Την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 5 το απόγευμα, θα παιχθούν οι πρώτες κινήσεις στο 3ο Διεθνές Τουρνουά των Ανωγείων. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στον τόπο μας, βρήκε ανταπόκριση, απέσπασε θετικά σχόλια και έχει γίνει πια αναπόσπαστο κομμάτι των σκακιστικών δρώμενων στη χώρα μας.

Το 3ο Διεθνές Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ανωγείων «Ιδαίον Άντρο 2014», αναγνωρισμένο – όπως και τα δύο προηγούμενα – από την Ελληνική (ΕΣΟ) και την Παγκόσμια (FIDE) Σκακιστική Ομοσπονδία, είναι ακόμα ισχυρότερο και μεγαλύτερο από αυτά που προηγήθηκαν.

Στην φετινή προσπάθεια, συμμετέχουν σκακιστές και σκακίστριες από Ρωσία, Ινδία, Τουρκία, Λευκορωσία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Πολωνία και φυσικά Ελλάδα. Θα έχουμε μαζί μας, τον πρώτο Έλληνα που κατέκτησε τον τίτλο του Γκρανμετρ, τον Βασίλη Κοτρωνιά, ο οποίος είναι 9 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, κάτι που αποτελεί ρεκόρ. Μαζί μας θα είναι και ο νυν πρωταθλητής Ελλάδας Fide Master Σωτήρης Μαλικέντζος, όπως και ο πρωταθλητής Κρήτης Διεθνής Μετρ Τιμόθεος Λυριντζάκης.

Στο 3ο Διεθνές τουρνουά των Ανωγείων θα αγωνιστούν επίσης ο Λευκορώσος Γκρανμετρ Σεργκέι Κασπάροβ (με όλη την …σκακιστική του οικογένεια), οι Σέρβοι Γκρανμετρ Μίσα Παπ και Ντέγιαν Άντιτς, οι Ινδοί Διεθνείς μετρ Ντοπάντε, Ναραγιάναν και Μάμαλ, ο Μαυροβούνιος Διεθνής Μετρ Ντούσαν Λέκιτς, οι πολύ ισχυροί νεαροί Έλληνες σκακιστές Γκούμας, Γαλόπουλος και Κούρκουλος, η Διεθνής Μετρ Γυναικών Τατιάνα Κασπάροβα, ο Fide MasterΓιάννης Μαρής καθώς και πάρα πολλοί ακόμα ισχυροί σκακιστές και σκακίστριες, μικροί και μικρές φίλοι και φίλες του αθλήματος και φυσικά 20 Ανωγειανοί – μικροί και μεγάλοι – σκακιστές από τις ακαδημίες του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων, οι οποίοι θα βιώσουν την πρόκληση – και την ευκαιρία  – της μάχης με τους κορυφαίους.

Κατά την διάρκεια του τουρνουά θα μεταδίδονται ζωντανά σε όλο τον κόσμο (μέσω ίντερνετ από την ιστοσελίδα του συλλόγου μαςwww.anogiachess.com) οι 10 πρώτες παρτίδες.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του τουρνουά θα περιλαμβάνουν από μουσική και εκδρομές, μέχρι …ποδοσφαιρικό αγώνα, , κουίζ σκακιστικής ιστορίας, προβολή ταινίας  και τουρνουά γρήγορου σκακιού (blitz).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την βοήθεια τους, τους συνδιοργανωτές μας σε αυτή τη προσπάθεια Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και Δήμο Ανωγείων, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου που αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης και τους Ανωγειανούς φίλους του σωματείου Μανόλη Φασουλά (Μαθηματικό) και Μενέλαο Παπαδιό που συνέβαλαν στην προσπάθεια μας.

Το πλήρες πρόγραμμα, τις κληρώσεις και τα αποτελέσματα, καθώς και την ζωντανή μετάδοση των παρτίδων, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.anogiachess.com.

Η είσοδος στην αίθουσα των αγώνων είναι φυσικά ελεύθερη για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά τις παρτίδες.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->