαν ένα πολύ όμορφο μείγμα και δεν ήταν λίγες οι φορές που σκακιστές αγωνιζόμενοι σε άλλη σκακιέρα σηκώθηκαν από την θέση τους για να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις σε διπλανό τραπέζι. Από βαθμολογικής άποψης, τα πράγματα περιπλέχθηκαν ακόμα περισσότερο, κυρίως λόγω των ισοπαλιών στις δύο πρώτες σκακιέρες, μεταξύ Γιάννη Μαρή – Γιάννη Χαιρέτη και Μανόλη Νταγιαντά -Γιάννη Μέμου. Έτσι μετά τον 4ο γύρο, στην 1η θέση ισοβαθμούν με 3,5 πόντους οι Γιάννης Χαιρέτης και Γιάννης Μάρής, ακολουθούν με 3 οι Νταγιαντάς Μανόλης και Νταγιαντάς Γιώργης, ενώ τουλάχιστον 8 σκακιστές συνολικά διεκδικούν τον τίτλο βάση βαθμολογίας! Αξίζει να αναφέρουμε μερικά στοιχεία για κάποιες από τις χθεσινές παρτίδες. Στο ντέρμπι της 1ης σκακιέρας, Γιάννης Μαρής και Γιάννης Χαιρέτης έπαιξαν μια άψογη παρτίδα, χωρίς λάθη, η οποία λογικό ήταν να λήξει ισόπαλη. Αντίστοιχο αποτέλεσμα είχαμε και στην παρτίδα μεταξύ του Μανόλη Νταγιαντά και του Γιάννη Μέμου. Μια άρτια παρτίδα, χωρίς λάθη. Τα λευκά έκαναν ότι μπορούσαν για να πιέσουν τα μαύρα, τα οποία αντέδρασαν με υποδειγματική ακρίβεια σε κάποιες αρκετά δύσκολες θέσεις και όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά κατάφεραν να βγάλουν μια θέση δυναμικής και όχι παθητικής ισορροπίας απειλώντας με την σειρά τους τα λευκά και απαιτώντας από αυτά ανάλογη ακρίβεια, πράγμα που τα λευκά επίσης κατάφεραν με ωραία τεχνική και έτσι η παρτίδα έληξε ισόπαλη.

Μεγάλη μάχη έγινε στην παρτίδα Νταγιαντάς Γιώργης – Καλλέργης Γιώργης. Τα μαύρα έχασαν ευκαιρίες νίκες και σαν να μην έφτανε αυτό, στο τέλος υπέπεσαν σε τακτικό λάθος με αποτέλεσμα να χάσουν ολόκληρο τον πόντο!

 

Όμορφη και άγρια μάχη είχαμε και στην παρτίδα Γιώργος Χαιρέτης – Μανώλης Φασουλάς. Τα μαύρα θυσίασαν υλικό με αντάλλαγμα πρωτοβουλία και επίθεση. Ευκαιρίες νίκης παρουσιάστηκαν και στις δύο παρατάξεις, με την παρτίδα να λήγει τελικά ισόπαλη μετά από συναρπαστική 4ωρη μάχη.

Πολύ σημαντικές νίκες πέτυχαν οι Βαγγελιώ Μέμου, Νταγιαντάς Δημήτρης, Μιρζάκ Βαλέρια και Κονιός Χάρης, ενώ ισόπαλη τελείωσε η παρτίδα Σφυρή Ολυμπία – Κονιός Γιώργος.

Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα του 4ου γύρου:

Μαρής Γιάννης – Χαιρέτης Γιάννης ½ – ½ Ινδική Επίθεση του Βασιλιά

Νταγιαντάς Μανόλης – Μέμος Γιάννης ½ – ½ Γκαμπί της Βασίλισσας μη αποδεκτό / Orthodox Variation

Νταγιαντάς Γιώργης – Καλλέργης Γιώργης 1 – 0 Σικελική Άμυνα / Βαριάντα Καλασνίκοφ

Χαιρέτης Γιώργος – Φασουλάς Μανόλης ½ – ½ Ιταλική Παρτίδα

Σαλούστρου Δέσποινα – Νταγιαντάς Δημήτρης 0 – 1 Κλειστή Σικελική

Κακαζιάνη Τζούλια – Μέμου Βαγγελιώ ½ – ½ Γκαμπί της Βασίλισσας μη αποδεκτό / Tartakower Variation

Σαλούστρος Κώστας – Μιρζάκ Βαλέρια 0 – 1 Ισπανική 4 Ίππων

Κονιός Χάρης – Μανουρά Μαρία 1 – 0 Ιταλική Παρτίδα

Σφυρή Ολυμπία – Κονιός Γιώργος ½ – ½ Ισπανική 4 Ίππων

 

Ο 5ος γύρος που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, αναμένεται καθοριστικός και περιλαμβάνει τις εξής συναντήσεις:

 

Νταγιαντάς Γιώργης – Μαρής Γιάννης

Χαιρέτης Γιάννης – Νταγιαντάς Μανόλης

Μέμος Γιάννης – Χαιρέτης Γιώργος

Φασουλάς Μανόλης – Νταγιαντάς Δημήτρης

Μέμου Βαγγελιώ – Κονιός Χάρης

Καλλέργης Γιώργης – Μιρζάκ Βαλέρια

Σαλούστρου Δέσποινα – Κακαζιάνη Τζούλια

Μανουρά Μαρία – Σφυρή Ολυμπία

Κονιός Γιώργος – Σαλούστρος Κώστας

 

Η βαθμολογία μετά τον 4ο γύρο έχει ως εξής:

  1. Χαιρέτης Γιάννης        3,5

-.    Μαρής Γιάννης           3,5

  1. Νταγιαντάς Μανόλης   3

-. Νταγιαντάς Γιώργης      3

  1. Χαιρέτης Γιώργος          2,5

-. Νταγιαντάς Δημήτρης   2,5

-. Φασουλάς Μανόλης     2,5

-. Μέμος Γιάννης              2,5

  1. Καλλέρης Γιώργης        2

-. Μέμου Βαγγελιώ           2

-. Κονιός Χάρης                 2

-. Μιρζάκ Βαλέρια            2

13.Σαλούστρου Δέσποινα1,5

14.Μανουρά Μαρία         1

-. Σαλούστρος Κώστας      1

-. Σφυρή Ολυμπία             1

-. Κακαζιάνη Τζούλια        1

  1. Κονιός Γιώργος           0,5

 

Περισσότερες πληροφορίας και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείωνwww.anogiachess.com

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->