Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων πιστός εδώ και τέσσερα χρόνια στο τρίπτυχο Πολιτισμός – Ανθρωπιά- Αλληλεγγύη πραγματοποίησε την προηγούμενη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου συλλόγου γονέων και φίλων παϊδιών με νεοπλασία “Η Ηλιαχτίδα”, που βρίσκονται μέσα στους χώρους του ΠΕΠΑΓΝΗ. Την αποστολή του Πολιτιστικού συλλόγου υποδέχτηκε με θέρμη η Πρόεδρος της Ηλιαχτίδας κα Μαρία Ευστρατίου και η ταμίας, κα Μαρία Τσικανδυλάκη, με τις οποίες υπήρξε πολύωρη και επικοδομητική κουβέντα- ενημέρωση και αφορούσε θέματα για τις δομές του συλλόγου, τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων καθώς και για το καθεστώς των εθελοντών αλλά και των μελλοντικών σχεδίων του Δ.Σ της “Ηλιαχτίδας”.

 

Μετά την πλήρη ξενάγηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του υπέροχου κτιρίου του συλλόγου όλη η αποστολή του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων, μαζί με ένα δικό μας παιδί εθελοντή που εδώ και ένα χρόνο προσφέρει στην “Ηλιαχτίδα”, τον Στέφανο Δραμουντάνη και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Κανάκη Θεοφάνη , είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον χώρο δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών που φιλοξενούνται , να παίξουν μαζί τους και να συνομιλήσουν με τους γονείς τους και με εθελοντές δίνοντας τους κουράγιο και δύναμη για τον Γολγοθά που ανεβαίνουν.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων μετά την δωρεά του ποσού των 1.000 Ευρώ στην “Ηλιαχτίδα” χρήματα που είχαν μαζευτεί από την λαχειοφόρο αγορά που διεξήχθη κατά την διάρκεια της 3ης Παγκρήτιας καντάδας και φεστιβάλ Χορού στο Ηράκλειο στις 6 Σεπτεμβρίου 2015 και μετά την ολοκληρωμένη επίσκεψη από τα μέλη του με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Νίκο Βρέντζο,, επισημοποιεί με τον πιο εμφανή τρόπο την συνέχιση της συνεργασίας του μέσα από την διατήρηση των άριστων σχέσεων του Με όλο το Δ. Σ του συλλόγου “Ηλιαχτίδα” αλλά και όλους τους εθελοντές, βάζοντας ταυτόχρονα γερές βάσεις για μελλοντικές δράσεις.

 

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων οφείλει και αναγνωρίζει στα πρόσωπα του Δ. Σ αλλά και των όλων των εθελοντών της “Ηλιαχτίδας το μεγάλο ανιδιοτελές και θεάρεστο έργο που επιτελούν βοηθώντας παιδιά και γονείς , στον δικό τους αγώνα απαλύνοντας τον πόνο τους και τους δίνει συγχαρητήρια από καρδιάς και τους εύχεται να είναι πάντα δυνατοί και υγιείς να το συνεχίσουν. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και σε όλους τους χορηγούς και ανθρώπους γνωστούς και αγνώστους που βοηθάνε με τον τρόπο τους να βγαίνει εις πέρας αυτή η μεγάλη προσπάθεια. Ας μας βρει όλους μιμητές και αρωγούς από όποια θέση υπηρετεί ο καθένας μας.
Λίγα λόγια για τον σύλλογο ” Ηλιαχτίδα”:

 

Ο βασικότερος στόχος της  “Ηλιαχτίδας” είναι η διασφάλιση των όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών περίθαλψης των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα και η συμβολή της στην άνετη παραμονή τους στην Κλινική καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας τους.Έχει ολοκληρώσει την ανέγερση του Παιδικού Ξενώνα Φιλοξενίας ” Η Ηλιαχτίδα” στο Πα.γ.ν.η. (2008-2013) για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών και οικογενειών τους που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική Αιματολογίας – Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης στις οικογένειες των παιδιών που δε διαμένουν μόνιμα στο Ηράκλειο. Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από δωρεές, και τη Στήριξη του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.

 

Έχει συμβάλλει στην κατάλληλη διαμόρφωση και τον πλήρη εξοπλισμό 2 θαλάμων για μεταμόσχευση στην Παιδιατρική Κλινική Αιματολογίας – Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς και στην αγορά μηχανήματος σταδιακής κατάψυξης, απαραίτητο για την επεξεργασία των μοσχευμάτων.Έχει ανακαινίσει και εξοπλίσει πλήρως ένα παιδότοπο στον χώρο της κλινικής με παιχνίδια, υλικά κατασκευών και βιβλία απαραίτητα για την καθημερινή ψυχαγωγία των παιδιών.Έχει διοργανώσει πληθώρα πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, καθώς και εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα. Έχει καλύψει οικονομικές ανάγκες παιδιών για νοσηλεία και έξοδα μεταφοράς σε νοσοκομεία του εσωτερικού και εξωτερικού, ενώ παράλληλα έχει στηρίξει οικονομικά οικογένειες για τη κάλυψη καθημερινών αναγκών.
Στήριξη – Δωρεές

Μέσω κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ηλιαχτίδας

Εθνική Τράπεζα : ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 205/296157-16
IBAN: GR50011020500000529615716

Τράπεζα Πειραιώς : ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5753-007961-088
IBAN: GR8301727530005753007961088

Παγκρήτια Συνεταιριστική Ηρακλείου : ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 80806-0
IBAN: GR9408700970000000000808060

Για τις δωρεές σας με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό είναι απαραίτητη η ενημέρωση  στο τηλέφωνο
2810 342544 ή με fax στο 2810 342544 ή με αποστολή e-mail στο [email protected].
Θα πρέπει να  ενημερώσετε μετά τη δωρεά σας προκειμένου να σας αποσταλεί απόδειξη και ευχαριστήρια επιστολή.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->