Με πολλά χαμόγελα, πειράγματα και μια άκρως οργανωμένη γιορτή από πλευράς εκπαιδευτικών και μαθητών έγινε πριν λίγες ημέρες η τελετή λήξης των μαθημάτων για το Δημοτικό σχολείο Ανωγείων. Η Έκτη Δημοτικού αποχαιρετούσε τον χώρο και άρχισε τις ετοιμασίες για την είσοδο της στο Γυμνάσιο, για να δώσει την σκυτάλη στα μικρά “πρωτάκια” που αναμένονται να έρθουν τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα με την γιορτή την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, συγγενών και φίλων των μαθητών, δόθηκαν και οι υποτροφίες στους καλύτερους μαθητές. Στην ομιλία της η διευθύντρια του σχολείου κ.Χατζάκη Έφη ανέφερε μερικά λόγια για το κλείσιμο των μαθημάτων, ανακοίνωσε τις υποτροφίες για τους καλύτερους μαθητές, αλλά και ευχαρίστησε αρκετούς από τους Ανωγειανούς που βοήθησαν και φέτος υλικά αλλά και ψυχικά για να ολοκληρωθεί ομαλά η χρονιά. Η “Α” εύχεται σε δασκάλους, γονείς και μαθητές ένα καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Η ομιλία της κας Χατζάκη έχει ως εξής:

“Αιδεσιμότατε, κύριε Δήμαρχε, κύριε αντιδήμαρχε, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί συγχωριανοί!Σας καλωσορίζουμε στη γιορτή λήξης των μαθημάτων και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση! Η βραδιά δεν είναι για πολλά λόγια αλλά για κέφι και ξεφάντωμα, μετά από μια ιδιαίτερα κοπιαστική προσπάθεια. Θα πούμε μόνο πως και αυτή τη χρονιά που πέρασε, η προσπάθειά όλων των εκπαιδευτικών για ένα καλύτερο σχολείο, ήταν σταθερή και αταλάντευτη. Όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να προσφέρουμε τις γνώσεις, το ήθος και τα καλύτερα συναισθήματα στους μαθητές μας, σε ένα κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης.Εξίσου σκληρά αγωνίστηκαν και όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας και τους αξίζει το πιο θερμό χειροκρότημα!!!Σας ευχαριστούμε κι εσάς ,αγαπητοί Γονείς, για τη συμπαράστασή σας και την άψογη συνεργασία που είχαμε και αυτή τη χρονιά, το βοηθητικό προσωπικό του Σχολείου, την κ. Έλλη και την κ. Ζουμπουλιά, καθώς και ολόκληρη την ανωγειανή κοινωνία και όχι μόνο που στήριξε ποικιλοτρόπως το έργο του Σχολείου.

 

