Σε μια όμορφη εκδήλωση χθες το βράδυ στο “Jungle Bar” στον Κουμπέ Ρεθύμνου,ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου τίμησε ξεχωριστές προσωπικότητες από τους τέσσερις Νομούς της Κρήτης, για την προσφορά τους στο Ερασιτεχνικό αλλά και Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα σε αυτούς και τον π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη από τον Νομό Ρεθύμνου. Ο π.Ανδρέας τιμήθηκε για την πολύχρονη ενασχόληση του ως πρόεδρος του Αετού Ανωγείων, καθώς η ομάδα τίμησε το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την παρουσία του στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα για τέσσερα χρόνια, αλλά στο πρόσωπο του τιμήθηκαν κυρίως οι φιλανθρωπικές δράσεις του εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου που προήγαγαν τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

 

Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον π.Ανδρέα ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, ενώ το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΚΕΔ κ.Κύρος Βασσάρας, ο πρόεδρος του Σ.Δ.Π.Ρ κ.Αρχοντής Βαμβακίδης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ρεθύμνου κ.Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, ο νέος πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Χανίων κ.Κώστας Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ηρακλείου κ.Νίκος Τζώρτζογλου καθώς και οι διαιτητές Super League κ.Μιχάλης Βοσκάκης και κ.Γιώργος Σταυρουλάκης. Μετά την βράβευση του ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης ανέφερε στους παρευρισκόμενους τα εξής:

 

“Ευχαριστώ πολύ τον Σ.Δ.Π.Ρεθύμνου για την σημερινή του τιμή προς το πρόσωπο μου.Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που είχα διαχρονικά και με στήριξαν στην προσπάθεια που κάναμε στον Αετό Ανωγείων εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω δυο ακόμα πράγματα.Στην εννιάχρονη πορεία μου στο ποδόσφαιρο κάποια στιγμή παρασύρθηκα από κάποιους ποδοσφαιριστές και είχα βγει και είχα κατηγορήσει ένα διαιτητή στην τηλεόραση.Μετά κατάλαβα ότι ήμουν άδικος και είχα μετά την αξιοπρέπεια και τον ανδρισμό να πω δημόσια στην τηλεόραση ότι έκανα λάθος. Αυτός ο ανδρισμός λείπει σήμερα δυστυχώς από πολλούς παράγοντες. Μια συμβουλή από εμένα προς εσάς τους διαιτητές που σας έζησα. Να μην επιτρέψετε σε κάποιους που το θέλουν να σας κάνουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.Να σταθείτε στο ύψος σας και να έχετε την προσωπικότητα σας όπως αρμόζει και όπως πρέπει. Τέλος να αναφέρω την περηφάνια που νιώθω για τον σύνδεσμο διαιτητών Ρεθύμνου για κάποια παιδιά που ανδρώθηκαν στα γήπεδα μας και στα χωριά μας τώρα διαπρέπουν στα σαλόνια των επαγγελματικών κατηγοριών. Ο Βοσκάκης, οι δύο Σταυρουλάκηδες και ο Κομκοτός.Να είναι γεροί και να βοηθήσουν και άλλα παιδιά να συνεχίσουν το έργο τους για το καλό του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου..” ολοκλήρωσε ο π.Ανδρέας.

Στον χαιρετισμό του προς τον πρώην πρόεδρο του Αετού Ανωγείων ο διαιτητής Super League κ.Μιχάλης Βοσκάκης ανέφερε τα εξής για τον π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη:“Ανέλαβε την ομάδα το 2005, μετά από συζητήσεις με τους νέους της περιοχής που ζητούσαν δράσεις και διεξόδους σε ένα ορεινό χωριό με λίγες ευκαιρίες. Η ομάδα στηριζόμενη σε παιδιά της ευρύτερης περιοχής κατέκτησε την δεύτερη χρονιά  το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΡ (και ενώ την πρώτη το είχε απολέσει στο νήμα) και την περίοδο 2007 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης, στο οποίο για μια πενταετία τίμησε το Κρητικό ποδόσφαιρο τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Το 2006 πραγματοποιήσε μια τεράστια αποστολή με ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διοίκηση, δημοσιογράφους και κατοίκους των Ανωγείων προς την Κύπρο, όπου στο διάστημα της μιας εβδομάδας παραμονής τους εκεί τιμήσαν με επιμνημόσυνο δέηση τους ήρωες καταδρομείς που έφυγαν το 1974 από το Μάλεμε. Παράλληλα έγινε αδελφοποίηση με την ιστορική ομάδα Α’ Εθνικής, τον Εθνικό Άχνας καθώς και με το Τραχώνι. Έδωσαν φιλικά παιχνίδια και για μια εβδομάδα προσπάθησαν (και τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό) να μεταδώσουν τον Κρητικό αθλητικό πολιτισμό μας στην Κύπρο, με τις σχέσεις  να παραμένουν δυνατές μέχρι και σήμερα.

Το 2007 σε συνεργασία με τον Γιάννη Αναστασίου, διοργάνωσαν στο Ο.Α.Κ.Α τον διεθνή ποδοσφαιρικό αγώνα με Έλληνες παίχτες που αγωνίζονταν τότε στο εξωτερικό καθώς και ξένους παίχτες διεθνούς εμβέλειας. Τα έσοδα διατέθηκαν  σε ιδρύματα με παιδιά με ειδικές ανάγκες όπως ο Σύλλογος “Αγάπη” στο Ρέθυμνο.

Το 2008 έφερε στα Ανώγεια γιατρούς από την παιδιατρική κλινική Μητέρα της Αθήνας και 220 παιδιά της ευρύτερης περιοχής έκαναν δωρεάν εξετάσεις. Σε 14 παιδιά εντοπίστηκαν παθήσεις στο πρώτο στάδιο και απέφυγαν τα χειρότερα.

Το 2008 επίσης πραγματοποίησε  αποστολή στην Μύκονο για να τιμήσουν με δυο φιλικά τη μνήμη του προέδρου της ομάδας Άνω Μέρας Μυκόνου.

Για χρόνια τιμάνε στα Ανώγεια τα παιδιά του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν στα Τέμπη το 1999 σε συνεργασία με τους φιλάθλους της ομάδας στην Κρήτη.

Με επισκέψεις στο γηροκομείο Ρεθύμνου και στον σύλλογο Αγάπη έπαιξε μπάλα και εκτός γηπέδου με τη στήριξη  σε ευπαθείς ομάδες.

Με προσπάθειες και ενέργειες το Δημοτικό στάδιο Ανωγείων απέκτησε πλαστικό χλοοτάπητα καθώς και γήπεδο 5 επί 5 με δεκάδες Ανωγειανούς να το επισκέπτονται καθημερινά μέχρι και σήμερα για να προπονηθούν και να διασκεδάσουν στις ελεύθερες ώρες τους.” ολοκλήρωσε ο κ.Βοσκάκης.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->