Ο Απρίλης με τα λούλουδα..

Κι ο Μάης με τα Ρόδα..

Την επιτυχημένη συνταγή και περασμένων ετών θα ακολουθήσει και φέτος ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων,που καλεί όλο τον κόσμο στο χωριό για να γιορτάσει την Πρωτομαγιά την επόμενη Παρασκευή,στη μαγευτική θέση Κουραδόβρυση στο βουνό.

Μουσική,χορός,παραδοσιακό φαγητό,αλλά και πολλές παράλληλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία στα φιλόξενα Ανώγεια, με τη σιγουριά της άρτιας διοργάνωσης των παιδιών του Πολιτιστικού συλλόγου.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά αναμένεται να είναι αίθριος και η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 12 μ.μ  στην θέση Κουραδόβρυση που βρίσκεται λίγο πριν το Ναό του Αγίου Υακίνθου σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τα Ανώγεια.

Ο Αντώνης Κοντόκαλος,ο Χάρης Φασουλάς και οι Λευτέρης και Μανούσος Καλλέργης θα αναλάβουν την μουσική επιμέλεια και όλοι θα μπορούν να χορέψουν με θέα τις ακόμα χιονισμένες κορφές του Ψηλορείτη.

Καζάνια θα στηθούν όπου έμπειροι ανωγειανοί θα δείξουν στον κόσμο πως φτιάχνεται  η μυζήθρα και άλλα τυροκομικά προϊόντα , θα προσφερθούν μακαρόνια με ανθότυρο,κρασί ενώ θα υπάρχουν ξύλα για τους μερακλήδες του ψησίματος που θα θελήσουν να φτιάξουν μόνοι τους αυτό που θα φάει η παρέα τους.

Παράλληλες δράσεις θα υπάρχουν για όλες τις ηλικίες,με αθλοπαιδιές,ιππασία με άλογα και πόνυ,Σουηδική γυμναστική και άλλα που  ανεβάζουν την αδρεναλίνη αλλά και το κέφι στα ύψη.

Τα παιδιά του συλλόγου με σεβασμό πάντα στον χώρο και το Περιβάλλον θα οργανώσουν την σημαντική αυτή ημέρα και δεντροφύτευση που μπορεί να ευαισθητοποίηση όλους μας για το μέλλον και τον πλανήτη που θέλουμε να παραδώσουμε στους απογόνους μας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων ενώ ο χώρος στην Κουραδόβρυση θα καλυφθεί υγειονομικά και ιατρικά από την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου.

Όλοι λοιπόν στα Ανώγεια για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Παρασκευή που για τους επισκέπτες μπορεί να εξελιχθεί αν μείνουν και το Σαββατοκύριακο σε ένα μαγικό τριήμερο στον φιλόξενο και όμορφο τόπο μας.Καλή διασκέδαση!

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->