Να ευχαριστήσουμε συγκεκριμένα, το Δήμο Ανωγείων, τη Σχολική Επιτροπή το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, το Κέντρο Υγείας Ανωγείων για την οργάνωση της έκδοσης των Ατομικών Δελτίων Υγείας και για τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο των μαθητών , το ΚΕΣΥΠ Ρεθύμνης για το συμβουλευτικό προσανατολισμό των μαθητών της Έκτης τάξης, τη συγγραφέα κ. Άννα Κοντολέων, το σκακιστικό όμιλο Ανωγείων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου, το ταχυδρομείο Ανωγείων, το ΚΠΕ Ανωγείων και τον εθελοντή κ. Γεώργιο Αλατσάκη για την επιμόρφωση των δασκάλων στις Πρώτες βοήθειες, το ΚΤΕΛ Ρεθύμνης για τις δωρεάν μετακινήσεις μαθητών στο σπήλαιο των Ζωνιανών και στον παραδοσιακό οικισμό στο Γαράζο , την ένωση ξεναγών Ηρακλείου για την δωρεάν ξενάγηση των μαθητών στην Κνωσό, τον ελαιοκομικό συνεταιρισμό Ανωγείων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων για τον καθαρισμό της μοκέτας, το Αρτοποιείο της κ. Ζωής Φασουλά, το υαλοτεχνείο του κ. Μάριου και Νατάσσας χαλκιαδάκη, το υποδηματοποιείο του κ Γεωργίου Βρέντζου, τον κ. Γεώργιο Σμπώκο του Εμμανουήλ, για τη δωρεά τεσσάρων εγκυκλοπαιδειών εκπαιδευτικού χαρακτήρα, , τον κ. Γεώργιο Κουνάλη (χιλιμίντρη) για τη δωρεά μιας εγκυκλοπαίδειας, καθώς και τον πρώην δήμαρχο κ. Γεώργιο Σμπώκο για τη δωρεά τεσσάρων πολύτιμων τόμων ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου, το «ΑΚΟΜ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» για τη δωρεά 100 παραμυθιών που διανεμήθηκαν στους μαθητές του Σχολείου, τον κ. Φασουλά Μανώλη, το μαθηματικό, για τη δωρεά ποσότητας χαρτιού Α4 για τις ανάγκες του Σχολείου, τον φαρμακοποιό του χωριού μας κ. Παντερή Γεώργιο που και φέτος όπως κάθε χρόνο εξόπλισε το φαρμακείο του Σχολείου με πλήρες φαρμακευτικό υλικό για τις πρώτες βοήθειες και όλους εσάς αγαπητοί μας συγχωριανοί, που με τις δωρεές σας δείχνετε έμπρακτα ότι προτεραιότητα της κοινωνίας μας είναι η καλή και εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου που θα διασφαλίσει την πρόοδο και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Η γιορτή μας είναι αφιερωμένη όπως κάθε χρόνο στον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας μας, τους μαθητές της Έκτης τάξης. Ας έρθουν εδώ κοντά μας, μαζί με τη δασκάλα τους κ. Ζαφειρένια.Οι μεγάλοι του Σχολείου ήταν εφέτος περισσότερο ζωηροί και ατίθασοι, όμως κατά βάθος καλά παιδιά. Αυτό έκανε όλους τους εκπαιδευτικούς που δίδασκαν στην τάξη αυτή να καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες για να προετοιμάσουν τους μαθητές αυτούς για την επόμενη βαθμίδα. Ελπίζουμε να τα καταφέραμε. Όλη η σχολική κοινότητα τους αποχαιρετά με ιδιαίτερη συγκίνηση και τους εύχεται υγεία ,πρόοδο και καλές σπουδές.Τα παιδιά αισθάνονται κι αυτά την ανάγκη να αποχαιρετήσουν το Σχολείο και τους δασκάλους τους, δια στόματος της μαθήτριας Πασπαράκη Χρυσούλας. Ένα αναμνηστικό δωράκι θα τους προσφέρει το Σχολείο, όπως κάθε χρόνο, καθώς και ένα υπέροχο άλμπουμ που έχει ετοιμάσει μόνο γι’ αυτούς τους μαθητές, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων με τις ευχές του για υγεία και καλή Πρόοδο.

 

Από τους είκοσι πέντε μαθητές της τάξης, βγήκαν με άριστα δέκα εννέα μαθητές. Είναι οι: Μανουρά Ελένη,Μέμου Ευαγγελία,Νταγιαντά Ευαγγελία, Ξυλούρη Ειρήνη, Ξυλούρη Ιμφιάνασσα, Πασπαράκη Χρυσούλα,, Σκανδάλης Γεώργιος, Σμπώκου Αριστέα και Φασουλά Ηρώ. Τρεις εξ’ αυτών, ισοβάθμησαν στους μέσους όρους των τριμήνων. Είναι οι: Ξυλούρη Ειρήνη, Ξυλούρη Ιμφιάνασσα και Πασπαράκη Χρυσούλα. Όμως το απόλυτο δέκα, στο μέσο όρο και σε όλα τα τρίμηνα, συγκέντρωσε η μαθήτρια Χρυσούλα Πασπαράκη, Στη μαθήτρια αυτή θα απονεμηθεί εφέτος το βραβείο των τριακοσίων ευρώ, που προσφέρεται για δέκατη όγδοη (18η) συνεχόμενη χρονιά, στον καλύτερο μαθητή της ΣΤ΄ τάξης, σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή.Το βραβείο των 300 ευρώ, καθιερώθηκε το 1999 , από τον πρώην Δήμαρχο Ανωγείων Ελευθέριο Σκουλά , στη μνήμη της συζύγου του Αργυρής Κακουδάκη, η οποία διετέλεσε δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων για 35 χρόνια. Και τους δύο διέκρινε ιδιαίτερη αγάπη για τα Ανώγεια.Μετά το θάνατο του Ελευθερίου Σκουλά το βραβείο συνεχίζει να προσφέρει, η οικογένεια Γεωργίου και Νίκης Καλλέργη – Σκουλά στη μνήμη των γονέων τους .Το Σχολείο τους ευχαριστεί θερμά και τους εύχεται υγεία και μακροζωία.

 

Τελειώνοντας, να πούμε ότι τη γιορτή που θα ακολουθήσει επιμελήθηκε ο γυμναστής του Σχολείου μας, κ. Παύλος Δασκαλάκης, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους συναδέλφους και τα σκετσάκια ο δάσκαλος της Πέμπτης τάξης κ. Κουργιαντάκης Αντώνιος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορευτικά, σκυταλοδρομίες, παιχνίδια, μικρά σκετς και φυσικά χορούς.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!!

Καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι σε όλους!!!!

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->