αφισα υφαινονταςΟ πολιτισμός η κουλτούρα και τα ιδιαίτερα στοιχεία του τόπου μας είναι αυτά που μας ξεχωρίζουν σαν κοινωνία.

Ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που ζούμε είναι τα σταθερά στοιχεία που θα πρέπει να ανατρέξουμε αντλώντας δύναμη για να αναζητήσουμε διεξόδους δημιουργική απασχόληση και εναλλακτικές λύσεις
Πάνω σ αυτά τα πλαίσια η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων σε συνεργασία με τις Μεξικάνες, Αnna Sofia Ortiz Andrade, σχεδιάστρια υφαντών και Anabelen Rodriguez , αρχιτέκτονα θα μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις πανάρχαιες υφαντικές τεχνικές από το Μεξικό μέχρι τα Ανώγεια στις 21 Ιουλίου στην πλατεία Αρμί και ώρα 18:30.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση , η ευαισθητοποίηση και η διαπολιτισμική ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών γύρω από την υφαντουργία.

Η Αnna Sofia Ortiz και η Anabelen Rodriguez , θα μας παρουσιάσουν το παραδοσιακό αργαλειό μέσης, τα μέρη που το αποτελούν , τις τεχνικές του και τα προϊόντα του.

Στο Μεξικό ο αργαλειός to Jolom’tik είναι ένα πολιτισμικό και καλλιτεχνικό project επικεντρωμένο στη διάδοση της ιθαγενικής υφαντικής παράδοσης του Μεξικού.

Η υφαντουργία στα Ανώγεια αποτέλεσε θεμελιώδες λίθο στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου αλλά και τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης.

Γυναίκες του τόπου μας θα μας μιλήσουν για το υφαντό , παρουσιάζοντας όλα τα στάδια για την δημιουργία του.

Παράλληλα στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μικρά παιδιά που θα μπορέσουν να υφάνουν σε αυτοσχέδιους μικρούς αργαλειούς , το δικό τους υφαντό.

Πιστεύοντας ότι με τη διαπολιτισμική και διαγεννεακή επικοινωνία σκεφτόμενοι παγκόσμια και δρώντας τοπικά μόνο όφελος μπορούμε να έχουμε ανοίγοντας νέους ορίζοντες και προοπτικές

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->