Επίσημη πρώτη το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι με τα μέλη των ομάδων να έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό και με τη στήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής και του Δήμου Ρεθύμνης θα μας ταξιδέψουν στη μαγεία, τη ζωντάνια, την αισιοδοξία και το κέφι της πολυπληθέστερης πολιτιστικής συνύπαρξης στη σύγχρονη Κρήτη!

Οι εκπλήξεις πολλές σε μια πολυαναμενόμενη βραδιά και παρόλο που ο πήχης είναι ήδη ψηλά από τις διοργανώσεις – ρεκόρ των τελευταίων ετών, το “Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2016” με την αέναη φρεσκάδα του, τη συνεχή του αναγέννηση και τις κοινωνικές του αναφορές θα κάνει πράξη από μέσα του και μαζί με όλους εσάς το φετινό σύνθημα: Ζω, Δρω, Δημιουργώ!

Εντωμεταξύ με μπόλικη όρεξη και με τα πιάτα και τα ποτήρια γεμάτα χρώματα και ως άλλα μαχαιροπήρουνα, τα πινέλα, οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού επιδίδονται αρειμανίως όχι ακόμη σε φαγοπότι αλλά στη δημιουργία της αφίσας της φετινής διοργάνωσης με καμβά την έμπνευση του Στέλιου Καλογεράκη, γραφίστα, εικαστικού υπεύθυνου του “Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016” Ζω, Δρω, Δημιουργώ!

Ο ίδιος αναφέρει : “..μία ισχυρή οπτική αντίθεση που, όμως αποτελεί την πρωταρχική βάση της δημιουργίας (..) εικονογραφούνται και οι αντιθέσεις των διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από το Ρέθυμνο, που διαμόρφωσαν το πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον της πόλης και ενσωματώθηκαν στην κουλτούρα και στην πορεία του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού.

Είναι μεγάλη χαρά για μένα που περισσότερα από 100 μέλη 40 διαφορετικών Καρναβαλικών Ομάδων συνεργάζονται δημιουργικά για μία εβδομάδα χρωματίζοντας μία γιγάντια εκδοχή της φετινής αφίσας του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού)”

Ο ενορχηστρωτής της Τελετής Έναρξης του “Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016” Ζω, Δρω, Δημιουργώ! Νίκος Μαρκαντώνης, δίνει το στίγμα της πολυαναμενόμενης βραδιάς, αναφέροντας ότι: “Η φετινή τελετή έναρξης με την θεματική Ζω, Δρω, Δημιουργώ, ξεδιπλώνεται παρουσιάζοντας τη δουλειά των ομάδων στη δημιουργία της αφίσας, μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο στο ευρύ κοινό, όλη τη δουλειά που γίνεται στο καρναβάλι, όπου όλοι μαζί οι καρναβαλιστές δημιουργούν διασκεδάζοντας και διασκεδάζουν δημιουργώντας.

Η φετινή μας έναρξη, έχει την καινοτομία της παρουσίασης της αφίσας, ενώ παράλληλα θα έρθουν ξανά και οι πολύ πετυχημένες δράσεις μας της Προσφώνησης – Αντιφώνησης, η οποία είναι από τις παλαιότερες καρναβαλικές δράσεις, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο και το “Δήμαρχο” να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις, θα παρουσιαστούν επίσης οι στολές του φετινού καρναβαλιού, ενώ ένα φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα θα δώσει το έναυσμα για τη συναυλία που θα κλείσει την έναρξη και θα ανοίξει το φετινό μας καρναβάλι”.

Η συγγραφή των κειμένων Προσφώνησης – Αντιφώνησης φέτος είναι πόνημα και επιμέλεια του γνωστού Δικηγόρου Ρεθύμνης, Κωστή Καλλέργη, (Κ.Ι.Γ.Κ.).

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->