Η Ανωγή σας παρουσιάζει σε βίντεο την ομιλία του συγχωριανού μας καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Βασίλη Βουιδάσκη με θέμα “Ελλάδα και Ευρώπη” που πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου 2015 στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια. Την συγκεκριμένη ομιλία που παραμένει επίκαιρη μέχρι και σήμερα, έφτιαξε σε βίντεο ο σκηνοθέτης κ. Γιώργος Χαλαμπαλάκης με τη βοήθεια του συνεργάτη μας Μανόλη Σαμόλη, μετά από παροτρύνσεις που είχε ο καθηγητής κ. Βουιδάσκης από συγχωριανούς μας που δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν από κοντά.

Όπως αναφέρεται και στην αρχή του βίντεο : “Στην επιθυμία  πολλών συγχωριανών που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην ομιλία αυτή που έκανε ο χωριανός μας Βασίλης Βουιδάσκης ανταποκρίνεται με τη βιντεοσκοπημένη της έκδοση. Ευχαριστούμε και εκείνον και την εφημερίδα Ανωγή που την φιλοξενεί. Υπογραφή: Οι χωριανοί..”.

Στην αρχή και στο τέλος του πολύ όμορφου αυτού βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε και ένα μικρό οδοιπορικό με την κάμερα εντός του χωριού, ενώ στο ενδιάμεσο θα ακούσετε ολόκληρη την ομιλία όπως την διαβάζει ο ίδιος ο κ. Βουιδάσκης ενώ από πίσω παρουσιάζονται συνεχώς εικόνες μέσα από τα Ανώγεια και από τον Ψηλορείτη. Ένας άνθρωπος με πολλές σπουδές και συγγραφέας αρκετών βιβλίων που μιλάει για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενός θέματος δηλαδή που γνωρίζει περισσότερο από τον καθένα καθώς με αυτό ασχολήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, τόσο στις σπουδές όσο και σαν καθηγητής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ομιλία που όπως προείπαμε παραμένει και σήμερα επίκαιρη: Είναι αδήριτη ανάγκη η παραμονή μας μέσα στο ζωτικό ευρωπαϊκό  γεωπολιτικό και πολιτισμικό μας χώρο , αν φυσικά θέλομε να επιβιώσουμε ως άτομα και ως έθνος..”. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βουιδάσκη, αλλά και τον σκηνοθέτη κ. Χαλαμπαλάκη και  τον  Μανόλη Σαμόλη για την συνεργασία. Η μουσική επένδυση έγινε με δυο τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη, το “Πόνοι της Παναγίας” και ” Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου”.

 

Παρακολουθήστε την ομιλία και τις εικόνες από τα Ανώγεια στο παρακάτω  link:

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->